Witam mój 4 letni trawnik z rolki wygląda po zimie tragicznie. Przejechałem go wertykulatorem i odsłoniły się puste miejsca. Proszę o radę co dalej? Myślę o dosianiu trawy. Narazie posypalem nawozem i czekam.
zdecydowanie, na początku nie będzie piękny, będzie miał wystające grube gałęzie, ale zarosnie. Ja staje za bukszpanem biorę doże nożuyce i tnę od góry w dół, kierując nożyce pod kątem. Tnę, odchodzę, sprawdzam, wracam i dalej tnę i tak sobie chodzę dookoła. Inaczej nie jestem wstanie wytłumaczyć. Najgorzej zacząć, możesz też przyłożyć cienki kijek zeby uformować, ale na początku musisz ściąć te czapę po bokach, dół ewentualnie możesz podsadzić małymi sadzonkami by uzupełnić ewentualne luki. Miałam kiedyś takie 2 cudaki, teraz to ładne gęściutkie stożki.
Taki gar kupilam za 4 €, beda im rosly warzywka, chyba Mangold, M mi musi dziury w dnie wywiercic
Kurak tez za 4€.
Chyba tu zostanie na tej truskawkowej gorce, moze mi sie kiedys uda pare kurek mu dokupic
i taki garnek za 5€ z 6 kubeczkami (nie targowalam sie nawet)
bede w nim robic salatke owocowa, Punch i napoj z kwiatow czarnego bzu, moze mi cos jeszcze innego do glowy wpadnie
Drugie pytanie dotyczy odcięcia ogrodu od widoku z drogi.... póki co nic nie zasłania...
Chciałabym posadzić coś przed piaskownicę.... coś nie ekspansywnego, zgrabnego.... ale co??
Wiele miejsca tu nie mam, nie moge sobie pozwolić na rabatę ze względu na miejsce parkingowe w tym miejscu ale mały żywopłot by mógł być. Zastanawiam się nad grabami ale jakoś się ich boje, cisy jeszcze straszniejsze ze względu na małe dzieci.... no i tu się pomysły kończą bo kolejnych thui nie chce....
Zwracam się z prośbą o kilka podpowiedzi dotyczących mojego ogrodu.... plany są ale z realizacją różnie wygląda....
Mam wielką chęć na postawienie pergoli na placyku, co o tym myślicie? Chodzi mi o coś takiego
miejsce to:
wątpliwości budzi fakt że w lato placyk jak dotąd był wykorzystywany pod basen, w momencie postawienia pergoli już go tam nie postawie raczej... po drugie miejsce w 100% słoneczne, czy tam się będzie dobrze siedzieć cały sezon???? Jak dotychczas zazwyczaj na czas upałów wędrowaliśmy tu... pod naturalny cień...
Super szklarenka! Kto powiedział,że musi mieć dach dwuspadowy Twoja jest genialnia w swej prostocie
Amelko, czytałam u Mirellki, że stipa Ci pada Wielka szkoda, ale czasem i tak się zdarza, a mną się nie przejmuj, uśmiechnę się do Ciebie po nasionka w przyszłym roku.
Jesteś kochana, że jeszcze się chcesz dzielić tym co Ci zostało
Truskawek jest 94 szt.
23-24 kwietnia, Twoja data jest z 2015r.
Wybierasz sie?
Podzialalam w ogrodku.mam obsiane 3/4 warzywnika. Masakra
Podzielilam tez wreszcie trawki od Moniki. I posadzilam kawalki cisow ktore obcielam u Rodzicow w swieta. Uch.