Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 19:22, 14 mar 2015

Do góry
Poszukaj zamienników dla roślin które Ci się nie podobają i ruszaj. Ogólnie projekt jest fajny ciekawi mnie co ma być na froncie
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 19:18, 14 mar 2015

Do góry
też siedzę jak na szpilkach i czekam na Twój projekt
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 18:54, 14 mar 2015

Do góry
no moja droga, przyszłam do Ciebie, przeczytałam wszystko od początku i powiem TRAGEDI NIE MA
zostawiłabym thuje, u mnie sąsiedzi również maja okna na przeciwko mnie, sąsiadka wchodzi na balkon by podlać kwiatki, a nawet jak popatrzy z góry przez chwilę to tragedi nie ma. Zostwiłabym thuje i działała zgodnie z projektem, projekt wcale nie jest zły, ewentualnie można wprowadzić drobniuteńkie zmiany.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:17, 14 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewcia - to wszystko na rabacie się nie zmieści. Ten program daje zmyłkę niestety. Rób rzut z góry. Ti wszysto jest ekscytujące ale tak ogrodu się nie zrobi niestety

Pani Danusiu, ja im dłużej przyglądam się tym moim zakątkom tym bardziej jestem przekonana, że powinnam się zgłosić do Pani po projekt, bo sama temu wszystkiemu chyba nie dam rady. Sporo tego i chyba zacznę od narysowania wszystkiego na kartce, a potem dopiero będę myśleć co i jak i wtedy dopiero pytać o rady.
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 17:50, 14 mar 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)
a właściwie dlaczego ten projekt jest łzy ?

pisałam już kiedyś, że koniecznie szybko chciałam posadzić drzewa, żeby jak najszybciej zaczęły rosnąć i zasłaniać sąsiedztwo. Nie poświęciłam dostatecznie dużo czasu na analizę i kompozycję roślin. Wszystko to działo się w czasie kiedy mnóstwo energii poświęcałam na nerwy,złość i łzy spowodowane trwającą budową za płotem. Zabrakło mi wtedy chyba trzeżwego spjrzenia na projekt i wszystko inne.

A potem to już się jakoś tak potoczyło, że zaczęłam przyglądać się kolejnym fragmentom projektu i zachwytu jakoś nie było....
Wkleję fragmenty projektu z roślinami - zobaczycie same, a może mnie przekonacie do zmiany zdania???
Twardy orzech do zgryzienia - moje ogrodowe rozterki i marzenia 17:37, 14 mar 2015

Do góry
a właściwie dlaczego ten projekt jest łzy ?
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 17:08, 14 mar 2015

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Zakupy super a też zastanawialiśmy się nad tym projektem domku ale wybraliśmy inny

Mimo pogody a może włąsnie dlatego udało mi się upolować tą magnolię w na prawdę dobrej cenie
A dom jak dla nas jest idealny, projekt na prawdę udany., ale wiadomo każdy czegoś innego w projekcie szuka
Początki zmagań 15:52, 14 mar 2015

Do góry
Dziękuje za miłe powitanie zapomniałam się przedstawi przepraszam Iwona z kujawsko-pomorskiego okolice Strzelna Mój przyszły ogród wymaga wiele pracy ale mam wiele zapału wiem że muszę zrobić projekt aby uniknąć wiele błędów moja praca zawodowa nie pozwala mi na zbyt dużo czasu na ogród praca w ogrodzie mnie odpręża i daje radość.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:35, 14 mar 2015

Do góry
Witaj Kamila. Pierwszy raz jestem u Ciebie, już przejrzałam Twój wątek od początku- rabata frontowa jest przepiękna- ciekawa jestem na jakim teraz jesteś etapie. Tworzysz fajne miejsce. Przez moment myślałam że mamy ten sam projekt domu, ale z planu który umieściłaś wyglądało że chyba jednak nie (ja mam Gr...n). Pozdrawiam i będę śledzić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:00, 14 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Dobrze, że zrezygnowałaś z dosadzania tych jałowców
A te choinki duże zielone to co?
Między nimi a wrzosami może byś jeszcze zmieściła średnie piętro?

Projekt ładny, kolorowy. Podoba mi się

Myślałam, że trawy będą tym średnim piętrem?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:18, 14 mar 2015

Do góry
Dobrze, że zrezygnowałaś z dosadzania tych jałowców
A te choinki duże zielone to co?
Między nimi a wrzosami może byś jeszcze zmieściła średnie piętro?

Projekt ładny, kolorowy. Podoba mi się
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 11:22, 14 mar 2015

Do góry
Witaj Janko. Bardzo ciekawy projekt ogrodu. Z niecierpliwością czekam na przedstawienie jakie dadzą róże. Też jestem ich miłośniczką. Pozdrawiam Ewa
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:57, 14 mar 2015

Do góry
Ja też jestem ciekawa czy masz już projekt?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:49, 14 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
No to kiedy ten projekt????

No właśnie?
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 07:48, 14 mar 2015

Do góry
No to kiedy ten projekt????
Ogródek Iwony 20:50, 13 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Iwonko, oglądałam ten projekt w momencie tworzenia, a teraz analizuję ponownie. I ciągle nowe rzeczy odkrywam
Widzę w dwóch miejscach red barona. Masz już tę trawkę? Pytam, bo posiadam (sztuk 1 ) i jakoś słabo u mnie rośnie...
Pozdrawiam w prawie zimowy dzień

Beatko, ten Baron mi się marzy od dawna. Dostanę go od Any Mam nadzieję, że będzie rósł ładnie. Lubi słoneczko i przepuszczalną ziemię. Na razie posadzę na jednej rabatce, potem, jak się rozrośnie, będzie na obu. W między czasie budynek gospodarczy będzie wykończony i nikt nie będzie mi niepotrzebnie deptał po tej drugiej rabatce. Poza tym ten prostokąt chciałabym mieć wymurowany chociaż na dwie cegły. Ale cegły się skończyły i nie wiem, czy wyjazd samochodem z garażu i skręcanie nie będzie utrudnione, jak będzie tam donica. Czekam więc najpierw na sprawy budowlane.
Ogródek Iwony 20:40, 13 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Iwonko naprostuj mnie, bo ciągle jakoś miałam przed oczami Twój ogród w łukach, a tu plan prostych lini????

Gosiu, przed Ogrodowiskiem miałam same łuki. Nawet kostka kładziona była na zasadzie kół i linii prostych i tego nie zmienię.
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/792937/original.JPG
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/792986/original.JPG
Potem przyszedł czas na e-Musiową rabatę, gdzie murowałam donice. Tam jest wąsko, więc siłą rzeczy zrobiliśmy linie proste, które też narzuciły murowane donice:

Z tyłu zatem wjazd pomógł mi Łukasz zaplanować w liniach prostych połączonych z delikatnymi łukami:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/79/794429/original.jpg
Mam nadzieję, że wszystko będzie spójne
Nawet sobie rozrysowałam w paincie ten projekt, tylko mi się coś spłaszczyły proporcje:
Ogródek Iwony 20:14, 13 mar 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Cześć Iwonko, znalazłam u Ciebie ognistą rabatę, ja też taką założyłam w tamtym roku w sierpniu. Niewiele takich ognistych rabat znalazłam tutaj na forum.
Bardzo ciekawa jestem efektu, jeszcze mi kilka roślinek na niej brakuje, no i zobaczę, czym by tu jeszcze uzupełnić. Część roślinek z Twojego planuje jest i na mojej rabacie. Niniejszym zaznaczam Twój wątek
Mądre rzeczy przeczytałam u Ciebie na temat kory. Przyda się ta wiedza

Witaj Małgosiu. Czerwony kolor na forum nie zawsze jest modny. W nowoczesnych ogrodach wręcz uważany jest za niewłaściwy. Podobnie żółty.
Znalazłam taką inspirację:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/21394/medium__MG_0025.JPG
fotka pochodzi z artykułu Danusi:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
I pomyślałam sobie, ze w ten sposób wykorzystam roślinki, które mam i ciągle przesadzałam z robionych już rabat na tyły domu, bo ciągle nie pasowały.
Projekt wjazdu na posesję pomógł mi zrobić Łukasz (Ogrodowa przygoda Łukasza), a plan nasadzeń Ania Mała Mi . Ania jest specjalistką od roślin bylinowych
Zobaczymy, jak wyjdzie w praktyce.

Ciekawa jestem twojej rabatki. nie masz swojego wątku, więc jak chcesz się pochwalić, możesz wkleić fotkę Pozdrawiam
Ogródek Iwony 18:59, 13 mar 2015

Do góry
Iwonko, oglądałam ten projekt w momencie tworzenia, a teraz analizuję ponownie. I ciągle nowe rzeczy odkrywam
Widzę w dwóch miejscach red barona. Masz już tę trawkę? Pytam, bo posiadam (sztuk 1 ) i jakoś słabo u mnie rośnie...
Pozdrawiam w prawie zimowy dzień
Ogród Mirelli 18:10, 13 mar 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Myślałam o ciut niższych.te są po 180zł.drogie??A ja potrzebuję z 10.Poczekam do jutra na projekt i zobaczymy.

Nie znam się na serbach,nie mam miejsca na takie duże, ale są piękne, bardzo mi się podobają A Pan z znanej nam szkółki podał Ci taką cenę?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies