no moja droga, przyszłam do Ciebie, przeczytałam wszystko od początku i powiem TRAGEDI NIE MA
zostawiłabym thuje, u mnie sąsiedzi również maja okna na przeciwko mnie, sąsiadka wchodzi na balkon by podlać kwiatki, a nawet jak popatrzy z góry przez chwilę to tragedi nie ma. Zostwiłabym thuje i działała zgodnie z projektem, projekt wcale nie jest zły, ewentualnie można wprowadzić drobniuteńkie zmiany.
Pani Danusiu, ja im dłużej przyglądam się tym moim zakątkom tym bardziej jestem przekonana, że powinnam się zgłosić do Pani po projekt, bo sama temu wszystkiemu chyba nie dam rady. Sporo tego i chyba zacznę od narysowania wszystkiego na kartce, a potem dopiero będę myśleć co i jak i wtedy dopiero pytać o rady.
pisałam już kiedyś, że koniecznie szybko chciałam posadzić drzewa, żeby jak najszybciej zaczęły rosnąć i zasłaniać sąsiedztwo. Nie poświęciłam dostatecznie dużo czasu na analizę i kompozycję roślin. Wszystko to działo się w czasie kiedy mnóstwo energii poświęcałam na nerwy,złość i łzy spowodowane trwającą budową za płotem. Zabrakło mi wtedy chyba trzeżwego spjrzenia na projekt i wszystko inne.
A potem to już się jakoś tak potoczyło, że zaczęłam przyglądać się kolejnym fragmentom projektu i zachwytu jakoś nie było....
Wkleję fragmenty projektu z roślinami - zobaczycie same, a może mnie przekonacie do zmiany zdania???
Mimo pogody a może włąsnie dlatego udało mi się upolować tą magnolię w na prawdę dobrej cenie
A dom jak dla nas jest idealny, projekt na prawdę udany., ale wiadomo każdy czegoś innego w projekcie szuka
Dziękuje za miłe powitanie zapomniałam się przedstawi przepraszam Iwona z kujawsko-pomorskiego okolice Strzelna Mój przyszły ogród wymaga wiele pracy ale mam wiele zapału wiem że muszę zrobić projekt aby uniknąć wiele błędów moja praca zawodowa nie pozwala mi na zbyt dużo czasu na ogród praca w ogrodzie mnie odpręża i daje radość.
Witaj Kamila. Pierwszy raz jestem u Ciebie, już przejrzałam Twój wątek od początku- rabata frontowa jest przepiękna- ciekawa jestem na jakim teraz jesteś etapie. Tworzysz fajne miejsce. Przez moment myślałam że mamy ten sam projekt domu, ale z planu który umieściłaś wyglądało że chyba jednak nie (ja mam Gr...n). Pozdrawiam i będę śledzić
Beatko, ten Baron mi się marzy od dawna. Dostanę go od Any Mam nadzieję, że będzie rósł ładnie. Lubi słoneczko i przepuszczalną ziemię. Na razie posadzę na jednej rabatce, potem, jak się rozrośnie, będzie na obu. W między czasie budynek gospodarczy będzie wykończony i nikt nie będzie mi niepotrzebnie deptał po tej drugiej rabatce. Poza tym ten prostokąt chciałabym mieć wymurowany chociaż na dwie cegły. Ale cegły się skończyły i nie wiem, czy wyjazd samochodem z garażu i skręcanie nie będzie utrudnione, jak będzie tam donica. Czekam więc najpierw na sprawy budowlane.
Witaj Małgosiu. Czerwony kolor na forum nie zawsze jest modny. W nowoczesnych ogrodach wręcz uważany jest za niewłaściwy. Podobnie żółty.
Znalazłam taką inspirację: https://www.ogrodowisko.pl/uploads/photo/upload/21394/medium__MG_0025.JPG
fotka pochodzi z artykułu Danusi: https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/407-modna-rabata-w-ognistych-barwach
I pomyślałam sobie, ze w ten sposób wykorzystam roślinki, które mam i ciągle przesadzałam z robionych już rabat na tyły domu, bo ciągle nie pasowały.
Projekt wjazdu na posesję pomógł mi zrobić Łukasz (Ogrodowa przygoda Łukasza), a plan nasadzeń Ania Mała Mi . Ania jest specjalistką od roślin bylinowych
Zobaczymy, jak wyjdzie w praktyce.
Ciekawa jestem twojej rabatki. nie masz swojego wątku, więc jak chcesz się pochwalić, możesz wkleić fotkę Pozdrawiam
Iwonko, oglądałam ten projekt w momencie tworzenia, a teraz analizuję ponownie. I ciągle nowe rzeczy odkrywam
Widzę w dwóch miejscach red barona. Masz już tę trawkę? Pytam, bo posiadam (sztuk 1 ) i jakoś słabo u mnie rośnie...
Pozdrawiam w prawie zimowy dzień