Ja Też tak myślę, że w szkółkach są tańsze zwłaszcza tych mniejszych gdzie ruch mniejszy. Ja kupię 3 kulki. Widziałaś moje stokrotki ? Kupiłam w szkółce po 1 zł za sztukę. Też biało - różowe ale to mi pasuje , bo takie chcę kolory w ogrodzie mieć.
Tylko nie wiem co nasadzić w wiszących donicach na tarasie mam ich 10 . Miałam biskupie surfinie zawsze, bo fajnie obficie kwitną, ale nie wiem czy teraz będą pasować do mojej koncepcji kolorystycznej ?? Masz jakiś pomysł ??
Beatko, ten Baron mi się marzy od dawna. Dostanę go od Any Mam nadzieję, że będzie rósł ładnie. Lubi słoneczko i przepuszczalną ziemię. Na razie posadzę na jednej rabatce, potem, jak się rozrośnie, będzie na obu. W między czasie budynek gospodarczy będzie wykończony i nikt nie będzie mi niepotrzebnie deptał po tej drugiej rabatce. Poza tym ten prostokąt chciałabym mieć wymurowany chociaż na dwie cegły. Ale cegły się skończyły i nie wiem, czy wyjazd samochodem z garażu i skręcanie nie będzie utrudnione, jak będzie tam donica. Czekam więc najpierw na sprawy budowlane.
Mam w takim razie nadzieję, że też będę zadowolona.
Wertykulator elektryczny myślę też, że starczy Czytałam u ciebie, że też masz taki i jestem spokojna.
Iwonko, dziekuję za zaproszenie, chętnie skorzystam i będę zaglądać
Wątku nie mam, może kiedyś założę...
Na razie nie nadążam ze śledzeniem ulubionych wątków , a co dopiero jeszcze swój ogarnąć
Olu, takiej rozłąki sobie nie wyobrażam. To nie jest zdrowe i wcześniej, czy później dochodzi do zmian. W mojej rodzinie też były takie przypadki i żony wyjeżdżały z dziećmi do mężów, aby ratować związki i rodziny. Tam, gdzie to nie następowało, wszystko się rozpadało. M świadomie nie wyjechał, zawsze jest coś za coś. Niestety.
Sprzęt z L faktycznie jest chwalony. Mogliśmy w O kupić aerator tańszy za 270 zł, ale był made in China . Zrezygnowaliśmy
A nożyce wymieniliśmy z paragonem. Zawsze zostawiam. Teraz wg przepisów unijnych wszystko ma 2 lata gwarancji, można reklamować na paragon.
Małgosiu, minął prawie rok, jak znalazłam Ogrodowisko. Dopiero teraz zwolniłam tempo czytania wątków. Ciągle miałam niedosyt, że wiem za mało, wybieram sobie jeden wątek i na dobranoc czytam wszystko od początku do końca, przez kolejne wieczory.