Aniu, nowe hortki przycięte i posadzone.
Ale te, co mam w ogrodzie, jeszcze czekają na cięcie. Zrobię to po niedzieli.
A ty jeszcze nie mieszkasz w nowym domku?
Ewo, mój kompostownik obecnie to kwadrat zbity z opału. Potem wykorzystałam jeszcze skrzynki z warzywniaka, tyle dobra mi się namnożyło. Planuje po modernizacji gospodarczego przenieść kompostownik, a właściwie założyć od nowa. Wtedy będzie z desek, mniej więcej coś takiego, jak pokazałaś, koniecznie trzykomorowy. Podoba mi się też kompostownik u Violi
Ten, co podesłałaś mi linka jest niewygodny. Mi wygodnie wydobywa się z kompostownika ziemię z dołu. Mój ma wycięte dwie deski z dołu z obu stron na wskroś. Dzięki temu cały czas mogę podbierać ziemię, a ta nieprzerobiona część opada na dół.
Jeśli chodzi o O. to kulki bukszpanowe za 24,99 wyglądają na małe dość - ja w pobliskiej szkółce w podobnej cenie mam większe takie 30 - 40 cm - jak z jakością tego nie wiem. Te z O. wyglądają zdrowo w szkółce rosną w gruncie. Ale wszystko przede mną kupię te ze szkółki i zobaczymy .
Witam,
czas się u Ciebie ujawnić, bo do tej pory podglądałam po cichu.
Fajny ogródek tworzysz, plany widzę ambitne na ten sezon Wizytówka super
Będę zaglądać i podziwiać zmiany
Pozdrawiam
Cześć Iwonko, znalazłam u Ciebie ognistą rabatę, ja też taką założyłam w tamtym roku w sierpniu. Niewiele takich ognistych rabat znalazłam tutaj na forum.
Bardzo ciekawa jestem efektu, jeszcze mi kilka roślinek na niej brakuje, no i zobaczę, czym by tu jeszcze uzupełnić. Część roślinek z Twojego planuje jest i na mojej rabacie. Niniejszym zaznaczam Twój wątek
Mądre rzeczy przeczytałam u Ciebie na temat kory. Przyda się ta wiedza
Iwonko, oglądałam ten projekt w momencie tworzenia, a teraz analizuję ponownie. I ciągle nowe rzeczy odkrywam
Widzę w dwóch miejscach red barona. Masz już tę trawkę? Pytam, bo posiadam (sztuk 1 ) i jakoś słabo u mnie rośnie...
Pozdrawiam w prawie zimowy dzień