Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 20:06, 01 kwi 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
A to już z nasionek...ale też mam jakieś obawy.....czy aby napewno....

kapusta to nie wiem ale mrozy są raczej ok - rok temu je siałam i tez spoglądałam podejrzliwie, ale potem było z nimi wszystko ok On sie robi taki szaroniebieski dopiero gdy ma liscie właściwe i to juz takie pokaźne
Ogród wśród pól i wiatrów 20:06, 01 kwi 2016

Do góry
jolka napisał(a)
Mam też parę kwiatków Królują ciemierniki. Jeszcze nie w pełnym rozkwicie, ale już coraz ładniejsze. No i trochę zielonego

Pięknie u Ciebie
Część owocowa rzuca na kolana... jak wszystko ładnie urządzone i zaplanowane. Pełen podziw Będzie wyżera
Życie w wiejskim ogrodzie 20:05, 01 kwi 2016

Do góry
Przemo, czy Ty nie przesadzasz z tą pracą? Mordor Cię pochłonął na maxa?
Jakie plany na "łikend"? Działasz coś?
Macham
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 20:05, 01 kwi 2016

Do góry
Aga napisał(a)
Ta donica jest wysoka 70 cm a po obwodzie ma po 30 cm

Bardzo ładna kompozycja, to trawka jakaś czy zielistka?
Ogród Cioci cz. 3 20:03, 01 kwi 2016

Do góry

Listki już prawie
Krokusy już kończą
Ogród Cioci cz. 3 20:01, 01 kwi 2016

Do góry

Pissardi lada moment zakwitną

Kolorowy Ogród Geni 19:59, 01 kwi 2016

Do góry
Witaj Piotr uwielbiam zaraz po zimie tak dużo kolorów .

cebulice
Ogród Cioci cz. 3 19:59, 01 kwi 2016

Do góry
I motylki już latają
Ogród Cioci cz. 3 19:57, 01 kwi 2016

Do góry
Ogród Cioci cz. 3 19:56, 01 kwi 2016

Do góry
Teraz trochę fotek z wczorajszego cudnego wiosennego dnia
Kwiecia coraz więcej

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:55, 01 kwi 2016

Do góry
Skończyłam dzisiaj odkurzać smaragdy i powtórzę co w tamtym roku już zauważyłam
Smaragdy czyszczone dwa razy do roku to najlepsze rozwiązanie dla ogrodnika.
Pracę bardzo mi ułatwia odkurzacz przemysłowy ale gdybym musiała nadal czyścić ręcznie to i tak polecam wiosenne i wczesnojesienne czyszczenie

Do kilku smaragdów mam utrudniony dostęp jesienią i były czyszczone tylko wiosną.

Środek smaragda czyszczonego tylko jeden raz w sezonie.

A tutaj już smaragd czyszczony dwa razy w sezonie.

Przy okazji czyszczenia pokażę jakie zrobiły sie z nich miśki od 2013r.

Maj 2013. Pierwsze 5 szt. posadzone

I dzisiaj

W marcu 2014 kupiliśmy kolejne sztuki.

Które dzisiaj już nabierają masy

Do raju daleko - u Ewy 19:53, 01 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Gosiu, Iwonko, to nasze stipy Dzisiaj popikowałam resztę Została mi jeszcze połowa sadzonek, ale już nie mam gdzie uch ustawiać

O matko i córko! Ile tego! Jakie to! Łał Ewka, gratuluję cierpliwości
Moje pikowane - już zasilają kompostownik Wszystko mi padło To nic, będzie co innego
Droga do spełnienia 19:48, 01 kwi 2016

Do góry
Przyszły donice. Na razie stokrotki jakaś trawka by się przydała. Bardzo mi się podobają
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:43, 01 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

startujące zawilce wielkokwiatowe

a jak u Ciebie HJ ? moje śpią
Ogródek Ewy 19:38, 01 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)
To skuteczne i jakoś trzeba walczyć o swoje rośliny ale i tak to mi się wydaje być brutalne... No wiem, że głupia jestem!

Ja tez do tych głupich należę co rok zbieram ogromne ilości i wynoszę w pola. Dobrze że one nie są tak szybkie jak myszy, bo nie dałabym rady.

Miejski ogród w wersji mini 19:38, 01 kwi 2016

Do góry
I oto efekty dzisiejszych prac.
Ogród z łezką II 19:33, 01 kwi 2016

Do góry
Ogród z łezką II 19:31, 01 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj mam dzień leżingu, bo zimno jak diabli. Palimy w kominku...

Ale jednak przez te dwa tygodnie naszej nieobecności roślinki postęp zrobiły

Poleciałam tylko na chwilę zrobić zdjęcia koloru i przed kominek wracam.

Mały ogród w małej gminie 19:30, 01 kwi 2016

Do góry
Przeglądam na bieżąco zdjęcia waszych ogrodów.
Takie coś mi się podoba jak w tym wątku: https://www.ogrodowisko.pl/watek/3339-wizytowka-duzy-ogrod-i-brak-pomyslow w poście z godz. 17.46 (nie wiem jak dokładnie zacytować konkretny post). Są niskie rośliny przy płocie - akurat coś dla mnie na ten fragment z przodu działki, gdzie nie chcę się oddzielać od drogi wysoką ścianą.

A to np. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6408-wizytowka-makowo-na-kociewiu to dla mnie zbyt "wyszukany" ogród, tzn za dużo roślin, dość to skomplikowane. Pogubiłabym się w tym.

Jeśli chodzi o ogół mojego ogrodu, to chcę roślinami obsadzić trzy ściany, zostawiając w tym roku w spokoju tę ścianę od północy (braknie mi pewnie kasy). Zostawiam ten fragment inicjatywie sąsiada...

Na tym moim przedszkolnym rysunku wymyśliłam takie coś:

- W rogu SW mam krzaki borówki i maliny.
- W rogu NW planuję kompostownik
- Na ścianie N - 2-3 skrzynki na warzywa (mamy kilka niewykorzystanych krokwi z budowy, więc materiał jest)
- Ściana N jest na wprost tarasu sąsiada, więc liczę na to, że w tym roku jak będzie robił trawnik to coś tam posadzi. Nie planuję tam póki co dużych rabat, tylko zasłonić się od sąsiada, bo to jedyne miejsce na warzywnik.
- Na ścianie N przy domu będzie piaskownica (jeszcze kilka lat) - to jest jedyne miejsce gdzie NIGDY nie świeci słońce dlatego w letnie upały jest to idealne miejsce dla dzieci - w zeszłym roku tylko tam pozwalałam im się bawić jak było ponad 35stopni. No i jakie rośliny lubią rosnąć od północy w cieniu / półcieniu?
- Przy tarasie posadzone są róże pnące - chcę taką pergolą zrobić sobie barierę od sąsiada. Jak nie róże to co?
- Zieloną kreską zrobiłam prowizoryczny rysunek - to można zmienić ale ja nie bardzo się znam na budowaniu ciekawych rabat - tu liczę na wasze doświadczenie.
- Niebieską kreską zaznaczyłam gdzie wokół domu chciałabym rośliny, ale jest mały problem, bo dom jeszcze nie ma ostatecznej warstwy tynku i prawdopodobnie czeka nas to w lato 2017 (no, chyba, że jakimś finansowym cudem w tym roku..) - dlatego boję się tam sadzić, bo mi to rusztowaniami poniszczą...
- Gdzie można posadzić w takim układzie jabłoń / śliwę / gruszę?

Na razie tyle. Może ktoś zechce coś pomóc.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:30, 01 kwi 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
no i nie wytrzymałam i pojechałam na spacer do ogrodniczych... zanabyłam 6 tataraków ogonów - tylko tyle było. a potrzebuje jakiś 12! Sztuki marniutkie, malutkie.... porównajmy do tych co sadziłam w ub roku [były trochę większe niż te z dziś]. Od kiedy można dzielić?

Dodatkowo na liście miałam 6-7 cisów.... kupiłam 20! serio! cena ta sama co w ub roku, ale kurna wielkość dużo mniejsza. chyba w ub roku wykupiłam większość, więc teraz nowe dowieźli ale mniejsze są. Wyglądają zdrowo więc powinno być ok.
Zamierzam uzupełnić kule,

Kupiłam też 3 Davidki żeby uzupełnić kosteczki.

Także zacisowuję się na maxa!

Psa zabrałam ze sobą... normalnie męża sobie na niego znajdę, jedynie muszę znaleźć towarzystwo bardziej w moim wieku Ale fakt - psina otwiera drzwi do wielu konwersacji

wariat jesteś
trochę się wygłupiłaś z tym ogonem. Twoje są takie piękne, że możesz śmiało podzielić

... z zazdrością patrzę na Twoje ))) hihi

ale też poszalałam zakupow
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies