Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » O....!

O....!

mira 23:30, 25 kwi 2016

Marzenko agapant podzielony czeka na Ciebie. Jak będziesz to zadzwoń może się uda zgrać to sobie weźmiesz pod opiekę.

pozdrawiam
hanka_andrus 23:36, 25 kwi 2016

Magnolia piękna! Jeżeli i moja w przyszłym roku takie kwiaty pokaże, to już się cieszę!

A na kwiaty glicynii u Ciebie, już się zapisuje na oglądanie.
marzena 00:07, 26 kwi 2016

Ola, no dzięki, ale chyba pzresadzasz ?

Mira, dzięki wielkie, super, cieszę się bardzo jutro będę w Tarnowie, ale nie dam rady, zadzwonię przed następnym przyjazdem do 'miasta'

Haniu, miło, że Ci się podoba na glicynię też czekam z niecierpliwością, tym bardziej, że ostatnio widziałam ( ogrody Schonbrunn, Wiedeń ) cudny szpaler/tunel z glicynii ale z kwiatami dopiero trochę rozwiniętymi a już pięknie pachnącymi...

Milka 12:07, 26 kwi 2016

Ale super pamiątka, glicynie obłędne, my tez swoje w lutym mocno ciachnęliśmy, ale pąki wyłażą na młodych gałązkach, chyba za dużo ścięliśmy.
Milka 12:10, 26 kwi 2016

marzena napisał(a)
Haniu, no magnolie ( mam ich trzy sztuki) oczywiście traktuję odpowiednimi nawozami zakwaszającymi, ale bez przesady...właśnie zakwitła chyba Susan, zaraz daję fotkę, zerknij czy to ta ?

Agania i Rene, dzięki za 'kciuki', zakwitła chyba Susan... a kamień też lubię szalenie w ogrodzie...

magnolia Susan ( ? ) w oddali

a na murze widać rozpiętą na linach glicynię, cieszę się, bo właśnie dzisiaj zauważyłam, że ma sporo rozwijających się kwiatostanów ( w ubiegłym roku wytworzyła dokładnie trzy...)

Och te widoki są boskie glicynia na murze super pomysł, pamiętaj o cięciu 2 razy w roku; co do magnolii, to będzie Susan, śliczna....a ta biała nie jestem pewna, niektóre tak są podobne, ze można się pomylić.
Bogdzia 20:30, 26 kwi 2016

Magnolie pieknie kwitną i mam nadzieje ze mrozu w nocy nie było bo moje własnie zmarzły. Co do rh to ja jestem przeciwniczka sypania kory ale to Twoje rh i Ty decydujesz,
barbara_kraj... 23:05, 26 kwi 2016

Fascynują mnie mury. Twój i Irenki. Wiele na nich można zdziałać, pnące się po nich rośliny pięknie wyglądają.
A widoki z mgłą czy bez zawsze śliczne.
Nie za blisko siebie posadziłaś rh? U Bogdzi po latach są ogromne!
nicol21 09:25, 27 kwi 2016

Ehhh jak ja lubię glycynie - i jak ja bym chciała mieć taki stelaż jak moi sąsiedzi... mają piękną rosea - więc przez płot przyglądam się tylko

na murze będzie świetnie się prezentować, plus dodatkowe ciepło pozwoli jej rozwinąć więcej kwiatów! Super będzie!

A jak tam Rh - pomału puszczają pąki czy jeszcze nie czas na nie?

Magnolie super!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
marzena 21:19, 07 maj 2016

witajcie
dzisiaj tylko na chwilę aby pokazać wisterię z kwiatami

przed chwilą wcięło mi cały tekst, ktory napisałam z odpowiedziami dla Milki, Bogdzi, Basi i Nicol...wybaczcie, juz nie będę powtórnie pisać... ale bardzo dziękuję za miłe słowa Dziewczyny

a oto moja wisteria, a właściwie jej fragment...ale cieszy mnie bardzo jej kwitnienie...myślę, że rozpędzi się , bo dopiero zaczyna...

hanka_andrus 21:21, 07 maj 2016

Śliczne pnącze!