Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:04, 31 mar 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:59, 31 mar 2016

Do góry

rozmaryn Rosl sobie prze sklepie i mozna bylo sobie go troche oskubac do obiadu
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:56, 31 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no zachwycam sie ta twoja wiosną Irenko cały czas

a co tak w jeżyka obcięłaś ???

Dzięki Dominiko..a to rozplenice Little Bunny, ją cięłam jako ostatnio, dość późno rusza i dość wrażliwa.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:53, 31 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Okna cudowne
narcyzy tete a tete u mnie dopiero zaczynają u Ciebie zachwycają. baardzo je lubię są pierwsze i zaczynają kwitnąć prawie z krokusami O szfirkach mogę na razie tylko pomarzyć
macham poświątecznie

Kasiu dziękuję
Nazwę ich mi przypomniałaś, one są bezkonkurencyjne, jak dla mnie
Znowu kupię, bo ostatnio nie było i jeszcze posadzę, wiosną za rok, będzie jeszcze gęściej, a potem trawy ich liście zakrywają i spokój. Szafirki tylko na razie u mnie na patelni widać, reszta w uśpieniu. Buź

tu niebawem kolejne, sadzone jesienią, ale jakie...nie pamiętam
a potem ich liście zakryją Red Barony.

nawet w lasku przy okazji przenoszenia czegoś, pojawiły się krokusy
i chyba jakieś botaniczne tulipany...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:52, 31 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

jak rusza te czosnki to dopiero bedzie sie dzialo. Wszystko juz masz takie wysprzatane i piekne a sesleria boska!
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:47, 31 mar 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Narcyze pod rododendronem obłędne
Uzbrajam się zatem w cierpliwość

Rok temu wiosną kupowałam kwitnące i hurtem sadziłam, a do nich hiacynty. Zaraz w duecie będą, duże żonkile z cebul, ciut późniejsze są.
Wiem...ja też cierpliwością nie grzeszę, najważniejsze, że ci wzeszły, zdolniacha jesteś
Nasiona sypałam do gruntu, jak przekwitały, ciekawe czy u mnie coś wyjdzie?
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:44, 31 mar 2016

Do góry
YOLKA
Jolu, ona wie, że źle robi, potem chowa się za donice, my śpimy, a ta grandzi, ale koniec legowisk, bo sprzątanie tych posiekanych gąbek pod tujami, mało męża nie wykończyło, zeszło mu aż 4 godziny, prawie 200m upstrzone
dziękuję

07_RENE
Renatko,u mnie tez liście niezbyt wyglądają, zresztą nie lubię ich, niektóre ścięłam i chyba jest lepiej. Tak, dziwny psiak...pobiła łobuzowaniem wszystkie, a ma już rok i 2 miesiące, a pysio malutki, a potrafi cuda

AGATA
to szybko Agatko, u mnie w cieniu to i wolniej idą. Te niebieskie kwitnące, to pod południowym murem.

JOLANKA
oj lubiłam ten film

MADZENKA
ma pełno zabawek, to raczej nie ich brak, tylko w tym kundelku jakiś pieroński przodek

HANA75
ja też mam wrażenie, ze tej wiosny tego słońca mało, albo 2 ostatnie wiosny tak nas zmanierowały, że jesteśmy coraz bardziej niecierpliwe, bo było prawie od razu letnio.
To w takim układzie gazony zdadzą egzamin. U mnie w nich żurawki, te co padły wymieniam na siewki ciemierników i tawuła GOLD CARPET, rośnie malutka w kulkę. Choć kamień ładniejszy, ale koszt większy, moje jeszcze ciut i cisy zasłonią.
Ogród Mirelli 12:32, 31 mar 2016

Do góry
Byłam dzisiaj z moim ulubionym kompanem zakupowym moim synkiem na zakupach

Ja jak zwykle przytargałam hiacynty, a synuś wiatrak największy jaki był w sklepie

Mogę otworzyć stoisko z wiatrakami i łapkami na muchy, bo tego to mamy pełno, to są stałe zakupy mojego syna

To pokazuję

Karminowe hiacynty, które uwielbiam

Ciekawe jakie te będą? Pierwszy raz je widziałam i kupiłam dwa na próbę. Coś czuję, że w przyszłym sezonie będą gościły u mnie wiosną na stałe

Standardowo białe

Szafirki białe
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:31, 31 mar 2016

Do góry
GOBASIA
tak, tam gdzie dużo słońca już żagwiny kwitną, mam różne kolory

HANIA
masz rację, po co ma się kurzyć
wnusia tak sobie radzi w makao, że przejmowała się bardzo, że ja przegrywam, mówi że będzie mi pomagać, ha halataliśmy za słońcem po całym terenie, siedzenie było w różnych miejscach, gonitwa za słońcem, no bo w cieniu ciut chłodno jednak.

ALICJA169
Alu fajnie nazwałaśjednak nazwa stara zostanie, bo mnie zgubicie
Nie trzeba z odzysku, wystarczy płyta, listewki, szlifowanie i malowanie, gotowe okiennice i lustra i już

JUSTYNA
dzięki Justyś
klony będę ciąć, bo jak dalej będzie nie wiem, choć na razie nie wydaje się, aby mogły okna zasłaniać.
Oj twoje negocjacje znam, mnie podobne czekają
w planie mam na przyszłość, choc je w tej ciętej wersji lubię i nie ma z nimi roboty. W tym roku walczę z łukami, różami i powojnikami. Co do czosnków, zaczynam się bać...gdybym wiedziała, że tak będzie, nie sadziłabym ich. Zdecydowanie przy okazji nadal kupię mini żonkile, widzę gdzie miejsce jest, ale teraz...nie jesienią..wolę je od tulipanów, które co rok trzeba wymieniać, albo bawić się w wykopywanie, inaczej okropne się robią i giną. I nie lubię liści tulipanów.

KASYA
Kasiu, u mnie kwitną szafirki w najcieplejszym miejscu, w innych też kwiatków nie ma. Kwiat szafirka lubię, ale liści nie

Ogród z koniczynką 12:30, 31 mar 2016

Do góry
Finał wczorajszego zajścia jest taki, że nie udało się zeszyć ogonka piesi...Miała, niestety amputację uszkodzonej końcówki ogona...Po narkozie była nieprzytomna, z ledwością wtargałam ją na siedzenie auta, a waży 32 kg, więc oczy wychodziły mi na wierzch z wysiłku...M nie mógł mi pomóc, bo akurat w tym tygodniu opiekuje się swoją Mamą...Dodatkowe wizyty u weterynarza na zastrzyki i opatrunki mam jeszcze dziś, jutro, w poniedziałek i w następny poniedziałek...Wówczas będą zdejmowane szwy...Taki jest los, co się polepszy, to się popieprzy...
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:17, 31 mar 2016

Do góry
martaibartek napisał(a)
Wow już hiacynty, barwinek i szafirki u ciebie kwitną? wiosna na całegooooo

Tak, kwitną i już zaczynają te duże żonkile
tawuła wczesna prawie, śliwy prawie,tawuły różne
piwonie wylazły, ale cały czas to jeszcze nie eksplozja

ile jeszcze gołej ziemi
a tam naszpikowane roślinami, że hej
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:09, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Oj tak, dużo roślin przybyło, zapomniałam, ze aż 4 ketmie posadziłam
kolejne planuję pod domkiem zamiast jałowców,coś tam jeszcze wymyślę, mam na to całą przyszłą zimę, a za rok ruszę.
Pozdrawiam
co to za trawa,już taka zielona ,pytam bo ja w trawach dopiero raczkuję
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:09, 31 mar 2016

Do góry
ULA
wiem, że to odważny kolor, ale akurat w tamtym miejscu wnosi pozytywny klimat

już wiem, że to siewki czosnku HAIR i będę niezłą walkę toczyć...

wszędzie dobra ziemia, ale poprzednicy gruzu nie wywozili, śmieci zakopywali i wszędzie coś...dobrze, że nie niewypały
o, to z Hebe masz fartczekam na szpalerki
mój Kousa też ma dobre stanowisko i ziemię, ale się uparł dobrze, że kwiecisty nadrabia, czym mnie pozytywnie zaskoczył.
na jesień je przesadziłam, dostały więcej miejsca.
Lawendowy zawrót głowy 12:07, 31 mar 2016

Do góry
Kawa obym się doczekała

Powiedzcie mi moi kochani co ja tu umocilam sądziłam szafirki i som ale jest też taki szafirek?

Co to

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 31 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Trochę mnie nie było a tu się urodził nowy wątek Na moje szczęście dopiero 71 stron
Od groma nowych roślin się pojawiło Widzę że ogród już uporządkowany po zimnie i wiele zmian w nim nastąpiło
Będę śledził na bieżąco Pozdrawiam świątecznie

Oj tak, dużo roślin przybyło, zapomniałam, ze aż 4 ketmie posadziłam
kolejne planuję pod domkiem zamiast jałowców,coś tam jeszcze wymyślę, mam na to całą przyszłą zimę, a za rok ruszę.
Pozdrawiam
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 11:59, 31 mar 2016

Do góry
a może tak?za czerwona kreską wysypane korą a za czarną skalniak i te Twoje juki w żwirze

oczywiście czerwona kreskę poprowadzisz nie az tak głęboko, zalezy od nasadzeń ale chodzi mi o linię
Ogród do odnowy 11:57, 31 mar 2016

Do góry
Wiosna niby przyszła, ale słonka mało, noce chłodne i rośliny tak jakoś mało spektakularnie kwitną, ale coś i tak oko cieszy

nie wiem czemu przylaszczka z błękitnej w prawie białą się zamieniła?

sasanka pierwsze kwiaty rozwinęła

mam ich kilka, ta jakaś jasna odmiana

dzwonki ciągle zielone

tawlina

i pszczoły mają pracowity okres

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 11:54, 31 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dobra to dzisiaj koniecznie muszę moje posadzić w doniczki

Sadź tylko w głębsze doniczki
Bo w płytkiej gorzej mi rosną
Na razie taka sobie trawa, czyli początki wymarzonego ogrodu u "KA" 11:51, 31 mar 2016

Do góry
Witajcie planu ogrodu ciągle brak ale przynajmniej dwie skrzynie mi maż zmontował.
długość ok 5,50, szerokość 1,20

Rozplanowałam sobie na razie jedną skrzynie w dwóch wersjach. Doradźcie proszę która Waszym zdaniem lepsza i dlaczego.
Jeśli będą pomysły na zagospodarowanie drugiej skrzynie mile widziane.

Myślałam o krzewach piennych typu malina, truskawka, ale czy pasuje to do skrzyni???
PLAN warzyw WERSJA I

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1069433/thumb_original.jpg

PLAN warzyw WERSJA II

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/106/1069434/thumb_original.jpg

I Co Wy na to? szczerze
Ogród z pergolą 11:46, 31 mar 2016

Do góry
gipsówka kiełkuje
część rozplenicy

liatra kłosowa

stipa, chryste jak mi sie nie chce pikować..

werbena i reszta rozplenicy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies