Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 06:34, 31 mar 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Dziś wróciłam do domu z następującymi roślinkami:

To najwyższe to powojnik montana Rubens (LM - niecałę 10 zł)
średnie - azalia - chciał eM (LM około 8 zł)
najmniejsze to krwawnik różowy - (Tes.o ok 4 zł)

Jak ja Ci zazdroszczę takich zakupów z eM z moim jakbym poszła to jak zwykle by było mało tego dziadostwa masz???
a Tobie jeszcze azalie kupuje
Miłkowo - sezon 2016-2022 00:16, 31 mar 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Dla Hani75
Tak z przodu

Dziękuję
zatem przy "donicach" nie masz bezpośrednio trawnika. Pomysłowo, nie ma kłopotu przy koszeniu trawy. Żurawki pięknie Ci przezimowały. Między żurawkami są tawuły japońskie? Muszę to przemyśleć. Może takie "donice" sprawdzą się przed moim domkiem. Przysłonią dziurę między ziemią a domkiem (bo stoi on na kanoldach) a jednocześnie dam dobrą ziemię i mogą wtedy rosnąć tam jakieś ładne kwiatki, wytrzymujące pełne nasłonecznienie.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:55, 30 mar 2016

Do góry
Witam, co mogę zrobić z trawnikiem, który po zimie przestał być trawnikiem? Co można zastosować na te chwasty i kiedy? Trawnik siany w zeszłym roku we wrześniu. W niektórych miejscach wygląda przez te chwasty naprawdę koszmarnie Zastanawiamy się też czy dosiewać trawę.

Tu ma być ogród :) 23:55, 30 mar 2016

Do góry
Ja bym postawiła chyba tutaj: (ale może bredzę)
Ogród, mydło i powidło. 23:38, 30 mar 2016

Do góry
Amelia - to u nas przy stacji kupione parę lat temu.
Działam tylko nie na tym froncie na którym działać dziś miałam .
Wstąpiłam sobie do sklepu, żeby roślinki pooglądać no i bez zakupów się nie obyło a jak zakupy to i od razu sadzenie, bo migdałek był z gołym korzeniem ale jak cudnie i cieplutko było .

Co z tym ogródeczkiem począć 23:27, 30 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Mam 7 fairy i tu chciałam je rozmieścić
Może cztery na jeden bok trzy przy tujach
Do tego lawenda ,szałwia ,jezówki ...tylko sie zastanawiam nad trzwami
Jakie ? i czy w plecy czy pomiędzy ?
Rabaty 1,20 szer

A może te tuje podzielic ?
po dwie na stronę dać ?

Wiem że ona nie miss pięknsci ,ale to na moich cyckach hodowane

Eeee nooo...to musisz miec fajne cycki
Ogród pewnej ogrodniczki 23:20, 30 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Co powiedziałabyś na taki układ?

Dereń, Miskant Morning Light lub Variegatus, w nogach carex albo hakone?

Dereń co wiosny nisko cięty, wtedy będzie wypuszczał młode gałązki czerwone i nie będzie bardzo wielki.

O Iwonka Ty to masz talent do tych rysunków! Liście derenia są mocno wyraziste biało zielone i te miskanty też biało zielone, ja bym bardziej widziała jednolicie zielone gracillimusy. Tylko czy to się wszystko tam zmieści? Ja to mam zawsze problem z wyobrażeniem sobie jak coś będzie wyglądało z dorosłymi roślinami. Za mało mam jeszcze doświadczenia.
Ogród w Tarnowie 23:16, 30 mar 2016

Do góry

Ogród w Tarnowie 23:12, 30 mar 2016

Do góry
Jeszcze krokusowo i kolorowo

Tu ma być ogród :) 23:07, 30 mar 2016

Do góry
Popołudnie było pracowite.

Dokończyłam przekopywanie przy płocie pod żywopłot grabowy, ciężko było, nawet w glebogryzarce pasek nie wytrzymał, większość musiałam potraktować widłami amerykańskimi, ilość korzeni perzu i pokrzyw imponująca.
Na jutro zostało wygrabić i wyrównać teren.

Oczyściłam i wyplewiłam truskawki.

Wypróbowałam nowe nożyce szpalerowe F na kulistych tujach - świetne są, tylko muszę się przyzwyczaić do manewrowania nimi.

Na nic już nie mam siły, więc tylko zostawiam dwie wizualizacje z donicami, tym razem 2 szt. ustawione po jednej stronie.

Ogrodowy song 22:58, 30 mar 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Jest takie miejsce, gdzie przesadzone jałowce (chyba to one)...szukają czegoś, kogoś do towarzystwa.Proszę o typy

Czy dereń da w tym miejscu radę a może różaneczniki ??

Z przodu coś już widzę, co to? Jak masz już pierwszy plan to może jako środkowe piętro pomyśleć o średniej wielkości trawach? W innym odcieniu zielonego niż jałowiec a na pierwszym planie kolorek?

Rozaneczniki myślę że będzie za ciężko, bardziej deren - zobacz Ivory Halo.
pozdrawiam
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:57, 30 mar 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Pogrzebałam w wyszukiwarce i zobacz co wyszperałam

To ta rabata, która została mi w pamięci. Zdjęcie zrobione przez Dzidkę.

Tu zdjęcie Danusi

A tu przecudny okaz Bogusi z zacionego. Jeden egzemplarz miał przeszło 20 kwiatów!

Justynka, zatraciłam się w martagonach....dziękuję Ci za inspiracje, one wnoszą tyle świeżości do ogrodu, mają swój czar, tworzą też nutkę tropikalności w ogrodzie, to lubię, a nie miałam pomysłu jak je wpasować w ogród
buziak
Ogród pewnej ogrodniczki 22:47, 30 mar 2016

Do góry
Co powiedziałabyś na taki układ?

Dereń, Miskant Morning Light lub Variegatus, w nogach carex albo hakone?

Dereń co wiosny nisko cięty, wtedy będzie wypuszczał młode gałązki czerwone i nie będzie bardzo wielki.
Co z tym ogródeczkiem począć 22:43, 30 mar 2016

Do góry

Rózowe to róże
I wypełnic szałwia jeżówkami albo werbeną i lawendą
Ogród "nędzy i rozpaczy" 22:42, 30 mar 2016

Do góry
Płotek poszedł wczoraj pod siekierkę.
A niedługo pora na wierzbę z lewej strony hehe według mojego taty to "drzewo na nietoperze". Koronę ma bardzo rozrośniętą i już nie raz przewróciła się pod wpływem wiatru ale złamać się nie chce, więc jej pomogę dokończyć żywota
Petunia/surfinia z nasion 22:41, 30 mar 2016

Do góry
Moje petunie dziś:

Jak widać nie rosną równo - niektóre są zdecydowanie większe - to raczej nie kwestia światła.
Nie uszczykiwałam ich bo nie wiem jak.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:39, 30 mar 2016

Do góry
A najważniejsze, najmilsze,że hosty już się budzą z zimowego snu

jagody kmaczckie zaczynają listki wypuszczać i pąki kwiatowei też juz mają Czosnki, lilie, narcyczki

moje hiacynty dopero są takie

Clemki pną do przodu

I szafirki

Ogród, mydło i powidło. 22:39, 30 mar 2016

Do góry
Witam, jak miło że do mnie zajrzałyście!
Kasya - bardzo lubię roślinki nietypowe lub rzadko spotykane (choć nie tylko ), nie mam ich jeszcze zbyt dużo ale co roku więcej. Większość to maluszki i nawet jeszcze nie ma czego pokazać. Justyna to dopiero ma ogród pełen perełek!
Justyna - kwiaty są naprawdę spore, myślę że tak ok 15cm lub troszkę więcej, mam nadzieję że w tym roku pąki nie przemarzną to zmierzę

U mnie teraz zaczyna kwitnąć zimozielona (właściwie zimo - brązowa ) Chamedafne północna (Chamaedaphne calyculata).

Ukojenie 22:31, 30 mar 2016

Do góry
W ramach wieczornego relaksu przepikowałam astry białe:

wyglądały tak:

teraz jest tak:

Już same dwie palety to 120 sztuk. Myślę, że jest między 250 a 300 sadzonek. Jak wszystkie przeżyją to chyba mogę stragan otwierać

Przede mną jeszcze jedne takie astry, żeniszek i cynie. Przeliczyłam się trochę.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 22:30, 30 mar 2016

Do góry
Bożenko, bierz ile potrzeba! chciałabym choć tydzień bez deszczu, żebym mogła popracować jak należy. A nie tylko z doskoku i między opadami.

Izabelko, maluchy wszystkie śliczne! A mój najśliczniejszy.

I przypomina mi się powiastka o sowie. Spotkała lisa sowa i pyta co robi w okolicy, a poluję, odpowiada lis. A na cóż ty polujesz wiosną? Jak się zdarzy, tu myszkę,m tam żuczka, gdzie nie gdzie jajeczko, albo i dziecko w gnieździe porzucone.
Och lisie, przyjacielu, tylko nie ruszaj moich dzieci! A które to?- pyta lis.
Te najpiękniejsze na cały las! No i każdy poszedł za swoimi sprawami.

Lis idzie patrzy stary wykrot, a pod korzeniami gniazdo, I jakieś pisklaki, brzydkie jak nie wiem. To na pewno nie sowy- i je pożarł! stąd wiemy, że każdej matce jej dziecko jest najśliczniejsze!

Dziękuję za komplementy i odwiedziny.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies