Myślałam, że o mnie zapomniałaś że zniechęciłaś się niezdecydowaną marudą
Ale czekam cierpliwie, w tym tygodniu pojadę po cisy. A eMa poproszę ładnie o rozpoczęcie robót elewacyjno - ogrodzeniowych
Miał być najpierw płot, ale plany się zmieniły i będzie najpierw elewacja. A ja zajmę się przygotowaniem podłoża pod tuje i cisowy zywopłocik.
No i oczywiście będę czerpać wiedzę z Waszych rad, zgłębiać propozycje i spacerować po ogrodach. .
Dziś nawiedzam ogród Tosi i Dominiki, Ogrodowe Inspiracje Lenki, Pzredwiośnie ogrodu. Cudne są. Jedno wielkie ŁAŁ
A Wojtki mogą być na żywopłot? Będę je sadzić co 50 cm, będzie ok prawda?
Nie muszę się całkowicie wysłaniać. Ażurek mi się podoba, zresztą zawsze można dosadzić i będą wtedy co 25 cm.
Modrzew w tym miejscu nie będzie miał miejsca, bo kilkuletni "mop" ma kilka metrów szerokości.....a rabata ma mieć metr...
Jeszcze pytanie - jak daleko sięga dach i spadający z niego śnieg (bardzo destrukcyjny)?
Poniżej zdjęcia poglądowe:
Kurczę, ale o śniegu nie pomyślałam, będzie spadał centralnie na rabatę
Mamy zamontoane rozbijacze śniegu, ale w czasie odwilży trochę tego leci niestety
Przez ostatnie 4 lata centralnie pod dachem rosła wierzba hakuro, nic jej się nie działo, śnieg nie robił szkód.