Wawrzynek wilcze łyko zakwitł to niechybny znak że już wiosna.....
Peonie dzrewiaste startują coraz mocniej, nawet ostatnie przymrozki im nie zaszkodziły.
Ciemierniki w tym roku coś słabo kwitną, podmarzły czy co.....a może jeszcze trzeba poczekać, póki co pojedyncze kwiaty się pokazują
No jeszcze te z Gardenii czekają w doniczce na posadzenie
Święta ładne słoneczne,w końcu wiosna zawitała...i mam nadzieję że zostanie jeszcze na kilka dni
Dzisiejszy dzień spokojny ,mam trochę wolnej chwili dla siebie
wczoraj miałam gwarno,bo były moje dzieci i wnuki(16 osob}
pospacerowałam trochę po ogrodzie,trochę słońca i ciepła i wszystko rośnie w oczach.znalazłam niespodziankę - cud -niespodziankę - w ubiegłym roku wetknęłam do ziemi 3 czy 4 gałązki piwonii...takie już z pąkami,oderwane od kłączy.Uschły,zapomniałam o nich ...zobaczcie co teraz zobaczylam
Ale i pozostałe krokusy są śliczne, nawet te żółte choc ja żółtego koloru w ogrodzie niewiele mam bo nie za bardzo go lubię ale krokusy żółte i forsycje mogą być
Dzięki za życzenia Doniu, AgatoP, Aniu, Luteczko i Miłko-Irenko.
Pozdrawiam was wszystkich serdecznie w świąteczny, słoneczny poniedziałek
Dla was i dla innych trochę mojej ogrodowej wiosny....
Moje Pickwiki w tym roku szczególnie mnie uwodzą urodą
Chyba pierwszy raz widzę tą dwustopniowa donicę. Chyba ze to stoi jedna przy drugiej ) elegancko wygladaja w nich nasadzenia. Na takie morza krokusow mogłabym się gapic godzinami ... takie eleganckie lekkie krzesełko powinnaś sobie dostawić w ogrodzie: siedzisz kontemplujesz widok przez godzinę, potem zmieniasz kąt o 45 stopni i znowu kontemplujesz i tak w kółko
Karabela,
najpierw witam się oficjalnie w Twoim wątku Oficjalnie, bo przeglądam go już od kilku dni
Piękny ogród stworzyłaś, taki energetyczny a jednocześnie z klimatem... I jesteś kolejną mistrzynią upychania - tyle roślin skomponować na tak niewielkiej przestrzeni
Mam pytanie odnośnie miłorzębów przy tarasie. Czy to są marikeny? Na jakiej wysokości są szczepione i w jakich odstępach je sadziłaś? Tworzą już ładną ściankę, a doczytałam, że docelowo mają zasłaniać od sąsiadów