Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 09:01, 04 maj 2016

Kasya napisał(a)
liatra u mnie duzo mniejsza, u ciebie chyba na patelni ?
Tak rośnie u mnie w pełnym słońcu.
Gosiek33 10:19, 04 maj 2016

Trawka wygląda na trzcinnika, u mnie taki jest i teraz też tak wygląda, bardzo mi się podoba, a najbardziej to że szybko ruszył i już zdobi
sylwia_slomc... 10:39, 04 maj 2016

A to nie ice dance?
Mirka 11:04, 04 maj 2016

Gosiek33 napisał(a)
Trawka wygląda na trzcinnika, u mnie taki jest i teraz też tak wygląda, bardzo mi się podoba, a najbardziej to że szybko ruszył i już zdobi
Dziękuję za rozszyfrowanie trawki.Nie wiesz czy z nasion można go rozmnażać?Nie masz koło niego siewek?
inag 11:14, 04 maj 2016

Cieszę się że u Ciebie tak wszystko pięknie rośnie Co do odmiany rozchodnika to niestety nie pomogę bo kupowałam go jako birthday party a przysłali mi na pewno coś innego.. Sama jestem ciekawa jak go zidentyfikujesz. Wg mnie jest podobny do Matrony ale nie znam sie na rozchodnikach...
malgorzata_s... 11:15, 04 maj 2016

Liatra tak pięknie Ci rośnie i się rozmnaża? Ją co nową wysadzę to wyginie.
Co z nią robisz?
Mirka 11:38, 04 maj 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Liatra tak pięknie Ci rośnie i się rozmnaża? Ją co nową wysadzę to wyginie.
Co z nią robisz?
Gosiu każdej wiosny mam siewki nie zcinam kwiatów i nasionka się wysypią koło rosliny.Nie pielę koło niej aż do maja siewki przesadzę dopiero następnej wiosny.Teraz jest dobry moment na podział.Gosiu w sobotę będę dzieliła to foto relację zrobię.Jeszcze co do zanikania ich u ciebie one nie lubią mokro jeśli dużo podlwewasz to cebulki mogą wygnić.
malgorzata_s... 11:46, 04 maj 2016

Mirka napisał(a)
Gosiu każdej wiosny mam siewki nie zcinam kwiatów i nasionka się wysypią koło rosliny.Nie pielę koło niej aż do maja siewki przesadzę dopiero następnej wiosny.Teraz jest dobry moment na podział.Gosiu w sobotę będę dzieliła to foto relację zrobię.Jeszcze co do zanikania ich u ciebie one nie lubią mokro jeśli dużo podlwewasz to cebulki mogą wygnić.

No i wszystko jasne. Ją mam glinę a od trzech lat zimy mokre i bez mrozów większych więc pewno gniją. Wiosną też leje ciągle. Dzięki
Iwk4 15:56, 04 maj 2016

Mirka napisał(a)
Iwonko chyba jednak mam Firletkę Spółkę zobacz

Mirko, u ciebie faktycznie wygląda to na piękne krzaczki firletki smółki. Powinna bardzo ładnie kwitnąć : W czerwcu rok temu kwitła
Gosiek33 19:45, 04 maj 2016

Mirka napisał(a)
Dziękuję za rozszyfrowanie trawki.Nie wiesz czy z nasion można go rozmnażać?Nie masz koło niego siewek?

nie widziałam siewek, ale mam tę trawę dopiero od lata ubiegłego roku i taki bałagan na tej nowej rabacie, że trudno powiedzieć