Poszłam po krasnalke starszą do szkoły w drodze miałam kupić tylko ziemie do rozsady i ledwo wróciłam hi hi
Lobelia biała zwisająca
Pelargonia żywy róż zdjęcie przekłamuję kolor-nie sposób się jej nie oprzeć
Filomeno czekałyśmy na Ciebie do momentu kiedy się z Gosią zgadałyśmy, że nie dojedziesz. Było naprawdę świetnie . Do reszty miałyśmy dzwonić ale już się wtedy dziewczyny wpisały na stronie, że nie dotrą.
Machamy i my !
Zakupy raczej skromne były, to chyba ja lub Amelia największe zrobiłyśmy - chociaż i Gosia kilka reklamówek miała . Ja trawki kupiłam bo były takie których akurat poszukiwałam i kilka innych roślinek których wcześniej nie namierzyłam w sklepach.
Wstawię zdjęcie, ja też lubię oglądać zakupy innych .
Miskant Memory, Carex Gold Fountain, Imperat Cylindrica Red Baron, Hakonechloa, Vertigo, proso rózgowate Squaw, rutewka orlikolistna, rutewka, wielosił i łubin którego nigdzie nie mogłam namierzyć .
Witajcie, moj obecnie wyglada jak na zalaczonym obrazku,
posadzony w zeszlym roku. Mysle, ze mimo iz nie bylo siarczystych mrozow, to jednak podmarzl. Niby cos tam odbija niesmialo, poczekam jeszcze. Chyba, ze to normalne, moze ktos wrzucic zdjecie swoich, jak wygladaja teraz?
Dziękuję, że o mnie myślisz Ale z oprawy kamieniem jednak (prawdopodobnie) zrezygnujemy ze względu na różnice poziomów. Z jednej strony murek miałby 30cm wysokości, z drugiej pół metra... Nie wyglądało by to dobrze Tylko podkreśliłoby spadek terenu.
Świetne te lustrzane okienka. Sami je robiliście? Z osobnych elementów?
Lusterka masz wpasowane w każdą część okienka, czy to jedno duże lustro a na nim listewki?
Pytam, bo będę miała po remoncie lustro z łazienki i zastanawiam się czy go jakoś nie wykorzystać na działce... może wpasować zamiast szybek w drzwi... i takowe pomalować na biało, różowo... lub fioletowo A później wstawię w ciemny zakątek działeczki, żeby go rozweselić...
Lipa lubi się łamać przy wietrze. Pewnie wytnę tą lipę też, a posadzę jedno mocne, duże drzewo - pewnie jakiegoś klona albo kilka kolumnowych - nie myślałam jeszcze jakie mogły by być. A może jakiego iglaka? kolumnowego?
Bardzo ciekawy zarys ogrodu, może już niedługo drzewka oliwne będą u nas standardem, klimat się ociepla więc nic straconego, będę podziwiała twoje poczynania, powodzenia
Witam, grusze piękne pogoda masz rację nie umila prac w ogrodzie u mnie nawet chwilowo śnieg z deszczem padał, udanych wypieków w domowym zaciszu, pozdrawim