Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

babka 22:26, 23 kwi 2016

Inspiracje i sugestie piwniczkowe bardzo fajne, masz w czym wybiarać. Ja się nie wypowiadam bo zielona jestem jedynie w sprawie drzewa to pomyślałam, że może drugą lipą zastąpić wierzbę ? Chociaż pamiętam że byłą kiedyś dyskusja na ten temat i chyba lipa zbyt delikatna w tym miejscu by była? Dobrze pamiętam ?

Nie popikowałam nic a tak sobie obiecywałam Moja werbena wzeszła zbyt bujnie, już się nie mieści w pojemniku

Matyldowo 08:33, 24 kwi 2016

Dzięki za stokrotki Renia a moze obsadzić karmikiem zielonym imituje mech i macierzanka a moze jeszcze jakimiś ziołami ?? Tymianek oregano ...tak mi przyszło do głowy
alinak 20:08, 24 kwi 2016

Renia poczytałam o rozterkach i planowaniach.mam chyba dla ciebie kamień . zadzwonię.Z tyłu tej piwniczki to widzę jakieś kolumnowe drzewo wysokie.
na murek puściłabym bluszcz.
Jana 21:10, 24 kwi 2016

ja też polubiłam bodziszki drzewa może nie przemarzły, daj im jeszcze czas
07_Rene 11:58, 25 kwi 2016

anabuko1 napisał(a)
No te stokrotki, to miodzo, cudne
a grujecznika nie mam ..

Ostatnio wszystkie kwiatuchy mi się podobają. Grujecznika pewnie jeszcze sobie sprawię

07_Rene 12:01, 25 kwi 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Reniu, piwniczka będzie piękna po obsadzeniu, pomyśl nad ubiorkiem wiecznie zielonym, ja go uwielbiam, jest cały czas zielony, a wiosną zachwyca kwitnieniem.

Zapisuję na listę

07_Rene 12:07, 25 kwi 2016

babka napisał(a)
Inspiracje i sugestie piwniczkowe bardzo fajne, masz w czym wybiarać. Ja się nie wypowiadam bo zielona jestem jedynie w sprawie drzewa to pomyślałam, że może drugą lipą zastąpić wierzbę ? Chociaż pamiętam że byłą kiedyś dyskusja na ten temat i chyba lipa zbyt delikatna w tym miejscu by była? Dobrze pamiętam ?

Nie popikowałam nic a tak sobie obiecywałam Moja werbena wzeszła zbyt bujnie, już się nie mieści w pojemniku

Lipa lubi się łamać przy wietrze. Pewnie wytnę tą lipę też, a posadzę jedno mocne, duże drzewo - pewnie jakiegoś klona albo kilka kolumnowych - nie myślałam jeszcze jakie mogły by być. A może jakiego iglaka? kolumnowego?

07_Rene 12:12, 25 kwi 2016

Matyldowo napisał(a)
Dzięki za stokrotki Renia a moze obsadzić karmikiem zielonym imituje mech i macierzanka a moze jeszcze jakimiś ziołami ?? Tymianek oregano ...tak mi przyszło do głowy

To kolejny głos za ziołami
Z karmnika ciężko chwasty wyrywać. Mam w innym miejscu.

Piwonie w pąkach mimo przesadzania, nie mogę się doczekać

Nowa-czerwona będzie mieć dwa kwiaty. Ma zupełnie inne liście niż te biało-różowe.

07_Rene 12:17, 25 kwi 2016

alinak napisał(a)
Renia poczytałam o rozterkach i planowaniach.mam chyba dla ciebie kamień . zadzwonię.Z tyłu tej piwniczki to widzę jakieś kolumnowe drzewo wysokie.
na murek puściłabym bluszcz.

Dziękuję, że o mnie myślisz Ale z oprawy kamieniem jednak (prawdopodobnie) zrezygnujemy ze względu na różnice poziomów. Z jednej strony murek miałby 30cm wysokości, z drugiej pół metra... Nie wyglądało by to dobrze Tylko podkreśliłoby spadek terenu.

Klony od Ciebie startują Śliczne są...

Liliowce w pąkach...

Kocimiętka też...

Najbardziej zaskoczyła mnie ostróżka...

07_Rene 12:20, 25 kwi 2016

Jana napisał(a)
ja też polubiłam bodziszki drzewa może nie przemarzły, daj im jeszcze czas

Bodziszek tuż, tuż... to chyba jednak korzeniasty

i orliki...