Żywopłot przy wjeździe: kalina, dereń, tawuła. Brakuje czegoś na początku. Potrzebuję jakiegoś krzewu o dosyć wąskim pokroju, bo będę tam miała mniej miejsca na szerokość.
Truskawki
jakaowa odmiane kupilam, ma rozowe kwiatki, na niektrych galazkach juz sa zielone truskaweczki juz nie moge sie doczekac na taka z wlasnego krzaczka
Taki oto domek Ogrodniczki, już nie mogę się doczekać, jak go pomaluję i obsadzę kwiatami. Mam jedną inspirację Z tyłu, przy ogrodzeniu, w końcu znalazły swoje miejsce dereń jadalny i świdośliwy. To teraz muszę znaleźć jakieś leszczyny.
Część użytkowa ogrodu już prawie skończona, prawie, bo walczymy z trawą. Posialiśmy mieszankę na łąkę kwietną tydzień temu i nic. Pewnie popełniliśmy jakiś błąd, ale cóż człowiek na nich się uczy.
Uwielbiam lawendę a w połączeniu z żurawkami widziałam że bardzo dobrze wygląda to tak wymyśliłam rabatkę przy ganku. Oczywiście będzie podsypana żwirkiem, zastanawiałam się na białym ale chyba na szarym się skończy.
A taki projekcik reszty sobie narysowałam
w narożnikach są bukszpany lub trzmielina na pniu podsadzona lawendą, żółte to róże, czerwone to żurawki z tym że myślę o żółtych tak jak przy ganku (ale w programie takich nie było niestety), trzy kule zielone to kule bukszpanu, dwie pozostałe to hosty. Obrzeże na początku chciałam zrobić z trawy niedźwiedziej ale teraz coraz bardziej zastanawiam się nad bukszpanem.
Jak myślicie czy to będzie dobrze wyglądało?
Tu widać to co mnie najbardziej denerwuje czyli właz od szamba na który wymyśliłam drewniany podest z lampą solarną w kształcie kuli dodatkowo myślę żeby zrobić jeszcze dwa takie wzdłuż gazonów tylko każdy mniejszy i na nich też kule świecące.
Żyjecie? Po takim balowaniu to pewnie nogi bolą? Lenusia wywijała jak primabalerina! Wszystko widziałam ki jestem zachwycona! Piękna dziewczynka! I pewnie ki mądra na dodatek! Kocha zwierzęta i kwiatki! Same dobre słowa mogę o niej tylko mówić!
Już sobie wyobrażam jakie tańce i łamańce na Dzień Matki i Dzień Dziecka będą!
Najładniejsze kwiatki dla Lenusi!
Dziękuję
Oczywiście o cylindrach czytałam, Danusia zresztą tak sadzi i poleca. Angielscy ogrodnicy z gazety którą prenumeruję też. Za rok na 100 % będą
Tymczasem niektóre mają pąki
Widzisz Basiu u mnie też zdjęcia ptaków a nie psiaka. Albo mnie chce zalizać albo zjeść aparat. Mistrzostwo to to nie jest ale się staram i doceniam, że doceniasz