Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

_Martini_ 16:03, 02 maj 2016

Eh, jarzmianki zatem nie posadzę, gdzie chciałam. Muszę podumać nad csymś innym na słońce.
A stipka, dziękuję, ma się bardzo dobrze na noc przykrywana, w dzień łapie sloneczko. To był jednak ryzykowny eksperyment, tzreba przyznać.
lindsay80 17:33, 02 maj 2016

Kacha123 napisał(a)
Ślicznie u Ciebie. Nawet mój starszy syn oko zawiesił i pochwalił, a niewiele rzeczy robi na nim wrażenie

bardzo miłe takie komplementy, od właścicieli przecudnego ogrodu, że też płaski jak kartka ogród spodobał się synowi, mi się wydaje całkiem nudny w porównaniu z Waszymi górkami, ale bardzo dziękuję
lindsay80 17:38, 02 maj 2016

_Martini_ napisał(a)
Eh, jarzmianki zatem nie posadzę, gdzie chciałam. Muszę podumać nad csymś innym na słońce.
A stipka, dziękuję, ma się bardzo dobrze na noc przykrywana, w dzień łapie sloneczko. To był jednak ryzykowny eksperyment, tzreba przyznać.

wybór jest całkiem spory jeśli coś kwitnącego to jeżówki, szałwie, lawendy, ostróżki, przetaczniki, seslerie, molinie, rozplenice, berberysy i wiele, wiele więcej.

Jeśli stipie nie zaszkodziły te zimne noce, to teraz już będzie wszystko ok, z dnia na dzień ma być coraz cieplej, a za tydzień to już istne lato, stipa szybko rośnie w pełnym słońcu, za miesiąc to już będą spore kępki, ja za parę dni swoje posadzę, a mam takie marne po pare ździbełek, ale też dadzą radę.
Sebek 17:57, 02 maj 2016

Twój front - wielkie wow! Cudownie to wygląda, wiesz o tym?
Zagajanka 18:05, 02 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Sliczne te biale delikatne tulipanki na tle ciemnej zieleni bukszpanow!
Olili 18:07, 02 maj 2016

Masz odlotowo
lindsay80 18:21, 02 maj 2016

Sebek napisał(a)
Twój front - wielkie wow! Cudownie to wygląda, wiesz o tym?

Chyba nie wiem jeszcze

Już myślę co będzie jak tulipany przekwitną..., na rabatach pod oknami Marikeny przemrożone, zawilce HJ nie obudziły się po zimie, rododendrony CW chorują, zanim zacznie widać miskanty Variegatusy, które kupowałam jak byliśmy razem w Wojsławicach, to ze dwa miesiące zejdzie - uczę się tego ogródka powoli, powoli...

Spadam jeszcze dokończyć spektakularną przeróbkę rabaty pod wykuszem, ciekawe jak się spodoba, bo w zeszłym roku była zacięta obrona z Waszej strony rosnącej tam stipy, ale jak teraz musiałam wszystkie wyrwać po zimie to stwierdziłam, że musi tam jednak być inna trawa ozdobna, bo za chwilę kamień tam dam i nie w głowie mi coroczne wykopki.
lindsay80 18:22, 02 maj 2016

Zagajanka napisał(a)

Sliczne te biale delikatne tulipanki na tle ciemnej zieleni bukszpanow!

tylko mogłoby być ich więcej, ale jak tu grzebać w tych kamolach na jesieni?
lindsay80 18:23, 02 maj 2016

Olili napisał(a)
Masz odlotowo

wracam do pracy, póki mi jeszcze sodówka nie odbiła
Zagajanka 18:46, 02 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

tylko mogłoby być ich więcej, ale jak tu grzebać w tych kamolach na jesieni?

Moze sie same rozmnoza?