Biorąc pod uwagę rozmiar mojego ogródka fakt że kwitnie około 100 tulipanów można nazwać tulipanowym szaleństwem. Piękny czas
Szklarnia już obsadzona, pomidory nabierają mocy. Oby tak dalej.
Na żółto kwitnie jarmuż, masz oko. Dla Ciebie skrętnik od Ciebie Na razie jeden kwiat ale pąków ma co niemiara Ogólnie to rosną w dwóch doniczkach, bo się rozrosły.
Kolorowo Aniu, bo ja lubię kolor wiosną bardzo. Dodaje energii jak słońce kaprysi
Dzięki Gosiu, fiolety uwielbiam najbardziej
O mam jeszcze jednego takiego, jakiś dawno temu kupowany w paseczki.
Dziękuję
Bez bratków Asiu wiosna by nie przyszła w tym roku bratki bez fioletów ale też są urocze. Wolę te drobniutkie. Dosadziłam do nich mieczyka abisyńskiego ale jeszcze się nie pokazał. Może jeszcze coś dorzucę np dalię zamiast przekwitniętych cebul narcyzów.
Posadziłam dziś begonie stale kwitnące do gruntu. A Ty swoje sadzisz do gruntu czy do doniczek?
Gdybym miała więcej cierpliwości mogłabym je uchwycić jak się kąpią. Ale pies ciągle je straszy i zabawa trwa w nieskończoność
Dziękuję
Oczywiście o cylindrach czytałam, Danusia zresztą tak sadzi i poleca. Angielscy ogrodnicy z gazety którą prenumeruję też. Za rok na 100 % będą
Tymczasem niektóre mają pąki
Widzisz Basiu u mnie też zdjęcia ptaków a nie psiaka. Albo mnie chce zalizać albo zjeść aparat. Mistrzostwo to to nie jest ale się staram i doceniam, że doceniasz
Zazdroszczę tych pomidorków ))Oby dały duży plon!
Zdjęcia ptaków świetnie Ci wyszły. Fioletowe tulipany masz przecudnej urody.