Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:32, 22 mar 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asiu te inspiracje fajne tylko jak ja wtedy to połączę z tymi schodami na tarasie to nie takie proste.

Wiem ze lubisz prosto a moje onspiracje z innej bajki ale czadem moze warto i takie odmienne spojrzenie przemyslec
Mozesz poszczególne rzędy dac rowno od strony tarasu a roznie konczase sie na drugim krancu sciezki.nie wiem czy rozumiesz co mam na mysli.

Duma M bezcenna
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:31, 22 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
tak się najarałam na te irysy, że nie wytrzymałam i mam

co prawda zginęły na rabacie, ale ja je widzę

i gratis

Wow! Ale dostawa
Co z tym ogródeczkiem począć 22:28, 22 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
I wianek
Może nie taki mega cudny, ale brzydki też chyba
nie

Fajne jaja Pod zajączkami masz dziury czy pełne wyszły?

Wianek prześliczny!

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:25, 22 mar 2016

Do góry
Asiu te inspiracje fajne tylko jak ja wtedy to połączę z tymi schodami na tarasie to nie takie proste.

Leśne Wzgórze 22:11, 22 mar 2016

Do góry
Mathildis napisał(a)

Nawet pszczółka się obudziła
Tysiąc radości i utrapień 22:10, 22 mar 2016

Do góry
renatamama3 napisał(a)
Asiu ,na 200 setkę .

Nie zorientowałam się nawet, że to okrągła strona. Pierwiosnki śliczne . Dziękuję
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:10, 22 mar 2016

Do góry
Asiu Nawigatorko i Ilonko, wielkie dzięki za pomysły, motywację, dobre słowo i dodawanie otuchy! Jestem Wam ogromnie wdzięczna za pomoc jaką mi okazałyście!

Dla wszystkich odwiedzających mój wątek i piszących dobre słowo buziaki przesyłam Dodajecie odwagi i wiary we własne możliwości!
DZIĘKUJĘ każdej jednej osobie

Jeszcze obiecane dla Ilonki porównanie grubości ścianek

Po lewej stronie jest jajo, które było robione z tego gęstego gipsu.
Po prawej większa ilość gipsu ale bardziej płynnego.

Nie widać tego teraz wyrażnie bo zdjęcia robione wieczorem i cień rzucam ale bardziej grube i wytrzymalsze jaja są z tego gęstego gipsu. Wychodzą mniejsze bo jednak nie ma aż tyle czasu aby dużą ilość gipsu przelać do balona bo szybko zastyga. Ale takie małe można fajnie wykorzystać np. do jednego hiacynta lub kilku szafirków.

Koniec!
Jutro idę do ogrodu

Ogród prawie romantyczny 22:04, 22 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)

Nie miałam jeszcze czasu sprawdzić, ale tak właśnie myślałam. I gdy dotarłam do domu czekała na mnie przemiła niespodzianka w uroczej paczuszce obok nasionek -poproszę instrukcję obsługi cudeńko jak jajko Faberge tylko w różyczki Dziękuję

Ładne to a skąd dostałaś??
Malutki pod lasem 21:57, 22 mar 2016

Do góry
Wzięłam się w końcu za moją stipę Tyle się naczytałam, że odkładałam ile się dało, ale już się nie dało. W końcu się zabrałam, jak do jeża, a tu... niespodzianka Okazało się to wcale nie takie trudne, wręcz całkiem fajnie wyszło. Sadziłam po mniej więcej 5 siewek i wyszło mi 35 sadzonek

A jak już się rozpędziłam to przepikowałam jeszcze największe siewki Purple Majesty, reszta została, niech sobie rośnie Na razie mam 10 sztuk.

A potem jeszcze 5 sztuk największych jeżówek dostało osobne miejscówki

Na koniec posiałam sobie jarmuż, bo go uwielbiam Całość wygląda tak
Mały eden Ewy 21:56, 22 mar 2016

Do góry
Dawno mnie tu nie było, oj dawno... dawno...

Mały eden Ewy 21:56, 22 mar 2016

Do góry
Dawno mnie tu nie było, oj dawno... dawno...

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:51, 22 mar 2016

Do góry
Produkcja nabrała tempa. Dwa worki 15 kg zużyte i ogrom balonów.
Po nabraniu wprawy zaczęłam eksperymenty
Jedne bardziej udane, drugie mniej.

Marzeniem moim było zrobienie całego jajka. Przez wiele dni porażka aż do wczoraj Na 20 szt zalanych balonów 3 szt.okazały się idealne No prawie idealne...ale o tym za chwilę..

Jeszcze nie zdążyłam się nacieszyć moimi pełnymi jajkami a już jedno opuściło progi mojego domu. Na pożegnanie zrobiłam tylko kilka szybkich fotek

Mech już zaczyna mi się nudzić to uwiłam wianki brzozowe. Ale jak widzicie jajo musiało dostać kwiatka I się zrobiła makówka

Ogród z uśmiechem 21:44, 22 mar 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
uff udało się odzyskać
to na powitanie twój kącik z sosnami i platanem

Oj, zaniemówiłam. Teraz spowiedź: jakie tam umieściłaś rośliny? Wygląda nieziemsko. Nielubiane sosny oddychają spokojniej haha.
Witam Cię w moim ogródeczku.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 21:42, 22 mar 2016

Do góry
Normalnie się nie mogę tego maja doczekaćU nas dzisiaj znowu dolało jak nie wiem co i rośliny w wodzie stoją, zaczynam się martwić coraz bardziej o drzewka.....przydałoby się , że by choć dwa tygodnie nie padało
Jagoda kamczacka już kwitnie
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:41, 22 mar 2016

Do góry
Ja również mam pytanie- na kupionej działce rosną tuje, o które nikt nie dbał od jakiś 5lat. Nie znamy się niestety i chcielibyśmy się nimi zaopiekować więc proszę o pomoc w ustaleniu jakie to tuje. Dziękuję
Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:41, 22 mar 2016

Do góry
Olka o takie coś i chodzi ?
Mirkowy ogród (początki) 21:39, 22 mar 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Mirko a pikowałaś po jednej sztuce czy kilka do doniczki?
Aniu pikowałam po 4 szt.Teraz też mam posiane i będę pikować po jednym ździebełka bo szybko się rozrasta .Chcę mieć więcej sadzonek. Aniu te po lewej stronie rozsadzałam z tej dużej kępy.
Hortensjada 21:38, 22 mar 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Hmm, a mąż mi kupił na dzień kobiet ładną niebieską hortensję ogrodową mam nadzieję, że wytrzyma i potem będzie w donicy na tarasie.
Bożenko mam duże donice na tarasie i myślę, aby posadzić w nich dereń tylko jaki?
Czy w ogóle dereń może być posadzony w donicy.

Jak najbardziej, byleby w dużej. To nie są duże drzewka a poza tym często wrażliwe na przemarzanie, więc w zimniejszych rejonach można je przechować zimą w odpowiednim pomieszczeniu. Prawdę powiedziawszy każda odmiana w okresie kwitnienie wygląda pięknie, najważniejsze, żeby przy zakupie miał choć jeden kwiatek : )
A ten kwitnie najpiękniej
Alba Plena
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:38, 22 mar 2016

Do góry
Podsumowując, tegoroczne przygotowania do Świąt Wielkanocncyh pod względem dekoracyjnym były bardzo intensywne

Rozpoczęłam od małych jajek i wianków mchowych różnej wielkości.

Dzięki Asi Nawigatorce pobawiłam się z gazą i wyszły chropowate strusie jaja.

Pewnego ranka po zalogowaniu się na forum ujrzałam rewelacyjną instrukcję wyszukaną przez Ilonkę. I to był moment kiedy przepadłam...

Moje ukochane miejsce na ziemi 21:37, 22 mar 2016

Do góry
Jaka jestem zadowolona !!!

Wszystkie rodki mają piękne pąki.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies