Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 10:22, 22 mar 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Podpatruję czy przyszła Ci przesyłka z powojnikami i czy sadzisz już. Napisałaś że Twoje górskie już pączki mają, u moich z przesyłki wczorajszej powojniki ledwie listki mają zaznaczone. Ale posadzę dopiero po świętach. U Ciebie wiosna i ciepełko dużo szybciej Miłej pracy w ogrodzie

O, jaki letni avatarek
Powiem ci, że ładnie zapakowane i zdrowe rośliny
Już posadzone, teraz czekanie
Mam wiosenne, letnie i jesienne powojniki
I deszczyk je podlewaiii jednak nie dokupuję, starczyło.

oto one

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:22, 22 mar 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Agniesiu, z 10 na pewno, ale ja w tym miejscu kipisz zrobiłam, 5 lat temu, wywaliłam jałowce, i dopiero się bardziej odkryły ranniki. Przedtem jakoś ich nie było widać.
Jeżeli ktoś się nastawi ma ich "hodowlę" to 6 lat będzie akurat. Pod warunkiem, że nie startuje z jednej roślinki.

Chyba się nastawię miejsce już znalazłam pod brzozą. Tylko czy one sobie tam poradzą? Mam tendencję do zakupów hurtowych
Ogród w cieniu brzozy 10:11, 22 mar 2016

Do góry
Renato, witaj, szukaj je, bo one śliczne są, a jak moje zaczną się wysiewać to też mogą trafić do Ciebie.

Ewik, takie aksamitki wysiewałam w tamtym roku i nie wzeszły mi, nie wiem czy coś zrobiłam nie tak, czy coś z nasionami było nie tak. Mam je jeszcze i zastanawiam się czy wysiewać znowu.

Mirko, warto spróbować, szukaj ich gdzieś w dobrej cenie, są duże różnice, może gdzieś trafisz. Miejsce, trzeba im też znaleźć odpowiednie, nie za mokro, pod krzewami dobrze rosną, a Ty masz ich trochę i gdzieś blisko domu, by cieszyły na wiosnę. Poniżej fotki, mojego najciemniejszego, w tamtym roku kupiłam bez kwiatka i w tym mnie zaskoczył, że kwitnie i to jeszcze tak ładnie.

I jeszcze fotki dla Gabrysi, penstemony.

I przetacznikowiec.
Kolorowy ogród na piasku 10:10, 22 mar 2016

Do góry
viva napisał(a)

Ja też nie wiem jaka moja jest, bo kupiłam na targu po dwie sadzonki (już sporo nadzieliłam) Pytanie jaka to lobelia wywołało u pani sprzedającej wielkie zdenerwowanie - "nie mam zamiaru tylu nazw się uczyć"
Gabrysiu, takie jak moje możesz mieć a ja jestem chętna na taką jak Ty masz, która to chce u nas zimować
Na sianie jednorocznej jeszcze się nigdy nie skusiłam, czasem kupuję gotowe sadzonki.

No jasne, kto by tam sobie głowę zawracał nazwami, chyba widziałaś że pani kwiatki sprzedaje.
Lobelia niebieska może być w podwójnej wersji - sadzonek i nasion, wygodnie będzie w maju.
Gotowe sadzonki lobelii, kupowane w maju, już pięknie kwitnące niestety żyją krótko, a te siane są do mrozów.

uzupełniam o zdjęcie lobelii wielkiej, wklejałam u Margarytki

Typografia ogrodu 10:05, 22 mar 2016

Do góry
Takie przesylki to ja lubie
Dzikuje ogromnie M
Hortki karmione miesem i to chyba wołowiną
Wszystko od zera 09:51, 22 mar 2016

Do góry
Dzisiaj wygladaja juz tak!

Odcienie zieleni 09:50, 22 mar 2016

Do góry
Efffa napisał(a)
Zrób fotę, a gdzie się Twój watek zgubił?

Na tej rabatce chce wrzucić ciemiernik bo łyso jest jak jeszcze nic nie kwitnie. Tak trochę w stronę ognika na środku. Rabata co prawda jest od strony południowej ale tak do połowy jest cień od iglaków. Na rabacie rośnie ognik, trzmielina, leszczyna i hortensja ogrodowa kwitnąca na jednorocznych pędach. Tu pójdzie jeden biały ciemiernik. Czarnego dam w innym miejscu - tu za dużo będzie. Kiedy ciemiernika wsadzić do gruntu? teraz to chyba jeszcze za wcześnie...
Opuchlaki 09:49, 22 mar 2016

Do góry
Czytam, że częstym pytaniem jest co jedzą opuchlaki. Mam wrażenie, że wszytko co ma mięsiste korzenie, tu
tu wrzucałam listę
Dziś dopisałabym jeszcze dużo innych roślin takich jak róże, bluszcz, ognik........

Największe straty (doprowadzają do padnięcia rośliny) robią w żurawkach i rozchodnikach.

Rozchodniki wszystkich intrygują, czy jedzą czy nie... jedzą, jedzą..

To rozchodnik jesienią (wielka kępa)

A to kwiecień... nie zjadły do końca bo wykopałam dziady..
Powitania - poznajemy się i przedstawiamy 09:48, 22 mar 2016

Do góry
Witam.
Jestem po raz pierwszy na jakimkolwiek forum- w związku z powyższym za wszelkie błędy z góry przepraszam
Z Ogrodowiskiem zetknęłam się wczoraj i od razu polubiłam stronę.
Jestem z okolic Piotrkowa Trybunalskiego. od 2 lat mam "ogród", choć trudno tak o nim mówić. Przez 2 lata działką zajmował się mój mąż -budował domek, no ale teraz działka należy już do mnie. no i tu zaczynają się schody.
działka jest nieduża- ok 600m2 ale problemem okazała się gleba.Słaba klasowo a do tego piach i chwasty.Sama nie wiem czego chcę a oglądając Wasze ogrody- mam "doła".
Liczę na wszelkiego rodzaju propozycje i podpowiedzi.
Na początek wstawiam zdjęcia kawałka przedogródka do aranżacji. Jakieś pomysły już mam, ale może ktoś z Was mógłby zaproponować coś ciekawszego.
Pozdrawiam.
Ogródek Ewy 09:37, 22 mar 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Dla mnie bomba, tylko szkoda, że ten czarny brzeg wystaje z tej pięknej osłonki.

O tym nie pomyślałam, mogłam osłonki zrobić troszeczkę większe, brzeg doniczki w której rośnie agawa schowałby się do środka. Też mnie to wnerwia ale tak już zostanie, przynajmniej w tym sezonie. Na przyszły rok agawy i tak będą przesadzane więc pewnie zmienię i osłonki.

Przy kwiatuchach domowych tego problemu nie ma.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:29, 22 mar 2016

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Aneczko miejmy nadzieję że nikt nie zachoruje Buziaki przesyłam.

Ja też mam taką nadzieję, dziękuję za troskę Basieńko.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:28, 22 mar 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wianek ostatecznie zawisł na furtce

Bardzo subtelny, pięknie na furtce
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:26, 22 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Takimi skrzyniami to możesz mnie męczyć ciągle Piękne są

Zastanawiam się czy nie kupić niebieskich brtków do białych hiacyntów zamiast prymulki kolorowych. Co radzisz?

Dobry pomysł tym bardziej, że bratki długo kwitną i na tym mi najbardziej zależy. Zmykam na miasto, mam listę zakupów ale nie ogrodowych.
Moje małe królestwo 09:22, 22 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Wczoraj korzystając z okazji ,że byłam po leki wpadłam na ryneczek i kupiłam bratki takie jak chciała malutkie
okno kuchenne,miło mieć widok na ..

i jeszcze

i

Jakie śliczne Wiosna prawdziwa.
Kolorowy ogród na piasku 09:17, 22 mar 2016

Do góry
chelll napisał(a)
Odwiedzam wiosennie!

Na wiosenne powitanie należy się wiosenny kwiatuszek

Bukszpan (Buxus) - uprawa 09:02, 22 mar 2016

Do góry

Witam serdecznie,

Oto zdjęcia moich ubiegłegorocznych sadzonek
Mam pytanie czy mam je wysadzić do doniczek czy na stałe miejsce.
Może ktoś coś poradzi bo nie bardzo wiem jak mam z nimi dalej postąpić.
Mam przyciąć im czubki? Korzonki też czy lepiej większą doniczkę?

Czy gdybym chciala z nich uformować w przyszłości kulę to ile sadzonek czy jedna wystarczy
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:59, 22 mar 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Basiu ciężko może aż nie gdyż kolega mojego e-M na codzień zajmuje się brukarstwem. Co można powiedzieć tylko tyle, że w sobotę było bardzo zimnno. Robiłabym sobie wyrzuty sumienia gdyby się poprzeziębiali

Aneczko miejmy nadzieję że nikt nie zachoruje Buziaki przesyłam.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:56, 22 mar 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Taa Gosia da foty z górami, a ja będę zazdrościć z płaskiego i tęsknić, buuu

Masz na pocieszenie
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 08:40, 22 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
a może tak?

Zółte złotokapy, czerwone jarząbki, lipa zielona

Tak właśnie na początku myślałam, aby dać, ale układ trójkątów też mi się podoba I pomieszane też, bo nie chcę za bardzo "pod linijkę". To, dylematy
Ogród prawie romantyczny 08:37, 22 mar 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Śliczna ta pomponelle. Też się nad nią zastanawiałam ale na razie będę mieć w maju Artemis i Pastelle.

Zastanawiaj się, bo warto ale Artemis też śliczna. Jedną z moich ulubionych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies