Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

lukkasia 15:02, 27 kwi 2016

ana_art napisał(a)

nie gniewaj się Wiesz ja wiem że masz wiele pytań, ale w moim wątku one poprostu znikną, a jak będziesz miałą swój wówczas będziesz miała łatwość odnalezienia. (...)

absolutnie się nie gniewam i tylko wzdycham, że może kiedyś ja też będę cieszyć się z posiadania pięknych roślin. Twoje tulipany są bosssskie
Aska 16:38, 27 kwi 2016

Od jakiegoś czasu w narożu swojego ogrodu widzę buka tricolor. Szukam informacji o nim, jednak żadnych konkretów. Mąż nawet dzwonił do kilku szkółek sprzedających to drzewo, i tam o dziwo również żadnych szczegółów. W trakcie przeglądania Twojego wątku zauważyłam u Ciebie "mojego" buka. Stąd mam kilka pytań, oczywiście jeżeli możesz na nie odpowiedzieć. Jaka może być optymalna wysokość jeżeli szczepiony jest na 160cm( taki wynalazłam w jednej ze szkółek- z wyższymi jest problem), jaki będzie jego obwód. Słyszałam, że większość buków tricolor szczepionych jest na buku pospolitym, stąd może być problem gdyż ukorzenienie tego drzewa ponoć jest zbyt ekspansywne. Jaką masz wiedzę w tym zakresie i co o tym sądzisz?
Ewa777 19:29, 27 kwi 2016

Piękne jest Twoje morze tulipanowe
Rench 00:31, 28 kwi 2016

ana_art napisał(a)

Kurdile,ale ty masz łany....
Ile tam masz tych cebul ?
anetta 11:08, 28 kwi 2016

Ja tez juz nie mogę sie doczekać Twoich Tulipków
jolanka 20:23, 28 kwi 2016

ana_art napisał(a)
nie wstydaj się pokazuj, przecież nikt się nie urodził z umiejętnością strzyżenia bukszpanów, nawet Danusia mistrzyni kiedyś przycinała pierwszy raz

No tak, pierwsze koty za ploty. Strzyżone przeze mnie bukszpany pewnie wołają "ratunku" Możesz zobaczyć czy na pewno mam sie nie wstydzić
annamazur 17:00, 29 kwi 2016

Ana co to za rozchodniki pod Vanilla Frise?
czy jest to rozchodnik okazały Herbstfreude a może Septemberglut?

czy jeszcze inna odmiana?

jalos 20:34, 29 kwi 2016

Piękne te tulipanowe rzeki.
Anetko, takie mam pytanie - używasz sadzarki do cebul czy robisz dziurę w ziemi i wkładasz po kilka cebul?
Patrząc na Twoje tulipany i ich zagęszczenie widzę, że moje sadziłam zbyt rzadko.
ana_art 21:31, 29 kwi 2016

jalos napisał(a)
Piękne te tulipanowe rzeki.
Anetko, takie mam pytanie - używasz sadzarki do cebul czy robisz dziurę w ziemi i wkładasz po kilka cebul?
Patrząc na Twoje tulipany i ich zagęszczenie widzę, że moje sadziłam zbyt rzadko.
używam sadzarki, bo wykopywanie dołków i układanie cebul u mnie się nie sprawdza. Robię dziure wkładam cebule jedną! i zasypuje i tak dalej... po którejś tam cebuli mam pęcherze na wewnętrznej stonie dłoni, które w trakcie pękają i trzeba odłożyc robienie dziur na drugi lub trzeci dzień no i tak sobie sadzę przez miesiąc
ana_art 21:32, 29 kwi 2016

annamazur napisał(a)
Ana co to za rozchodniki pod Vanilla Frise?
czy jest to rozchodnik okazały Herbstfreude a może Septemberglut?

czy jeszcze inna odmiana?

tak to rozchodnik, ale jaka odmiana nie mam pojęcia