Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Co i jak? Nowicjuszka

Co i jak? Nowicjuszka

Mira104 21:02, 29 kwi 2016

Poszło na priv z e stronką na olx zobacz też jego inne drzewka na sprzedaż, duża szkółka.
anbu 21:20, 29 kwi 2016

Mira104 napisał(a)
Aniu na priv Ci wyślę numer telefonu, a męża jutro wysyłam, Gorzyczki są za Turzą no jak możesz nie ogarniać przecież to niedaleko Ciebie ( jak jedziesz na Chałupki)
Pewnie kiedyś do Ciebie zastukam bo mam mamę w Wodzisławiu, zresztą ja mieszkałam na 30 a do Gorzyczek to my jeździmy autostradą, bo do autostrady przed Żorami to mam blisko. To tyle wycieczki krajobrazowej

Mira ogarniam, ogarniam ale ja mam talent i potrafię się we własnym domu zgubić
alis 21:41, 29 kwi 2016

anbu napisał(a)

Mira ogarniam, ogarniam ale ja mam talent i potrafię się we własnym domu zgubić

Kurcze Ania, niczym ja, wszędzie się gubię jak automatycznie skręcam w prawo, to znaczy, że należy pójść w kierunku przeciwnym
alis 21:42, 29 kwi 2016

A za Tobą Mira nie nadążam, nabrałaś takiego pędu, że aż Ci zazdroszczę, u mnie wsio w doniczkach jeszcze stoi
anbu 21:44, 29 kwi 2016

alis napisał(a)

Kurcze Ania, niczym ja, wszędzie się gubię jak automatycznie skręcam w prawo, to znaczy, że należy pójść w kierunku przeciwnym

Hi hi to tak jak ja
Mira104 22:26, 29 kwi 2016

alis napisał(a)
A za Tobą Mira nie nadążam, nabrałaś takiego pędu, że aż Ci zazdroszczę, u mnie wsio w doniczkach jeszcze stoi

Alu kto pędzi ten pędzi
U ciebie to przynajmniej widać efekty, a u mnie mało co fakt że rabata bardzo duża bo ok 50 m długości do obsadzenia i 2,5 m szerokości nie licząc tui.
To Wy mi dajecie siłę i energię.
Dziś poprzesadzałam drzewka i stanęłam w miejscu, bo tam gdzie teraz brzoza i wypadałoby dać lawendę, to kwitną tulipany muszę poczekać. Ale jeśli nie przesadzę lawendy, to nie mogę przesadzić hortensji bobo, a na miejsce bobo nie mogę dać róż i w sumie to bym chciała, żeby tulipany już przekwitły, a na to się nie zanosi
elmagra 22:41, 29 kwi 2016

Mira, ja też czekam aż tulifany ( słowa mojej córy ) przekwitna choć pięknie wyglądają. Ja to bym z kolei już kupić coś chciała A nie mogę.
Kupiłam dziś ten obornik. Mam nadzieję na szybkie przekopanie rabaty.
Czy taka gleba z qpą może od razu przyjąć rośliny czy muszę czekać z wsadzaniem.?
Toszka 23:08, 29 kwi 2016

Elu, jeśli qpa zleżała, to mozesz sadzić. A jeśli prosto spod ogona to min. 6miesięcy musi popracować.

Miro, współczuję, dokładnie tak samo miałam w zeszłym roku. Po prawdzie to tylko lawenda cię wstrzymuje - lawendę do doniczek, a potem już ruszysz z kopyta. Hortki teraz trzeba przesadzić, bo później z masą liści mogą oklapnąć. Róże też - wiem bo dwa dni temu trzeba było przesadzić i róża wyglada na załamaną przeprowadzką
elmagra 07:51, 30 kwi 2016

Toszka napisał(a)
Elu, jeśli qpa zleżała, to mozesz sadzić. A jeśli prosto spod ogona to min. 6miesięcy musi popracować.

Miro, współczuję, dokładnie tak samo miałam w zeszłym roku. Po prawdzie to tylko lawenda cię wstrzymuje - lawendę do doniczek, a potem już ruszysz z kopyta. Hortki teraz trzeba przesadzić, bo później z masą liści mogą oklapnąć. Róże też - wiem bo dwa dni temu trzeba było przesadzić i róża wyglada na załamaną przeprowadzką

Czy w takim razie już teraz róż nie wolno przesadzać? Ja mam młode krzaczki coś tam liści na nich jest już. Ani azalii? Już mam z pączkami.
A co do qpą to kupiłam w worku w szkółce to raczej zlezala.
Mira104 08:25, 30 kwi 2016

Toszka ja to chyba zaćmienie umysłu mam przecież, tyle doniczek stoi w budce gospodarczej dziś działam dalej