Alu kto pędzi ten pędzi
U ciebie to przynajmniej widać efekty, a u mnie mało co fakt że rabata bardzo duża bo ok 50 m długości do obsadzenia i 2,5 m szerokości nie licząc tui.
To Wy mi dajecie siłę i energię.
Dziś poprzesadzałam drzewka i stanęłam w miejscu, bo tam gdzie teraz brzoza i wypadałoby dać lawendę, to kwitną tulipany muszę poczekać. Ale jeśli nie przesadzę lawendy, to nie mogę przesadzić hortensji bobo, a na miejsce bobo nie mogę dać róż i w sumie to bym chciała, żeby tulipany już przekwitły, a na to się nie zanosi
Mira, ja też czekam aż tulifany ( słowa mojej córy ) przekwitna choć pięknie wyglądają. Ja to bym z kolei już kupić coś chciała A nie mogę.
Kupiłam dziś ten obornik. Mam nadzieję na szybkie przekopanie rabaty.
Czy taka gleba z qpą może od razu przyjąć rośliny czy muszę czekać z wsadzaniem.?
Elu, jeśli qpa zleżała, to mozesz sadzić. A jeśli prosto spod ogona to min. 6miesięcy musi popracować.
Miro, współczuję, dokładnie tak samo miałam w zeszłym roku. Po prawdzie to tylko lawenda cię wstrzymuje - lawendę do doniczek, a potem już ruszysz z kopyta. Hortki teraz trzeba przesadzić, bo później z masą liści mogą oklapnąć. Róże też - wiem bo dwa dni temu trzeba było przesadzić i róża wyglada na załamaną przeprowadzką