Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Świerk serbski - Picea omorika 08:01, 22 kwi 2016

Do góry
Robię objazdowke po szkólkach w moich stronach. Jeśli serby są to duże i drogie albo w skali mikro.
Dużo szkółek ma takie 60-80 cm i nie wiem co myśleć o ich wyglądzie więc proszę o opinie. Potrzebuję 18 sztuk.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 07:53, 22 kwi 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

fajne inspiracje piwniczkowe ...ale przyszło mi na myśl żeby bodziszkami ja obsadzić ))

To tak jak mi, gdzieś pisałam wyżej

anka_ napisał(a)
Polny jest, tylko trzeba się rozejrzeć dobrze w koło.

Rozejrzę się, ale chyba u nas inny teren. Jakby było bliżej chętnie podjechałabym do Was jakąś ciężarówką jak zapraszacie.

laurowisnia napisał(a)
A ja bym się chętnie pozbyła części kamienia.

Właśnie zaczęłam się zastanawiać, czy piwniczka z kamienia + murki nie wyjdą zbyt przytłaczająco? Czy nie będzie za duzo kamienia w jednym miejscu. Tym bardziej, że nie jest na przestrzeni otwartej tylko bardzo blisko domu. Wyeksponowany jest tylko jej południowy stok.

laurowisnia napisał(a)
Renia, a co myślisz o tym by między blaszak, a piwniczkę wsadzić jakieś krzewy, może nawet laurowiśnię.

Chciałabym jakieś drzewo za wierzbę, żeby zatrzymać warunki świetlne i osłonić dom od wiatrów. Zdjęcie zrobione po 14, widać jak operuje słońce, latem zacieniona jest też część piwniczki po drugiej-południowej stronie, ale lipa dopiero puszcza liście.

Podoba mi sie pomysł z kalinami, cisami lub chojnami w grupach. Zanotowałam, żeby mi nie umknęło. I bodziszek himalajki... i trawy...

Krakus napisał(a)

czemu nie możesz odsłonić? odsłoń, przeklej styropian na to siatka + zaprawa (jak na elewację) i to obklej płytkami imitującymi kamień / starą cegłę itp (na prpomocji znajdziesz w hipermaketach) możenie takie eleganckie rozwiązanie jak to z inspiracji kosztowo spoko powinno byc sama zrobisz nie takie to tudne (albo jak napisałaś Żon zrobi )

Myślę tez o takim rozwiązaniu. Zależy mi żeby było w miarę prosto, tanio i efektowanie

Pszczelarnia napisał(a)

A może póki co przy garażach posadzić szpalerem miskanty wysokie?

Unikam obsadzeń w charakterze zasłon, bo całego domu mi nie zasłoni. Szpetota braku tynku jednak mobilizuje, żeby myśleć o tynkowaniu całego domu Poza tym odstrasza mnie jakoś ziemi, a w sumie jej brak w tym miejcu Sam gruz, że kilofem trzeba kopać.

Pomysł z cisami, po obu stronach (jako bryły) też mi się podoba, ale to miałoby sens jakbym wybrała ziemie jednak i odsłoniła ganek. Bo przed gankiem się nic już nie zmieści.

Dziękuję wszystkim za rady i za kibicowanie też jakbym cos pominęła to się upominajcie
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:33, 22 kwi 2016

Do góry
Jeszcze chwila
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:28, 22 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Do sezonu się przygotowałaś...ja będę ukorzeniać patyki hortensjowe, cesarska korona gigant, a co to za roślinka w donicy, glediczja trójcierniowa może?

Aga sprawdziłam nazwę tej mojej rośliny to chyba nie glediczja trójcierniowa szukam dalej nazwy Oto ona

Ta nazwa chyba najbliższa ale szukam dalej Sekator do niej jest używany a i końcówki gałązek obrywam żeby tak nie rosła
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 07:26, 22 kwi 2016

Do góry
Po wczorajszym porannym przymrozku zrobiło się jakby cieplej, tulipki rozchyliły kielichy
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:22, 22 kwi 2016

Do góry

Ciemierniki zzieleniały, ale też są piękne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:20, 22 kwi 2016

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:20, 22 kwi 2016

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 07:06, 22 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a) [img size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/109/1090376/original.jpg[/img]

Szał tulipanowy Kolorowo już w ogrodzie
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:31, 22 kwi 2016

Do góry
a w skrzyni rosnie wszystko jak na drozdzach

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:29, 22 kwi 2016

Do góry
Aniu 30 lat temu tez bylam laska

Fiolki kwitna juz cala kepa

a to tez od Irenki mam

Ten zaczyna kwitnac na skalniaczku, wyglada na fotce jakby z metr mial

A czosnki Maja juz takie pekate lebki, ze lada chwila pekna
Dwa ogrody 00:23, 22 kwi 2016

Do góry
Pora spać, jutro ciężki dzień, na pozostałe posty postaram się odpowiedzieć jak najszybciej
W nowym też posadziłam jedną(!) magnolię, mam nadzieję, że zdąży rozwinąć kwiaty przed zapowiadanymi przymrozkami
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:15, 22 kwi 2016

Do góry
Iza kolor oryginał -mój pstrykacz bardzo rzadko kłamie

Jola
nie mogłem złapać ostrości ale w tym roku kolor bardzo intensywny

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:12, 22 kwi 2016

Do góry
I jakieś inne foty.. wchodzą dobrze to wrzucam i uciekam ..

I wystarczy.. jutro zrobię nowe Weszliśmy w porę roku gdzie zdjęć można robić nieskończona ilość..
Dwa ogrody 00:11, 22 kwi 2016

Do góry
Mirkaka, dwa ogrody jeszcze kilka lat będą funkcjonować Co prawda wycofuję się z donic i bylin w starym, ale wszystkiego nie zabiorę ją będę odwiedzać na razie do nowego przeprowadził się młodszy syn. Przed hortensjami mam Bonicę, ładnie przezimowała bez okrycia, w przeciwieństwie do innych róż.

Yolka, sasankom doprawiałam ziemię, bo glinę mam jak Ty. Sadź, bo są śliczne i niewymagające. W starym w jednym i tym samym miejscu, u podnóża skalniaka mam kępę fioletowych praktycznie od założenia ogrodu, czyli dziewiętnaście/osiemnaście lat. Wydała masę siewek, pewnie i sama odnawia się w ten sposób. Zostawiłam ją w spokoju, niech sobie rośnie.
Dla Ciebie duecik

Basiu, lawenda powinna odbić, chociaż z odmianą Viva może być różnie. Dwie obcięłam na próbę nisko i jedna marnie wygląda, a druga chyba padnie. Inne odmiany tnę bez ceregieli i ładnie ruszyły.
Dalej wśród tiarelki mam orliki i kusi mnie, by je przesadzić, bo zagłuszą bidulę, chyba jutro je ruszę, ryzyk -fizyk

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:10, 22 kwi 2016

Do góry
Hosty już weszły w fazę w której lubię je najbardziej

Pahjola jak CW cała w pąkach

A pierwszy w rzędzie różanecznik NN kwitnie..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 22 kwi 2016

Do góry
Klony nad kałużą..
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:07, 22 kwi 2016

Do góry
I dla wszystkich odwiedzających dzisiejsze migawki.. telefoniczne..

Psi ząb słabiutki.. liście wielkie, kwiatów mało

Szafirki nie takie piękne jak sąsiadki, ale w połączeniu z wilczomleczem wyglądają super. Sąsiadki szafirki (cała rzeka) maja kwiaty ogromne i prawie nie maja liści.. cudne są.

Pierwsze kwiaty orlików

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:03, 22 kwi 2016

Do góry
Dla Konstancji foto
Pszczelarnia 23:54, 21 kwi 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Chciałam Cię zapytać o sasanki....czy one po przekwitnięciu nadal są zielone czy zanikają do kolejnego sezonu?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies