u nas dzis w poludnie padalo tam gdzie pracuje ale czy u nas tez nie wiem, 20 km to dla deszczu daleko moze byc. Jak przyjechalam do domu to sladu nie bylo ale tez cieplo bylo moze i wyschlo juz.
W ogrodzie zeszlo jednak dluzej ale troche cos sie udalo pchnac robote
M skosil troche trawnika
Żadne z wymienionych drzew nie urośnie. W takich warunkach to da radę metasekwoja lub cypryśnik błotny, ewentualnie olcha. Po pierwsze trzeba teren zdrenować, po drugie zlikwidować matę i ściółkę bo to problem pogłębia.
Witam
Wydaje mi się albo te moje hakuro jest jakies biedne ???
Łyse i jakoś mało przyrostów powinnem je przyciąć ??
Prosze o porady czy je da się jakoś zagęścić
Pozdrawiam
Violu, nie wiem czy przypadkiem nie uda się spotkanie około 23 kwietnia. Bo zięć ma sprawę w Sz. i wolny bagażnik. To może się załaduję, jeżeli Tobie nie będzie przeszkadzała moja wizyta.
Obie krasnalki pozdrawiam! Podglądam czy już w piżamkach?
Iwonka turzyca frosted curls miała nasiona znalazłam w kępie, pozbierać i spróbować zasiać? i kiedy można zebrać nasionka z seslerii skalnej? moja jest w takim stanie
Tak to są nasionka,wykrusz je w palcach i do doniczki, ja tak zrobiłam w zimie i ładnie wzeszly trawki, niestety jak byłam tydzień w szpitalu mąż nie podlewal i padło wszystko.
Net na forum kiepsko idzie...
Ładnie akebie pokazalas, moja tez ruszyla, ale dalam tam tyle pnacych, źe chyba biedna..
Czyźby tulipany slimory podjadały?
Edytko, dalam focie, tamaryszek slicznie ruszyl, dziekimraz jeszcze
z nieba mi spadłaś Danusiu z ta fotką. Posadziłam na górnym tarasie w donicy kilka paczek tulipanów, czosnków, żonkili. Wyobraź sobie, że nawet jedna roślina nie urosła. Możliwe że przemarzło? ale mam tam inne rośliny i wszystko rośnie, odbija zieleni się. Czy może problemem jest zbyt głębokie zasadzenie? Taras zasłonięty, donice betonowe.....
Dzień Dobry. To mój pierwszy post na tym Forum, (prawie) początek przygody z ogrodem i mam od razu pytanie, ale od czegoś trzeba przecież zacząć
Dwa lata temu zebrałem nasiona dziwnej rośliny rosnącej na pobliskich działkach. Miała około dwóch metrów wysokości, a na pędach były kwiaty - takie pęki ułożone po kilka na pędzie, jeden na drugim. Nasiona wysiałem ... udało się - wyrosła, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnej informacji o tej roślinie. proszę o pomoc w identyfikacji.