Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:29, 12 kwi 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Oj nawet różę? Może ma brak witamin, tak nam powiedział też weterynarz jak nasza zjadała co popadnie na dworze a potem chora była i dostaje olej z łososia do jedzenia i teraz mamy spokój ale gorzej jak taki ma charakterek Czy ta montana sama pnie się po pniu? Mam pien po ściętej jabłoni i ciągle kombinuje co tam posadzic?

Nie ma żadnych brakó, po prostu jest złośliwa, chyba ma dużo z jamnika, one lubią tak gryźć
Danusiu, puść po nim powojnik wczesny STOLJIK GOLD, a potem drugi coś z Montan lub SUMMER SNOW, albo 3 o różnym terminie kwitnienia.
U mnie sam się wspiął po paulowni, ona późno liście puszcza, dopiero, jak powojnik kończy kwitnąć. Więc sobie nie szkodzą, pisałam że z 10 m poszedł, ale to może być i więcej, kwiatów będzie mnóstwo, w każdej piętce po kilka kwiatów.
Jak zakwitną to wtedy będzie dobrze widać, gdzie jest.

Tu mam powojnik FRAGRANT SPRING
jego się nie tnie.
Ukojenie 12:28, 12 kwi 2016

Do góry
Czekaja na pikowanie:
Kulą w płot 12:28, 12 kwi 2016

Do góry
Czas podjąć wreszcie decyzje i wybrać się na zakupy. Naszło mnie ostatnio na proste linie rabat i zapałałam miłością do buka purple. Pendula czy fountain stoję w rozkroku. Poradźcie proszę, oceńcie jak to wygląda.
W tle cisy i 3 tuje Maria, które niestety już mam. Wolne miejsce jest przeznaczone na ciurkadełko, może wyżwiruje?
Od lewej:
-tawułki 3 szt
- hosty różne
- hortensja ogrodowa 1 szt
- za hortensją cis i mała paskowana trawa
- hakone 4 szt ( na razie oznaki życia przejawia jedna)
- buk
- pod bukiem jeszcze hosty
- hortensje bukietowe ( pinki winki i vanilka)
- miskanty zebrinusy 2 szt
- żurawki
- tawuły goldflame 3 szt
- berberys (czerwony kolumnowy) 3 szt
- pomiędzy tawułami i berberysami jakieś trawki
- cis 2 szt ( fastigiata)

Poradzicie coś?

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:27, 12 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Pieknie i kwitnąco już u Ciebie...jesteś ode mnie szybsza.

To tylko pojedyncze kwiatki, pozostałe to jeszcze pąki i to małe...Moje mają więcej słońca
Ukojenie 12:23, 12 kwi 2016

Do góry
Tulipany - zdjecie z dzisiejszego poranka:

Tu chyba beda zolte.
Tu narazie jest ściernisko... 12:23, 12 kwi 2016

Do góry
Kolejny pasek przy domu poprawiony. Przesadzilam trawy bo się kładły na chodniku. Było tak:

A jest tak:
Ukojenie 12:19, 12 kwi 2016

Do góry
Moje trawy. Teraz zaluje, ze nie wysialam wiecej - nie wierzylam, ze uda sie ogarnac czesc z kompostownikiem.

Mieszkaja na dworzu.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:16, 12 kwi 2016

Do góry
MARGARETE
Małgosiu, mam i ja już Pirouette, cudojeszcze kilka wejdzie, cóż więcej liści ale i tak je mam, to co tam, buź
MIŁKA
dzięki za pomysł, kto wie, może kolejny wątek zmieni nazwę

KINDZIA
już widziałam, jak oblecę u siebie, lecę do was. A mówiłam, że nie wytrzymasz bez kupowania, masz jeszcze miejsce na kolejną, albo i 3
werbeny mam gdzieś, większość wywaliłam, ale gdzieś jeszcze są nasiona, ja je sypnę dopiero w maju do gruntu.Tobie przywiozę sadzonki, o ile nie wymarzły
JANA
koniecznie co najmniej 3 magnolie, aż tak szybko nie rosną i można je ciąć, ostatnio w programie mówiła to Carol Klein, ja musiałam ciąć Susan, aby uratować i kwitnie i ma nowe pędy

REN133
renatko, gwiaździsta ma pokrój krzaka z grubymi pniami, czyli spełnia twoje oczekiwania, czyli zdecydowanie wielopniowa jest. Pirouette tez spełni twoje oczekiwania.
Pokazuję fotki. U mnie 2 sztuki w jeden dołek posadzone.
Gwiaździsta

i ostatnie foto to Pirouette

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:10, 12 kwi 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
Kasia popikuj, ja bym tak zrobila. Ja sieje pak choi wprost do gruntu, rzadko.

Tu wczoraj zwalczyłam warzywnik

nie no Karola jeśli dobrze widzę to cebula na pierwszym planie, kurna nie masz już gdzie jej sadzić ??
fotka świetna, kto to będzie wiedział że nie Twój... a obornik to nie obornik tylko nawóz naturalny o wysokiej zawartości próchnicy i związków mineralnych łatwo przyswajalnych przez rośliny..
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:08, 12 kwi 2016

Do góry
Hura ! Właśnie zaczęło padać....może popada chociaż do wieczora

hosty już ruszyły

bergenie puszczają pąki kwiatowe
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:05, 12 kwi 2016

Do góry
EWA77
aktualnie 12 sztuk
MADZENKA
pewnie wszystko razem, brak jej słońca, kwiecia full, kwiaty duże i pachnące

JOLANKA
teraz 12 niektóre są młode, tego roczne nabytki i ubiegłoroczne, to trzeba czekać na spektakl, za to gwiaździsta szaleje, zaraz Susan, a te parasolowate mimo, że 5 lat je mam, nie kwitły jeszcze ani razu. czekam.
PANIPZRYRODA
Mariola, tak się ponoć rozmnaża drzewiaste, zbierasz nasiona, ścierasz papierem ściernym, każde nasionko w tekturowy kubeczek i do ziemi na wysokość kubeczka, proste...a potem czekanie może w tym roku z moimi tak nasionami zrobię...czarów brak

KATEL
miejsca jeszcze mam dość sporo chyba tylko pomyśleć trzeba
aktualnie już 12
u ciebie powojnikowo, u mnie tez już, muszę policzyć ile mam aktualnie powojników.
tegoroczne w pąkach, będzie kwiecia, ubiegłoroczne, 10 Rubensów idą jak burza..jak tylko słońce przygrzało

jeden Stojlik Gold puściłam po magnolii Jolanthe

Hortensjada 12:00, 12 kwi 2016

Do góry
Mam nadzieję, że za rok będzie równie reprezentacyjna jak ta część ( przesadziłam tylko zewnętrzną Limelight ze szpaleru z uwagi na notoryczne obskubywanie, w jej miejsce poszła piórkówka)

A teraz dość już obijania się, wracam do ogródka, przeleciał lekki deszzcyk, raczej nie powinno mi to przeszkadzać. Serdecznie pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:54, 12 kwi 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale cudne No to teraz "magnoliowo" Tworzysz ogród botaniczny Pięknie

Ha ha ha
Danusiu, ciągle coś
były powojniki, potem róże
teraz znowu magnolie dodatkowe, ale z nimi nie ma żadnej pracy i nawet, jak nie kwitną sa piękne; teraz uzupełniam średnie piętro
efekt pewnie za 3 lata będzie widoczny.
te rok temu sadzone
jakieś paki są

a tu z wnusiami sadzone bylinowe hibiskusy, Gabi opisywała
wschodzą oba
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:53, 12 kwi 2016

Do góry

Czy jest zasada sadzenia ,,tła,, ogrodu i zakrywacza siatki? Mieszać czy nie mieszać nasadzenia żywotników i świerków? Czy stosować zasadę ciągłości i nie powtarzać się z tym samym w innych miejscach?
Wstępnie przy wjeździe myślę o żywopłocie z Brabanta, tam gdzie mam okna sąsiadów sadziłabym serbskiego świerka, w miejscach neutralnych żółtą Aurescens lub Aureospicate, resztę Szmaragdem dla osłony od wiatrów zachodnich.
Hortensjada 11:53, 12 kwi 2016

Do góry
A to część o której mowa

Hortensjada 11:49, 12 kwi 2016

Do góry
U mnie drugi i niestety ostatni dzień urlopu, w ogródku wszystkie duże roboty wykonane, wieczorem pozostało mi tylko nawiezienie trawnika. Zabrałam się za część przedogródka dotąd zaniedbywaną i wysuszoną, czeka mnie dużo roboty, posuwam się max 1,5 metra dziennie, w tym tempie do majówki powinnam zdążyć. Praca możliwa tylko do 15-tej ,później niestety więcej czasu spędzam na pogaduszkach z przechodniami, dobrze jeśli choć trochę komentarze są życzliwe ale bywają niestety i bardzo kąśliwe.
Mimo, że pochmurnie to i tak wiosennie, nie ma co się przejmować

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:49, 12 kwi 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Spektakl wiosennych kwiatów Irenko u Ciebie w ogrodzie
Drzewa i krzewy również mocno podpędzone
Z prawdziwa przyjemnością spaceruje się tymi wypielęgnowanymi alejkami i odkrywa nowe zakamarki ogrodu

Przemku, wiosnę czuć, ale deszcze ciągle, nie da się kosić i opryski robić, mech mnie zarasta, nieustanna walka z nim.

kwitnie, piwonii multum wyłazi
zaraz puste miejsca będą zarośnięte

klony na pniu ruszyły
Moje małe wielkie marzenie 11:45, 12 kwi 2016

Do góry
Teraz fotki nieco wyraźniejsze

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:45, 12 kwi 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No miałam rację,że piękna

Tak i jak pachnie!!
rośnie tak 2,5m do 3m.
Ma ładny pokrój.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:43, 12 kwi 2016

Do góry
SYLWIA , ANIA- są odmiany małe, do mniejszych ogrodów, takie ostatnio nabywam.
to magnolia PIROUETTE
Kasik mi w niedzielę przywiozła

to teraz mam taki stan magnolii
3 szt, Tripetala- parasolowate
2szt, Yellow River
2szt. gwiaździsta
1szt. Jolanthe
1szt. Sunrise
1szt. Pirouette
1 szt. Black Tulip
1 szt. Susan
tyle mam
razem 12 sztuk, ale to nie koniec...bo będzie jeszcze Daybrek, koralowa
brak słońca wstrzymuje gwiaździstą,pełno kwiecia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies