Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród u stóp klasztoru cz. II

Ogród u stóp klasztoru cz. II

alinak 22:29, 28 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia pokazałas ale ostatnio bardzo nas zaniedbujesz, nie wiadomo gdzie się podziewasz. Najważniejsze ze jestes zdrowa a ogród ładnie wygląda choc wiem że mróz zrobil swoje.

Bogdzia -biję się w piersi ....zaniedbałam. Ale wracam co jakiś czas i podczytuję, podziwiam ,podglądam i w dalszym ciągu uczę się.
alinak 22:37, 28 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Alinka mówi mi natentychmiast z czego robiłaś płotek? Wyczytałam u Pszczółki i juz przyleciałam do Ciebie. ooo i żywopłocik z grabu lub buka widzę...oj chyba wieczorkiem się u Ciebie rozgoszczę

Agata płotek zrobiony z wikliny zebranej w styczniu -to ważne bo jak późno zbierzesz to będą wypuszczać pędy i ukorzenią się łatwo paliki . można jednak zrobić też z patyków miscanta giganteusa .Trzeba tylko rzadziej wbić paliki bo miscantowe patyki są sztywniejsze . Tak naprawdę można robić z każdych patyków ,byleby były proste i giętkie .
alinak 22:42, 28 kwi 2016

Kindzia napisał(a)
Myślałam, że pokażesz rewolucję...

Rewolucja dopiero w mojej głowie....choć znowu po cichutku usunęłam dzisiaj dwa karłowe świerki gniazdowe .Na ich miejsce weszły dwa buksy.

Agania napisał(a)
Nasionka bezpieczne, jak taka tancereczka warzywnika doglądała

Agata jednak dzisiaj rozłożyłam flizelinę .Chociaż do zimnej Zośki ją potrzymam .
Joku 13:12, 29 kwi 2016

Alinko, czy bodziszek Rosemoor powtarza u ciebie kwitnienie albo dłużej kwitnie? Mam go, ale jakoś nie zachwyca długością kwitnienia.
07_Rene 13:22, 29 kwi 2016

alinak napisał(a)

Renia Album jest biały ale ma płatkowy kwiat ,kantabryjski też biały ,ale raczej kremowy z czerwonym środkiem ,dla mnie mniej atrakcyjny . dobrze zapamiętałaś że album średnio mi przyrasta ,opatrzyłam go dzisiaj i nici z dzielenia.A korzeniasty o którym pisałaś ma kolor różowy-też jest ładny .
Mam sporą kolekcje . w tamtym roku kupiłam jeszcze kantabryjski"Karina" ,mieszańcowy "Ann Folkard" i łąkowy "Laura"też biały ,czekam na niego z ogromną ciekawością.

BODZISZEK ALBUM

BODZISZEK WSPANIAŁY ROSEMOOR

BODZISZEK MIDNIGHT REITER

BODZISZEK KORZENIASTY

BODZISZEK ŻAŁOBNY SAMOBOR

BODZISZEK KANTABRYJSKI BIOKOVO

To już pokaźna kolekcja Co jeden to ładniejszy
Ja chciałam kupić bodziszek czerwony Geranium sanguineum "Album", piszą że on niski do 30cm , że idealny na słabe gleby, do zadarniania skarp, radzi sobie w cieniu więc trochę to sprzeczne z opinią Twoją i Laurowiśni (bo ona też ma jakiegoś Album). Chyba że to jakiś inny "Album", bo masa odmian jest.
Chyba muszę kupić sadzoneczkę i przetestować
Madzenka 20:48, 29 kwi 2016

Fajnie że wróciłaś i mam nadzieję, ze wreszcie z nami bedziesz
alinak 21:16, 02 maj 2016

Joku napisał(a)
Alinko, czy bodziszek Rosemoor powtarza u ciebie kwitnienie albo dłużej kwitnie? Mam go, ale jakoś nie zachwyca długością kwitnienia.

Jolu nie powtarza kwitnienia ,ale tak go warto mieć bo jest piękny.

Madzenka napisał(a)
Fajnie że wróciłaś i mam nadzieję, ze wreszcie z nami bedziesz

Marzenka ja nie wróciłam ,ja tu zawsze jestem ,tylko piszę jak mam coś do przekazania dla was a wiosna to wiesz że rośliny cieszą oko.
Kasiek 22:22, 16 maj 2016

Piekne te bodziszki, piekne...
Kasya 08:18, 22 maj 2016

Pozdrawiam dzisiaj szczególnie
Piękny, zadbany ogród
miskka 08:24, 22 maj 2016

Podglądałam Ogród w Mai Od razu po tytule odcinka poznałam

Żeby się nie powtarzać w zachwytach dodam tylko, że Twój Ogród nie przypadkiem napisałam wielką literą

Pozdrawiam z daleka