Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 13:58, 11 kwi 2016

Do góry
piekna dzisiaj pogoda, wytyczyłam rabatę grujecznikową.

paletę kory zamówiłam to wkońcu wysypiemy pod tujami i porzadek zrobię.
narazie nie bedę zdejmowac całej darni tylko pod drzewa a reszte sukcesywnie przy sadzeniu kolejnych gatunków.
moj trawnik woła o pomste do nieba! sadzony w sierniu, moge już na chwasty coś zapodać?
zauwazylam pod szmata z tujami że mam nornicę, ma tam spokoj to szaleje. powinnam sie bać?ona tylko wizualnie niszczy ogród czy moze mi rosliny podjeść?
Kiedyś będzie tu ogród 13:47, 11 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Zapewne Tocha wpadnie i posprząta
A i dobrze
No właśnie jestem ciekawa...

anbu napisał(a)
Ania słuchaj, tan na łebski rozum to weźmy Jabłonie przecież ozdobne są. Sadzi się w końcu drzewa ozdobne z cisem. Sama tak mam posadzone (umbry + cis żywopłot).
Idąc tym tropem
Jak już się skuszę to się pocieszam....

Kiedyś będzie tu ogród 13:46, 11 kwi 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Iwonka pisała, że mogłyby być tu i carpety. Miałam dwa w donicy, więc ustawiłam i mam wrażenie że to miejsce jest wprost dla nich. Tu na czerwono.

Za nimi srylion wysokich czosnków, których żółknące liście pochłonęłyby później berberysy. Na żółto albo hakonechloa albo Stella (a w nich kolejny srylion cebulowych- tym razem krokusów). Tylko zostaje mi w realu 5 dziur które o coś wołają. I ku mojemu zaskoczeniu powiedziałabym, że o kule. Tyle czy by pasowały do jabłoni?

Pisałaś, że buksy na tym stanowisku nie bardzo ci się trzymają, albo inaczej - coś się buksom nie podoba. Buks lubi lekko kwaśno... może tam zasada?

Jak najbardziej kulki pasują do wszystkiego
Masz juz tyczki, to teraz poustawiaj doniczki, kubełki... co tam wynajdziesz w schowku ustawiaj i zobacz jak to się będzie miało. Jedno jest pewne - peonia nie lubi jabłonek. Reszta lubi towarzystwo owocowych. Gdyby tam nie było tak sucho, to bym namawiała na heleborusy w kępach
Możesz dosadzić na jesień anemony. Upychaj tam co się da, aby cały sezon było interesująco
Kosolkowa Pasja 13:39, 11 kwi 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
M. dziś do mnie: "Ty tyle tulipanów tam nasadziłaś?????"
Po pierwsze - zwrócił uwagę że coś rośnie na rabacie Po drugie - poznał, że to tulipany Po trzecie - serio, aż tak gęsto nie sadziłam

Mój troszeczkę nauczył sie ogrodu i chyba zaczyna go lubić, żyć tym co się w nim dzieje ... ale żeby nie było chwasta nie wyrwie a pomoże jak mu się pokaże co i gdzie i jak
Ładniutko będzie z tymi tulipanami Jaka to odmiana?
Kosolkowa Pasja 13:34, 11 kwi 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
I jeszcze, bo dawno nie było, zielony wianuch na specjalne, urodzinowe zamówienie mojej przyjaciółki.. Drżę czy się jej spodoba...!

Śliczny ten wianek zrobiłaś Zdolniacha
Ogród Mirelli 13:31, 11 kwi 2016

Do góry
Pamiątkowe zdjęcie

W zielonej kurtce to ja, obok Gosia Mysza "Brzozy i świerki na długiej wąskiej działce"

Szkoda, że pozostałe cztery dziewczyny nie dały się namówić na wspólne zdjęcie - może następnym razem

Ogród Mirelli 13:28, 11 kwi 2016

Do góry
Moje zakupy

Szałwia Deep Blue

Przetacznik Rotfuchs

Rozchodnik okazały Stardust
Ogród Mirelli 13:24, 11 kwi 2016

Do góry
Umówiłyśmy się dzisiaj z grupą dziewczyn na zakupy do szkółki bylin
Ogromna powierzchnia szkółki robi wrażenie
Było fantastycznie się spotkać, porozmawiać, a potem kawka
Już czekam na kolejny wyjazd

Kilka zdjęć widoków z szkółki

Mój mały ogródeczek :) 13:17, 11 kwi 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Mimo zimna kwiatuchy kwitną
Kwitną ,i to jakie ładne tulipany...a ten narcyz na srodkowym zdjęciu ,piekny
Grubej dyni zmagania z naturą 13:17, 11 kwi 2016

Do góry
W końcu i do nas wiosna przyszła

Dziewczyny z Podlasia, czy u was hortensje dają jakieś oznaki życia? Przycięłam limelighty i incredibale (te zgodnie z zaczytanym na forum instruktarzem - bardzo nisko) i nie widzę pączków.

Zakupiłam już część bukszpanów na koolkowisko przy tarasie, które będę niedługo robić, te w kwadratowej donicy to moje własne sadzonki przezimowane w wiatrołapie.

No i na koniec, efekt naszej sobotniej pracy. Żywopłot przy alei śmietnikowej

Droga do spełnienia 13:13, 11 kwi 2016

Do góry
zbliżenie

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 13:04, 11 kwi 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
No nie wiem...

heheheh Greece
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 13:02, 11 kwi 2016

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 13:01, 11 kwi 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Aniu kule to mi wszędzie pasują ale mną się nie sugeruj, bo wiesz

Jabłonie super (wygoglowałam sobie tą Olę, ładne to ). Berberyski carpety super, sama je widzę u siebie, więc dla mnie miodek

Normalnie podoba mi się
Takie puste miejsca zostały, cosik zimozielonego by się przydało i tak te kule tak same się pchają... Tylko papier wszystko przyjmie a czy w realu jabłonie z cisem się nie pogryzą...? W sumie to za studnią będzie żywopłot z cisa, więc byłoby nawiązanie.
Mówisz, że podoba ci się? ... Kurczę mi też. Tylko czy to ma ręce i nogi tak z praktycznego punktu.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:58, 11 kwi 2016

Do góry
Trochę listków....

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:52, 11 kwi 2016

Do góry
Deszczu jak nie bylo tak nie ma ...ruszyłam z wężem

Słaba ta wiosna u mnie,dopiero pojedyncze kwiatki
Kiedyś będzie tu ogród 12:40, 11 kwi 2016

Do góry
Iwonka pisała, że mogłyby być tu i carpety. Miałam dwa w donicy, więc ustawiłam i mam wrażenie że to miejsce jest wprost dla nich. Tu na czerwono.

Za nimi srylion wysokich czosnków, których żółknące liście pochłonęłyby później berberysy. Na żółto albo hakonechloa albo Stella (a w nich kolejny srylion cebulowych- tym razem krokusów). Tylko zostaje mi w realu 5 dziur które o coś wołają. I ku mojemu zaskoczeniu powiedziałabym, że o kule. Tyle czy by pasowały do jabłoni?
Kiedyś będzie tu ogród 12:31, 11 kwi 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Czytając rady Toszki, to wszystko takie proste.
Prawda? ....

Tak Miro, tam mam jabłoń ozdobną Olę. Zakochałam się w niej w Pęchcinie, kupiłam i jestem z niej bardzo zadowolona.

07_Rene napisał(a)
Ach Ci sąsiedzi
Ja też tak mam, że widzę już oczami wyobraźni jak będzie, a może jak bym chciała żeby było za kilkanaście lat

Trzy jabłonie to super pomysł. Będzie pięknie i wiosną, i jesienią.
Trzmielina może faktycznie taka trochę nijaka, ale bezproblemowa i wiosną bardzo dekoracyjna

Pomysł z jabłoniami fantastyczny. A tej wyobraźni to mi przydałoby się trochę więcej. Jak narazie to moja uruchamia się dopiero na coś konkretniejszego, jak w tym wypadku.

anbu napisał(a)
W życiu bym nie wpadła na pomysł aby dodać dwa dodatkowe drzewa. Aniu nie dziwię się, że Ci się buziol cieszy Na takie koncepcje, które proponuje nam Toszka, to trzeba mieć intuicję i lata praktyki.
Tocha brawo Ty
No ja też Aniu nie wpadłabym na to. Czasami na niby najprostsze pomysły najciężej wpaść. Po prostu trzeba mieć to "coś"- jak Iwonka.
Ukojenie 12:31, 11 kwi 2016

Do góry
Na szybko z komorki - plan:

Sciezka z trawnika. Zaznaczylam kolory rabat.
Kompostownik zamieniam w kwietnik - z zewnatrz. Innego miejsca na niego nie znajde - wszyscy sasiedzi obok ogrodzenia maja miejsca relaksu nie chce konfliktu. A ja mam go z dala od domu i czesci odpoczynku.
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:28, 11 kwi 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies