Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 19:23, 20 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
No cudowna zaczarowana kraina poprostu, magnolie kofam wsie

Ujawiła się kolejna uzależniona fanka magnoliowa

Agania 19:31, 20 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Ta rozbujana wiosna w Twojej krainie pięknych drzew jest przepiękna.

Tak Pszczółko drzewa tworzą tą wiosenną oprawę, ale owocowe w tym roku dają czadu

Kasya 19:33, 20 kwi 2016

Agania napisał(a)

Magnolie pomału ustępują miejsca lilakom, widzę, że w ogrodach i na ulicznych trasach już kwitną, te napospolitsze gatunki

jak to lilaki ? gdzie ? w kwietniu ?
Agania 19:39, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Agatko a masz może jej zdjęcie w całości?

Ne mam wiązówki błotnej pokazanej w całej okazałości, ale może cyknę ją dla Ciebie w maju jak zakwitnie i jak ją gdzieś znajdę w moim przepastnym ogrodzie

Zanazłam dzisiaj ostatnie kaczeńce, przez magnolie nie widzę nic innego

ledwo je dostrzegłam
Agania 19:46, 20 kwi 2016

Kasya napisał(a)
no wlasnie tez dzisiaj po deszczu zwrocilam uwage ze zielen trawnika po dlugim okresie szarosci jest piekna

Trawniczek to teraz najintensywniejsza zieleń w ogrodzie

Agania 20:04, 20 kwi 2016

Kasya napisał(a)

jak to lilaki ? gdzie ? w kwietniu ?

Te pospolite już widziałm przy drogach, że pomału rozkwitają, sama byłam zdziwiona, ale tak u nas pojawia
się już ich pierwsze kwitnienie...jedank kloników nie widzę..a w ogrodzie już tak

anka_ 20:06, 20 kwi 2016

Agania napisał(a)

Ne mam wiązówki błotnej pokazanej w całej okazałości, ale może cyknę ją dla Ciebie w maju jak zakwitnie i jak ją gdzieś znajdę w moim przepastnym ogrodzie

Zanazłam dzisiaj ostatnie kaczeńce, przez magnolie nie widzę nic innego

ledwo je dostrzegłam

Agatko upomnę się o zdjęcie jak pozwolisz. A czy ona się bardzo rozłazi? Wiesz dopytuję się, bo muszę znaleźć dobrą miejscówkę dla swojej. Już samymi listkami jestem zachwycona, tyle ze nastraszono mnie że ona ekspansywna. Ona błotna z nazwy- jak myślisz czy okolice stawu byłyby odpowiednie? U ciebie jest w słonku czy cieniu?

Kaczeńcom u mnie dopiero wyłażą listki....

Kloniki cudowne. To chyba najpiękniejsze liściaki na wiosnę.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 20:08, 20 kwi 2016

Teraz klony wchodzą do gry wiosennej

Agania 20:18, 20 kwi 2016

Młodzik pensylwańczyk sadzony w listopadzie rozwija się

Agania 20:25, 20 kwi 2016

anka_ napisał(a)

Agatko upomnę się o zdjęcie jak pozwolisz. A czy ona się bardzo rozłazi? Wiesz dopytuję się, bo muszę znaleźć dobrą miejscówkę dla swojej. Już samymi listkami jestem zachwycona, tyle ze nastraszono mnie że ona ekspansywna. Ona błotna z nazwy- jak myślisz czy okolice stawu byłyby odpowiednie? U ciebie jest w słonku czy cieniu?

Kaczeńcom u mnie dopiero wyłażą listki....

Kloniki cudowne. To chyba najpiękniejsze liściaki na wiosnę.

Kloniki tak są cudowne zawsze
Kaczeńce trzymam, ale jeszcze nie mam jak ich wyeksponować...
Wiązówka błotna nie jest ekspansywna, liście jak u paproci są piękne, rośnie kępowo, ale nie sieje się tak jak mlecze, bardzo mi jej brakuje w większych ilościach, nie rozsiewa się tak firletka po całym ogrodzie, lubi w słońcu, bo u mnie tylko słońce, nie wiem jak w cieniu, nad oczkiem w dużych ilościach byłaby super...ale tak jak z tarczownicą też chciałabym ją mieć w ilości mnogiej, ale to tylko chciejstwo...czekam cierpliwie..na podział mojej