Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem

MirellaB 17:09, 20 kwi 2016

Piękne wiosenne zdjęcia

Dlaczego cebule tulipanów Exotic Emperor chcesz wykopać?

Odnośnie Annabell Strong to oprócz tych czterech sztuk, które kupiłam dostałam jedną wykopana z dużego krzaka. Wszyscy na O obcinają je bardzo krótko, a pani od której dostałam obcina na wysokość 80 cm i każdego roku ma piękne duże kwiaty i bardzo sztywne pędy
Pawlus 20:01, 20 kwi 2016

Luki napisał(a)
Wiosna modelowa u Ciebie jeżeli chodzi o roślinność bo pogoda nigdzie nas nie rozpieszcza. Zazdroszczę przestrzeni i szerokich kadrów, na których nie ma domów sąsiadów

Są inne budynki, niekoniecznie urodziwe których nie pokazuję Jak to na gospodarstwie...

Pawlus 20:02, 20 kwi 2016

mateuszmichn napisał(a)
No nie mogło być inaczej. Nad stawem jest pięknie, trawka super rośnie, roślinki super startują, tylko czekać aż pokażą pełną okazałość

Po sobotnio-niedzielnych ulewach wszystko ruszyło. A było już kiepsko z opadami.
Pawlus 20:02, 20 kwi 2016

Juzia napisał(a)
Ojej....

Co ojej?

Pawlus 20:03, 20 kwi 2016

agam napisał(a)

Ach, staw mnie rozwalił. Pięknie.
Co to za drzewko?

Staw to moje ulubione już miejsce. Kiedyś było bagnem porośniętym krzaczorami. Szkoda że nie mam zdjęć.

Drzewo to wiąz Camperdownii. Teraz kwitnie.
Pawlus 20:08, 20 kwi 2016

MirellaB napisał(a)
Piękne wiosenne zdjęcia

Dlaczego cebule tulipanów Exotic Emperor chcesz wykopać?

Odnośnie Annabell Strong to oprócz tych czterech sztuk, które kupiłam dostałam jedną wykopana z dużego krzaka. Wszyscy na O obcinają je bardzo krótko, a pani od której dostałam obcina na wysokość 80 cm i każdego roku ma piękne duże kwiaty i bardzo sztywne pędy

Sadziłem je jesienią 2013. Boję się że w końcu przestaną tak ładnie kwitnąć. Chyba dam im spokój, w razie co posadzę nowe.

Wszystkie "szkoły" cięcia hortensji mówią o jak najniższym cięciu bo o powoduje wytworzenie silnych, sztywnych pędów.
Może ta od sąsiadki to nie drzewiasta a biała ogrodowa?
Jagodaa 20:12, 20 kwi 2016

U Ciebie wszystko jakoś bardziej już rozwinięte. Moje Anabelle też fajnie puściły, ale jeszcze nie mają takich listków, jak u Ciebie, na razie wyglądają, jak szparagi .

Pięknie!
Pawlus 20:37, 20 kwi 2016

Papużki też już na zewnątrz

Pawlus 20:38, 20 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
U Ciebie wszystko jakoś bardziej już rozwinięte. Moje Anabelle też fajnie puściły, ale jeszcze nie mają takich listków, jak u Ciebie, na razie wyglądają, jak szparagi .

Pięknie!

A na śląsku niby cieplej zawsze
mateuszmichn 20:52, 20 kwi 2016

Pawlus napisał(a)

Po sobotnio-niedzielnych ulewach wszystko ruszyło. A było już kiepsko z opadami.

U mnie też w tygodniu troche kropiło, ą w sobote była ulewa wieć też trawka się zazieleniła i nawet musiałem kosić