Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:39, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Małgosiu, piękna wiosna

Piękna choć zimna....wolę ją zdecydowanie oglądać przez okno
A widoki mam takie:

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:39, 10 kwi 2016

Do góry
I to jest jeszcze część mojego ogrodu która ostatnio spędza mi sen z powiek. Wyrzuciliśmy matę i wykopaliśmy i trochę drzewek i krzaków które były nie trafione i które padły. Te co zostały musze poprzesadzać- wiec trzeba to robić szybko. I muszę też zmienić kształt rabaty na linie proste a nie zaokrąglone. I niestety nie mam koncepcji- musze się mocno nagłowić i tez nie wiem czy coś wymyślę. Może ktoś pomoże.
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:39, 10 kwi 2016

Do góry
Róże historyczne cięłam tylko modelując - zapowiada się piękny ohrągły krzaczek rose de Rechst

przerywnik tulipany już kwitną te co dopiero po 20 kwietnia zaczynają kwitnienie

Artemis wygląda bardzo zdrowo

Sadzonka róży z jesieni - ta przezimowała dobrze inne kiepsko a wogóle widać jakie to maluchy

Malutki pod lasem 23:34, 10 kwi 2016

Do góry
Dziś szalony dzień. Dowiedziałam się, że w Obi oddają 20% wartości zakupów na kartę upominkową, a że mam łazienkę na dole do zrobienia i brakuje mi umywalki, to pojechałam. No i zaczęło się. Nie mogłam nawet na parking wjechać, tyle było ludzi. Wzięłam umywalkę, baterię, syfony ziemię i bratki. No i okazało się, że kartki na pergolę przy wiacie są i to całkiem fajne i mocne. No ale jak ja zapakuję do samochodu kratkę 180 na 180 cm? Nawet jakbym M samochód wzięła, to bez szans. No więc żaróweczka w głowie i telefon do taty, przyjechał i zapakowaliśmy kratki Jakoś do domu dojechały

A wieczorem pobawiłam się i popikowałam pomidorki A jak już się rozpędziłam, to pory też i kilka werben też się udało Jutro muszę kupić wielodoniczkę na Hameln i Moundry i resztę werbeny

A robicie rozsadę cukinii i dyni? Czy od razu do gruntu?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:31, 10 kwi 2016

Do góry
Wiosnę mamy!

Kwiecień pelecień....Od upału po zimno i deszcz.
Week był bardzo pracowity ogrodowo choć prognoza zapowiadała siedzenie pod kominkiem.

W sobotę w stale siąpiącej mżawce wreszcie zakończyłam nawożenie i odkopywanie róż,nawet przycięłam ostatnie i pomyślałam-
jak dobrze że nie mam więcej.

No...ale nie do końca tak bo skończyliśmy sadzić ponad 40 rugos jako żywopłot w jagodniku.

Przemokłam i zmarzłam ale sobie też pooglądałam co się dzieje w ogrodzie bo kilka dni nie byłam - i szok w 3 dni się zazieleniło - jednak woda,woda potrzebna.

Zatem wieści z frontu różanego

Purple Rain jak na razie wyrasta na moją faworytkę

Doktorek drugi sezon zaczyna, wypuscił ponad 2 metrowy bat więc zakręciłam

Tuscany rozciągłam na prętach

Moja codzienność - ogród Oli 23:20, 10 kwi 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
s. jesienna dla Jagody ładnie odbiła po ścięciu ma już 25cm wysokości

Śliczne tulipanki i ta rdza - mmmm cudo
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 10 kwi 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Chociaż ślad zostawię
jak zwykle bratki masz cudniaste, mam i ja, jak zwykle ale nie takie ładne
szczaw miałam w donicy w ub. roku, z oregano żółtym i zielonym, przezimował w donicy również, ale w ciemnym, nieogrzewanym pomieszczeniu. Wystawiony dość dawno na powietrze daje radę. Pozdrawiam.

Pozdrawiam bratkowo .

Czyli na zimę do donicy uff.

Wymyśliłam sobie że dam go- szczaw do donicy z miętą i pomidorkami które wysiałam dopiero i nazywają się Maskotka no i jakiegoś kwiatka tez jak będę miała na zbyciu .

Dziś zwróciłam na ten bratek uwagę - miał mase kwiatków a teraz ma masę zieleni - coś pewnie z ziemią ie tak za dobra musiała być czy jak

DD czyli działka Danki :) 23:15, 10 kwi 2016

Do góry
Dobrze , że groszek lubi wodę-pięknie skiełkował .Za to bobu sianego w tym samym dniu-nie widać...powinnam się martwić ?
Dosadziłam kilka róż, teraz w każdym małym markecie można coś wybrać-a że po 5 zł, to kuszą, oj kuszą . Opakowania zatrzymuję-będzie można porównać ofertę, z tym co rzeczywiście zakwitnie.

Z ilości posiadanych karteczek po roślinach wynika, że już sporo tam posadziłam, a wciaż jakoś pustawo, wszystko malutkie ...
Wkrótce pewnie zakwitną pierwsze tulipany

Moja działka na Dębowym Lesie 23:12, 10 kwi 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Zrobiło się u Ciebie kwieciście
Nie tylkou mnie.ale wszędzie i was też
Lubię tą zmieniającą się cudną wiosnę

jestem ciekaw tego liliowca, którego mam.Ładny pstre listki, ciekawe jakie będzie miał kwiatuchy

piertwsze powojniki szykują sie do kwitnienia
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 10 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U mnie też parę lat temu było lepiej z parapetowym ogrodnictwem. Może trzeba tę ziemię do wysiewów wyparzyć w piekarniku? (Tak robi Mała Mi)
W tym roku niewiele było słonecznych dni, u mnie w pojemniczkach zaczęła się robić szara pleśń.
Mira, Twoje bratki tradycyjnie wyglądają cudownie. ))

Ja stale się karcę za podlewanie bo mi się wydaje że trzeba i trzeba.

U mnie w tym roku ogrodnictwo parapetowe jak nigdy oby cieszyło mnie w fazie kwitnienia.

Dziś był dzień pikowania. I meblowania i szukania nowego miejsca.

przed

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:08, 10 kwi 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Wysiałam pomidory koktajlowe w polecaną ziemię z kokosem i też zgorzel je dopadł.
Czy jest sposób żeby temu zapobiegać ?
Kiedyś siałam masę roślin na parapecie i nic się nie działo,a teraz nic mi nie wychodzi

Ja kupowałam ziemię po 1 worku gdzie popadło. Z kokosem nie kupowałam. Ja dodawałam do ziemi perlit.

Siewki jakoś /puk,puk/ rosną a co nie wyszło to sprawa nasion.
Najczęściej zbyt duże podlewanie powoduje porażkę to z mojego doświadczenia. Ponadto na wysiewy trzeba mieć jednak trochę czasu bo trzeba doglądać.
No i to pikowanie na czas.

Renia a tu lewkonie z Twojej winy już leżakują na zewnątrz.

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:02, 10 kwi 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Nie wiem czy zagadka już rozwiązana, ale mi to trochę przypomina trawę "Purple Majesty" moja teraz wygląda identycznie.

Zobaczymy. Najlepsze jest to, że ja nigdy nie zbierałam nasion traw ani też nie chciałam a tym razem musiałam takie chyba dostać. To jest nauczka do podpisywania.
Rosną - stan na dziś.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:01, 10 kwi 2016

Do góry
Rozchodniki kupione w zeszłym roku- Matrona i jakiś inny dwukolorowy nn - widać że ładne kępy już- musiały być kupione super rośliny a miały wtedy tylko 3-4 pędy. Zrobię w tym roku z nich trochę nowych roślin.

DD czyli działka Danki :) 23:00, 10 kwi 2016

Do góry
Porobiło się z tą pogodą...Mimo to staramy się coś zdziałać.Zachęcona wątkiem o uprawie w skrzyniach też eM zrobił dwie na szybko-są dosyć prowizoryczne, ale nie oczekuję, że będą wieczne, bo może kiedyś w ich miejscu stanie altanka.Dzięki nim zużyłam gałązki po podcięciu jabłoni, zebrane do worków jesienią liście, i podłoże z naszego "pseudo" kompostu .Pierwszą przeznaczyłam na truskawki-nie chcę, żeby zanadto rozchodziły się po działce.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:58, 10 kwi 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Wpadam na chwilę, jako podejrzana.
Nie mam pojęcia co to jest, zupełnie nie kojarzę. Musisz poczekać aż urośnie i wtedy zobaczymy co to za cudo wyrosło. Te bulwki, sama jestem ciekwawa.

Dzięki, ze zajrzałaś. Rosną zobaczymy co będzie jak nie padnie.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 10 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Mira ja siałam arcydzięgiel dlugo cos się nie pokazuje dam foto jak ruszy.A ty siałaś

Dzięki, chętnie zobaczę.
Ja wysiałam ale nie wiem czy tak siewki wyglądają

już wiem że to nie tak proste

"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:51, 10 kwi 2016

Do góry
co by tu posadzić, ? jakieś trzy drzewa?
myślałam tez o różyczkach pnących , powojnikach?
na tym kawałku w dalszej części są rózyczki okrywowe i lawenda
wcześniej sa derenie naszczepioe i krzewuszki przy ogrodzeniu od psa
doradzicie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:51, 10 kwi 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Właśnie jeszcze tej trawki od Ciebie nie wysiałam, przypomniałaś mi o niej

Mira kupiłam sobie dzisiaj bratki, ale takich albonosków nie było, unikatowe są....szczęściara z Ciebie

Brawo Ty cudne są bratki
chyba o te chodziło, a ja czekam teraz na tą kępkę dzwonków

a ja kupiłam takiego maluszka w piątek

Moja działka na Dębowym Lesie 22:48, 10 kwi 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

o i podsunęłaś mi pomysł na fajny uzupełniacz pod różą
Pod róze, żeby zielska nie plewić, nie kłóć się co raz to tylko małe zagęszczacze Moja magnolia dopiero taka
i lilaki

Moja działka na Dębowym Lesie 22:45, 10 kwi 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

uwielbiam zdjęcia robione w deszczu takie rośliny płaczące deszczem

Ja też takie lubię

hosty idą wciąż w górę

A jak wasze ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies