Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Pszczelarnia 17:30, 20 kwi 2016

Ta rozbujana wiosna w Twojej krainie pięknych drzew jest przepiękna.
anka_ 17:47, 20 kwi 2016

Agania napisał(a)
.....bo takie pospolite też są piękne

na zdjęciach wiązówka błotna.

Agatko a masz może jej zdjęcie w całości?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agania 18:07, 20 kwi 2016

Dorota123 napisał(a)
Piękna soczysta zieleń poprzeplatana kolorkami kwitnących kwiatów. Oj wszyscy cieszymy się z budzącej przyrody.

Dorotko potwierdzam już jest bardzo kolorowo

bardzo lubię soczystość trawników wiosną właśnie, szybko rośnie, ale wiosną w zieleni trawnika można się zakochać pomimo, że w moim ogrodzie nie jest idealny
szczególnie tutaj nie tylko trwanikowy, taki hardkorowy kawałek mamy do ogarnięcia

Kasya 18:19, 20 kwi 2016

no wlasnie tez dzisiaj po deszczu zwrocilam uwage ze zielen trawnika po dlugim okresie szarosci jest piekna
Agania 18:24, 20 kwi 2016

Urszulla napisał(a)
Pooglądałam sobie magnolie a to jest powoli ich koniec kwitnienia

Magnolie pomału ustępują miejsca lilakom, widzę, że w ogrodach i na ulicznych trasach już kwitną, te napospolitsze gatunki

Ja jeszcze pozostanę jednak przy magnoliach

Agania 18:31, 20 kwi 2016

jolanka napisał(a)
Zdjęcia robisz zjawiskowe. Jak z innej planety
Zaczęłam rabatę, o której "rozmawiałyśmy"

Byłam, kibicuję Jolu...fotki tak sobie pstrykam na szybkiego, trochę już poznałam mojego nowego
pstrykacza...ale i tak idę na łatwiznę

Dzisiaj zimno, tylko 12 stopni na plusie, duży nieprzyjemny wiatr, trochę było słońca, jak byłam w ogrodzie,
to akurat wyszły mi chmurki i pokropił deszczyk

Agania 18:43, 20 kwi 2016

Rumianka napisał(a)

Ależ niesamowite bratki, przecudne...A Twoje zdjęcia robi wytrawny fotograf...

Bratków jeszcze przybędzie wkrótce, bo tak je lubię...a fotograf to ja

Magnolia z tulipankami dla odmiany
Agania 18:50, 20 kwi 2016

Margarete napisał(a)
Ogród zachwyca....twoje fotki też....

Magnoliowy czas u ciebie Aganiu bossski. Masz ich tyle....co jedna to ładniejsza. Bardzo dużą przyjemność mi sprawił wirtualny spacer po twoim zaczarowanym, magnoloiwym ogrodzie.

Moja Susan też zakwitła, a czym nawozisz swoją i kiedy ?
Moja Piruette dopiero zaczyna a Genia cały czas ma tylko pąki, nie wiadomo czy kwiatowe...

Pozdrawiam Aga!

Dziękuję za pozdrowienia i cieszę się, że udał się spacer
Genie kwitnie, ale pąki ma lekko zniekształcone, mimo to cieszy, bo to jest jeszcze młodziutka magnolia, tak też jest z Twoją na kwiaty trzeba trochę poczekać, młode egemplarze kwitną takie prosto od producenta kupione, jednak oni mają wiedzę i doświadczenie, a o nawożeniu niewiele Ci mogę napisać, a właściwie nic, bo ja nie nawoziłam odkąd opryskałam zamiast nawozem, to roundapem jedną z moich najmłodszych magnolii...

Margarete napisał(a)
Zainspirowałaś mnie bratkami w koszyku, koszyk stoi od jesieni w piwnicy ( ostatnio były w nim wrzosy) i zapomniałam o nim. Musowo kupie bratki i postawię na tarasie

No ja nie wiem jak można zapomnieć o takim pustym koszyczku..też taki mam..zauważyłam
spacerując z Lową, ja nie chowam koszyczków

Margarete napisał(a)

Co to za odmiana tulipanów ? pamietasz ? bo super kolor mają ...

Odpisałam u Ciebie...ale napiszę i y mnie...Queen of marvel
Margarete napisał(a)
Dzieki za info u mnie dot. tulipanów, sliczne, zapisałam. A informacja była z dostawa do mojego watku...jak miło

Magnolie porazajaco piekne są i kropka, mam 3 więc na mój ogródek to i tak duzo...ale kocham je za to że po zimie że wraz z wiosną buchają kwiatem...
Pytałam o nawozenie magnolek - nawozisz swoje czyms specjalnym ?

Zapytam jeszcze o te wiklinowe duże osłonki na donice, sliczne , pasuja do charkteru twojego ogrodu. A skąd je masz ?

W magnoliach można się zakochać

Nawożę florowitem do kwitnących, a kosze to gratka z kwiaciarni z ogródkiem, stały porzucone, zapytałam o cenę i rabat i poszły do mnie

Agania 18:56, 20 kwi 2016

Tusiala napisał(a)
Też zachwycona jestem Twoimi bratkami blado-fioletowo obrzeżonymi

Trzymają się bosko i ubarwiają mi taras...ale to tylko symbolika...nad całym ogrodem...tak jak i tulipany w niektórych miejscach

Agania 19:09, 20 kwi 2016

ewelaa74 napisał(a)

Magnolie wszystkie zaprosiłabym do ogrodu...moja malutka Leenei

Rewelacja!
Ogromna ta Twoja magnolia!

Witaj, magnolia Lennei jest naprawdę ogromna i jej kwiaty robią duże wrażenie