A tę chyba przemaluję - doradźcie na biało czy czarno? A moze jak znajdę farbę w sprayu pomarańczową to na taki kolor? Bedą w niej rosły zwisające kwiaty sezonowe.
A gdzie ma stać? Bo to od tego zależy
Na frontowym tarasie, który w kwietniu zmieni kolor na szary. Obok będą laury w szarych donicach. Zimą będzie stać w ogrodzie zimowym też na szarym gresie. Dlatego myślę, ze fajnie by biała była i nieźle by zielone rosliny w niej wyglądały.
A tę chyba przemaluję - doradźcie na biało czy czarno? A moze jak znajdę farbę w sprayu pomarańczową to na taki kolor? Bedą w niej rosły zwisające kwiaty sezonowe.
Jak możesz poczekać to najlepszym sposobem jest pościelenie maty na powierzchnię - trawa i reszta się rozłoży i można po kilku miesiącach przystąpić do sadzenia
Nie wiem Jeśli zdarzy się cud to może w tym tygodniu uda się ułożyć kostkę.
A z rabatami chcę poczekać aż wszystkie rośliny wyjdą, żeby czegoś nie pominąć.
Podobno mamy mieć wolny chyba cały tydzień przez długi weekend majowy (dlatego w sobotę mam iść do szkoły - z naciskiem na mam iść, bo nie wiem czy pójdę ), więc wtedy pewnie będę wszystko sadził. Jednak zdjęcie trawnika i wytyczenie rabat będzie wcześniej
spoko Sebek, z darnią jest mnóstwo ciężkiej pracy, ale jaki potem efekt mnie nie ma na ogrodowisku od paru dni, bo właśnie ściągam darń pod sosnami i robię rabatę różaną. Urobiona jestem po pachy, ale efekt już zaczyna być widać. Patrzę nawet w nocy z okna dachowego i podziwiam
czekam na zdjęcia
Danusiu, a hortensjom i różom już stopy z kopczykow odkryć?
I czy róże już ciąć? (moim mimo okrycia zmarzły wierzcholki - to ciąć tylko do końcówki tej zmarzniętej części, czy dalej?)
Odkrywamy, żeby ziemia rozmarzła, obserwujemy pogodę.
Danusiu, a ciąć już róże? moim zmarzły wierzcholki (sadziłam jesienią), jak te teraz uciąć - do tego zmarzniętego miejsca??
Róże się tnie w kwietniu. Ja swoje wczoraj ściąłem, ale nie do wymarzniętego miejsca, tylko tak, żeby patyki nie sterczały. Jak już będę widział skąd puszczają - wtedy przytnę.