Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Malutki pod lasem 09:25, 10 kwi 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Cześć Michał Fajnie Cię widzieć

Wklejam pissardi dla Ani

ładny okaz Ci sie trafił, regularny taki.
może jak będzie kolo mnie to sie skuszę
Wichrowe wzgórze 09:23, 10 kwi 2016

Do góry

W ogrodzie walczymy z grzybami. Mamy w trawniku jakąś istną plagę takich dziwnych, dużych grzybów - chyba jakieś trujące. Codziennie zbieramy reklamówkę tego. U Was też pojawiają się takie niespodzianki?

Mam nadzieję, że tu jeszcze zaglądasz.
Te grzyby to prawdopodobnie czubajka kania, popularnie zwana kanią. Grzyb bardzo smaczny; w sprzedaży jest grzybnia. Spożywa się go panierowanego na patelni - do tej pory pamiętam smak. Ale UWAGA!!! można pomylić z trującymi: czubajką czerwieniejącą lub muchomorem sromotnikowym (który ma też białe kapelusz).
Najlepiej wziąć kilka egzemplarzy w różnym stadium rozwoju i udać się do sanepidu ;w ostateczności zostaje znajomy grzybiarz lub forum grzybiarzy (też sprawdzałam inne grzyby).
Jeżeli to kania to chciałabym mieć taką 'plagę' w swoim ogrodzie. M ciągle mnie namawia na kupno grzybni ale musiałabym zwapnować ogród bo lubi ten grzybek wapienną glebę.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:17, 10 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Oooooo jakie ładne wiosenne zdjęcia

Jana napisał(a)
piękne zdjęcia, wpadła mi w oko gęsiówka, muszę o niej poczytać...dobrze, że jest ogród na nasze smutki..

Wiosna coraz piękniejsza.
A życie bywa rózne.
Gęsiówka na wiosne ładnie kwitnie, a potem tylko ma listki zielone.Taki uzupełniacz pod różą pnącą. suuper wygląda

Ogródek Iwony II 09:13, 10 kwi 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Będą takie.
wow co to takiego?
Ogródek Iwony II 09:09, 10 kwi 2016

Do góry
Będą takie.
Ogród Agduli 09:08, 10 kwi 2016

Do góry
a to ścieżka która jest z tyłu oczka, z prawej strony zaraz jest teren oczka

Na Łowieckiej 09:07, 10 kwi 2016

Do góry
inag napisał(a)

Ilonka, czy mogłabyś przypomnieć jak sie ten klonik nazywa?
Jestem ciekawa czy da radę rosnąć w półcieniu.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:06, 10 kwi 2016

Do góry
butterfly napisał(a)

Imienniczko moja - w tym miejscu Twojego ogrodu się zakochałam

To tyle tytułem wstępu. Teraz czas się przywitać
Nie wiem jak to się stało, że tak piękny ogród przegapiłam... Ale się od wczoraj poprawiam i pół nocy spędziłam śledząc Twój wątek - na razie bieżący, ale pewnie wrócę też do tego z projektowaniem.
Masz cudny ogród, ale o tym to pewnie doskonale wiesz Pełna harmonia, wzajemne uzupełnianie się i ta bujność wszystkiego... Jak Ty to robisz, że te wszystkie roślinki rosną jak na sterydach???

Trafiłam do Ciebie pszukując inspiracji do miłarzębów. Planuję posadzić 3 obok siebie i właśnie u Ciebie znalazłam idealne połączenie. Już wiem, że miskanty z tyłu to ML, a miłorzęby szczepione na 1m wysokości. Nie doczytałam jednak, jaką masz odległość między miłorzębami? I w jakiej odległości od nich posadziłaś ML?
I pytanie najważniejsze - czy mogę posłużyć się Twoim pomysłem???

Pozdrawiam, Beata
Ogród Agduli 09:04, 10 kwi 2016

Do góry
A mnie się wydawało, że właśnie mało mam miejsca na oczko. I nie wiem jak sie pomieszczę. Na razie działam w okół oczka. Powsadzałam trochę roslin,trochę oświetlenia trzeba było dalej zrobić. Dalej zbieram kamienie i na razie układam luźno

Ogród z łezką II 09:02, 10 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Net mi chodzi t r a g i c z n i e ...

Jutro spróbuję dalej...na dobranoc dzisiejszy bażant

Ale pieknie ci pozował.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:59, 10 kwi 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Już nie mogłam wytrzymać wreszcie popracowałam ,Zrobiłam z córką zakupy ogrodowe Hortki przycięte z pakami po 11zł .z tego się najbardziej cieszę

a gdzie bylas po zakupy ?
Dwa ogrody 08:57, 10 kwi 2016

Do góry
Kindziu, to pierwsze to śnieżnik, to drugie to cebulica. Niebieską cebulicę zatrzymaj w ogrodzie koniecznie, to dla mnie znak wiosny piękniejszy od krokusów. Śnieżnik ma lawendowy kolor i równiez jak widzę jest bezproblemowy, jeszcze kwitnie u mnie

Krysiu, porządek na rabatach już jest, ale chwaściki zaczynają inwazje, i zamiast chwilki w ogrodzie znikam na godzinę Trawnik jedynie czeka na chłopaków, może się doczeka

Yolka
- ja też dopiero do nowego zainstalowałam przylaszczki, dotychczas cieszyłam się nimi w lesie obok. Ale co roku czasu na spacery i las coraz mniej, już nie pamiętam, kiedy byłam. A jak młody był mały, to obowiązkowo z wózkiem dwa razy dziennie, ile ja się wtedy napatrzyłam na te wiosenne kwiatki
Mała Mi cebulowe przynajmniej niektóre nie mają problemu z rozmnażaniem się, zastanawiam się, czy nie ruszyc jeszcze dzis tych czosnków, bo jak róże puszczą pedy, to do nich nie dojdę

Ogród Mirelli 08:56, 10 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Posadzone

Belvedere szt.6.

Największa Summer Song

Pomponella

Artemis

Aphrodite

Piano

Piękne zakupy z tych mam tylko Artemis jest urocza. Pomponella jest w drodze niedługo mój ogród będzie zaróżowany na maksa, uważaj bo może Cię też dopaść
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 10 kwi 2016

Do góry

Sekatorek mały ale przylega do łapki super
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:52, 10 kwi 2016

Do góry
Już nie mogłam wytrzymać wreszcie popracowałam ,Zrobiłam z córką zakupy ogrodowe Hortki przycięte z pakami po 11zł .z tego się najbardziej cieszę
Typografia ogrodu 08:49, 10 kwi 2016

Do góry
A zapomnialam wczoraj wstawic-z okna sypialni
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 08:26, 10 kwi 2016

Do góry
Jest cudna ta magnolia i chyba wiem, jaka sprawa hi hi

Kasiu, wszystkiego najleoszego, z okazji urodzin i 500 stronek
Ukojenie 08:25, 10 kwi 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Właśnie wróciłam z podwórka
zasadziłam 4 hortensje i przycięłam
zasadziłam różę fairy
i zasadziłam te cztery kupione w Tes.co jagody

Za ciemno na zdjęcia - nawet do końca nie wiem jak rozsypałam korę bo ciemno już było jutro poprawię.

Nie myślałam, że tyle mi się zejdzie - a zeszło mi się od mniej więcej 17 do 20.30.

Ambitnie myślałam, że może chociaż kilka bukszpanów zasadzę, ale się przeliczyłam
no i eM coś wspomniał, że w razie co można w sobotę jeszcze poszerzyć tą rabatę - jutro rozważę.

Padam.

----
rozplanowane:

nocne zdjęcie:

rozsypałam 4,5 worka kory

----
paznokcie po 3 godzinnym ryciu w ziemi - oczywiście w rękawiczkach:

cóż jutro tak do pracy

Zainwestuj w skórzane rękawice, są świetne, nie niszczą się ręce ani paznokcie
Przerwa na kawę... 07:54, 10 kwi 2016

Do góry
Właśnie dojrzałam pierwszy kwiat pelargonii na tych ostatnio ukorzenianych.
Mój jest ten kawałek ogrodu 07:53, 10 kwi 2016

Do góry
Aga sporo roboty wykonałaś równiutko czystko

Wiosna super zawsze usmiech wywołuje .

W tle na tej Fotce same skarby masz

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies