Wczoraj napełnialiśmy skrzynki warzywne ziemią. Potem M roztaczał swoją koncepcję zakątka z moją rabatą bylinową, a ja patrzyłam na niego ze zdziwieniem ... mówię, ze całą zimę planowałam, że pokazywałam mu plany, rysunki i pytam się, czy niczego nie pamięta ? Wziął miarę, ja pręty i zaczęliśmy wytyczać, gdzie pójdą krawężniki. Na ten moment mam 6 sztuk, potrzebuję jeszcze 11. A potem będą jeszcze wkoło rabaty warzywnej, ale tam zalega jeszcze kupa ziemi, która starczy na trawnik między rabatą bylinową i warzywnikiem ...
Wczoraj z e-M o miejscówkę się poprztykałam, forsycja miała ustąpić miejsca magnolii, a Zbyszek nie chciał jej wysadzić ... w końcu stanęło na tym, ze forsycja pójdzie na miejsce kiepsko rosnącego jaśminowca, a na miejsce forsycji (będę miała cudny widok z jadalni) pójdzie magnolia Tylko potrzebuję rady, aby była wczesna, ładnie kwitła i same naj by miała, bo to ostatnie miejscówka wolna.
Mam drzewko Spektrum i Old Port, ale jeszcze nie kwitną, dlatego bym chciała jeszcze wcześniejszą odmianę.
Irenka Milka poradziła, by w jeden dołek posadzić dwie gwiaździste naraz. Różową i białą ...
Blyxa, będę robiła dokumentację warzywnika, potem pokażę razem etapy pracy Moje skrzynki robiłam na dwie deski wysokie. 120 cm x 240 cm. W środku wyłożone folią Potem ziemia, obornik, ziemia, a do drugiej skrzynki ziemia, kompost, ziemia
Będzie jeszcze trzecia, ale za jakiś czas. Może w majowy weekend
Nie ma problemu z imieniem. Każdy ma prawo do anonimowości, w takim stopniu, jak mu jest z tym wygodnie
Weroniko, stolarz był, teraz tylko trzeba poczekać ... Sąsiadki pies siedzi teraz na łańcuchu i ze złości gryzie wszysytko, co drewniane. Zniszczył jej też drzwi i w środku ocieplenie drzwi garażowych...
O skrzynkach pisałam wyżej ...
Dziewczyny robią wyższe, jeśli mają glinę, lepszy wtedy jest drenaż ...
ale u mnie na piaskach wysokie skrzynie zbyt szybko się by wysuszały, dlatego zrobiłam niższe. Chciałabym tam nawadnianie kropelkowe, ale może w maju się uda założyć ... Ogórkom byłoby lepiej ...
Iwonko, przywędrowalam do Ciebie od Kasji zobaczyć ptasie łapki. Cieszę się, że one takie ładne, bo właśnie czekam na swoje zamówione. Powiedz proszę, czy one dobrze będą wyglądać we wrzosach i czy w ogóle to dla nich dobre towarzystwo? Tak mam w planach, ale mogę oczywiscie wcisnąć je w inne miejsce.