Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

jolka 20:45, 19 kwi 2016

Ślicznie u Ciebie wiosną
W jednym roku też miałam wysyp smardzów, chyba z korą grzybnię przytachałam. Ale nie były smaczne i nie pachniały tak aromatycznie, jak leśne. Zazdraszczam wyplewionego ogrodu, ja póki co chwastów nie ogarniam
Olili 20:46, 19 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
dubelek, więc grzybka zostawiam, ciągle myślę zjeść czy nie zjeść ten rarytas, a jest ich u mnie więcej

u mnie w tamtym roku były ale nie jadłam..
A teraz nie rzuciły mi się w oczy ,muszę jutro tam zerknąć.
Mimo wszystko bałabym się je jeść..ktoś radził by w sanepidzie zbadać i dopiero potem konsumować
gabriela_kra... 20:54, 19 kwi 2016

Trafiłam tutaj różnymi ścieżkami...żałuję, że tak późno... Pięknie jest u Ciebie, na pewno będę zaglądać

Pozdrawiam
wodzyn 21:49, 19 kwi 2016

Trafiłam na fotki... udało mi się i muszę przyznać że masz już cudnie.
Wizytowka by się przydała jak nie teraz to pod koniec sezonu

Patrząc na Twojej trawy stwierdzam, że u mnie Grecki i Variegatusy padły. ML jak u ciebie a te nie ruszyły nic a nic a blisko siebie mieszkamy. Cóż mus będzie dokupić.
lindsay80 21:50, 19 kwi 2016

jolka napisał(a)
Ślicznie u Ciebie wiosną
W jednym roku też miałam wysyp smardzów, chyba z korą grzybnię przytachałam. Ale nie były smaczne i nie pachniały tak aromatycznie, jak leśne. Zazdraszczam wyplewionego ogrodu, ja póki co chwastów nie ogarniam

moje też za sprawą kory się pojawiły.

Jeszcze cały nie wyplewiony, walczę, ale w porównaniu do ubiegłego roku, gdzie wszystkie rabaty były bez kory lub kamienia, to i tak jest bajka
lindsay80 21:53, 19 kwi 2016

gabriela_krajewska napisał(a)
Trafiłam tutaj różnymi ścieżkami...żałuję, że tak późno... Pięknie jest u Ciebie, na pewno będę zaglądać

Pozdrawiam

intrygująco zabrzmiały te "różne ścieżki", miło mi, że planujesz wpadać do mnie
nawigatorka 21:57, 19 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)

też się szykuję, że kilka sztuk trzeba będzie zakupić, ale jeszcze poczekam do maja.

Rozchodniki będę dzielić, zostały mi 3 ładne z 7 - te co chorowały jakies pojedyncze kapustki mają, ale słabo wyglądają.
a pryskalas czyms? Ja swoje polalam topsinem z konewki.moze to pomoglo.kapustki maja jeszcze male ale calkiem sporo.
Smardzy trz mam sporo ale jakoś jeść ich nie mam ochoty..
lindsay80 22:01, 19 kwi 2016

wodzyn napisał(a)
Trafiłam na fotki... udało mi się i muszę przyznać że masz już cudnie.
Wizytowka by się przydała jak nie teraz to pod koniec sezonu

Patrząc na Twojej trawy stwierdzam, że u mnie Grecki i Variegatusy padły. ML jak u ciebie a te nie ruszyły nic a nic a blisko siebie mieszkamy. Cóż mus będzie dokupić.

Marta jeszcze ich nie przekreślaj, fakt blisko mieszkamy, ale tu nawet wystawa ma znaczenie.

Przerazilaś mnie tą wizytówką, zobaczymy ile się uda zrobić do końca sezonu, może wtedy pomyślę
lindsay80 22:04, 19 kwi 2016

Olili napisał(a)

Mimo wszystko bałabym się je jeść..ktoś radził by w sanepidzie zbadać i dopiero potem konsumować

Iza, bez przebadania to ja też się nie zdecyduję na konsumcję, do tej pory jakoś żyłam nie znając tego smaku to i mogę żyć w tej niewiedzy dłużej
lindsay80 22:04, 19 kwi 2016

Olili napisał(a)

Iza, bez przebadania to ja też się nie zdecyduję na konsumcję, do tej pory jakoś żyłam nie znając tego smaku to i mogę żyć w tej niewiedzy dłużej