Troszkę Ci zazdroszczę tej pogody Ale z drugiej strony dawno tak nie ogarnęłam domu Nawozy długodziałające mówisz? ale czy ten obornik granulowany zazieleni bukszpany? Biohumus też stosuję ... w przyszłym tygodniu zapodam trawnikowi siarczan amonu i podleję mocno biohumusem
Kasiu tulipanowiec żyyyyyyyyyyyyyje
Na dowód czego zdjęcie zrobione przed chwilą
Z pozdrowieniami dla tych co kosili już trawnik Co prawda pleśń pośniegowa nie zniszczyła go w całości, ale dobrze nie jest Dosiewkę zrobiłem, kosić pewnie będę gdzieś za 2 tygodnie
Wreszcie pociąłem hortensje na froncie - co najgorsze już ruszyły... Jak zakwitną to będzie cud
Tulipany tarda też wykopywałem -okazuje się, że z taką samą skutecznością jak szafirki Jeszcze nie zakwitły, a mnie już wkurzają te liście
Obiecane i jakże długo wyczekiwane zdjęcia Na początek stokrotki
Powalone od deszczu hiacynty - jak na drugi rok nawet nieźle zakwitły
Pozdrowienia dla fanów werbeny patagońskiej...
Nie widzę innego wyjścia jak wybrać calutki żwirek, opryskać octem werbenę bądź też potraktować pędzlem, poczekać aż uschnie i wysypać żwirek od nowa... Inaczej dwa miesiące będę to plewić...
Tulipany zeszłoroczne głównie mają liście - zobaczymy ile z nich zakwitnie.
Kasia porównaj klony do surmi...catalpy...jak nie starują jak startują...pisałam już ,że jesioniliste są pierwsze, mój japończyk też już w liteczakach, no prawie
Z drzewami już się uporałam ale tyle tego było, że konca nie było widać, wygrabione no i następne 10 worków, dosypana trawa i nawóz a teraz deszczyk pięknie pada to za dwa trzy dni będzie koszenieRóze i lilie posadzone, poprzesadzałam jeszcze wczoraj niektóre roślinki tak na szybko pomiędzy deszczami. W niektórych miejscach kanciki zrobione. Jeszcze teraz plewienie no i czyszczenie oczka. Najważniejsze było cięcie i nawożenie żeby zdążyc przed deszczem. Moj M zimą fajny sprzęt mi kupił do cięcia, przycinania i rewelacja i co najważniejsze to akumulatorowe i bardzo lekkie. Można i na krótko i z wysięgnikiem więc taki krasnoludek jak ja może ciąc żywopłot wysoki z tuj Mamy śliczne wiewiórki i rude i czarne No i moja towarzyszka Kropka