Już tam rosną, tylko maluchy jeszcze i nie widać. Ale może warto dosadzić jeszcze kilka nieco bliżej schodów, bo zawciąg pod grujecznikiem padł.
Proszę o więcej takich porad i dziękuję
Zachodzace za siebie kostki bo to miejsce widokowe z okna wiec musze jakos wiosenne obcinanie zaslonic
Na przodzie po prawej lawenda, za lewa kostka szalwia wysoka, moze za prawa kostka troche perowskiej a reszta to trawy ale jeszcze nie wiem jakie i moze kilka jezowek i na bank werbena bo tam rosla
W3 miejscach molinia reszta to stipa i byliny takie jak szlawia przetaczniki rozchodnik I krwawnik. Jedna kostka bukszpanowa i rozplenice przesadzone spod grusz
A to wyobraxcie sobie lawend francuska ktora w czasie przedogrpdowiskpwej posadzilam nie wiedzac ze nie zimuje...oczywiscie padla wygnila tak ze wyciagnelam ja bez kopania z dolka....jak widac nie całą,...
Zawilce wiosenne czyli wielokwiatowe tak ? Posadzilam za i obok rozplenic...licze ze na wiosne zalonia sucholce a potem glowna role przejmna rozplenice
Goopia jezdem wiecej zdjec robie w deszczu niz w czasie slonca kolejna porcja bo poszlam zasadzic pietruszki -zawilce
Hosty
Zawilce jesienne różowe
Rozchodnik
Kasiu. Jeśli mogę Ci coś zasugerować, to rozważ posadzenie czegoś zwisającego zimozielonego z tego muru, co jakiś odcinek , jeden gatunek. Nie wiem, ile tam jest metrów. Może jałowiec płożący, np. Golden Carpet.
Rozumiem, że mur jest koniecznością ze względu na ukształtowanie terenu i różnice wysokości, ale pewnie z roślinami zwisającymi wyglądałby mniej masywnie .
To takie moje subiektywne odczucie ☺.
pozdrawiam serdecznie
Prawdziwa wiosna zawitała już do ogrodu w Pęchcinie
Ja już mam kilka wizyt za sobą, ta szkółka przyciąga. Zarówno ogród jak i rośliny które moga rosnąć w naszych ogrodach, w tym roku z pewnością i na spotkanie Ogrodowiska przyjadę. A do tego czasu będę jeszcze nie raz.
Szkółka Szmit pojawiła się również na Facebooku, zapraszam do odwiedzenia i polubienia