Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatowy ogródek Monteverde

Kwiatowy ogródek Monteverde

monteverde 20:53, 26 kwi 2016

mirkaka napisał(a)
Moje róże też słabo przezimowały, Sweet Dream miałam kiedyś i po pierwszej zimie mi przemarzła, te miniaturki są takie delikatne.
Ale takich dziwnych kwiatów jak u Ciebie to jeszcze nigdzie nie widziałam, cuda masz w swoim ogrodzie

Czy u Ciebie Chopin wymarzł? Mój nie daje znaków życia.

Mira mam 3 Chopiny i każdy trochę podmarzł, więc do "żywego" podcięłam ale udało mi się z 3 Sweet Dream jedna uratować ma kiełki
monteverde 20:56, 26 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)
U mnie słonko było i się zmyło. Dobrze, że ja już w domu. Czy będzie padać? Nie wiem. Ale na wszelki wypadek trochę polałam!

Twoje perełki zachwycające! Miłego wieczoru!

Ja teraz nie podlewam bo prawie co dziennie pada, w niedziele byłam na kiermaszu w naszym Odeerze ale nawet nie obejrzałam 1/3 kwiatów bo padał deszcz z gradem i było zimno, no ale zawsze cosik kupiłam
zbigniew_gazda 21:03, 26 kwi 2016

Aniu dobrze że jesteś. Hejka. Faktycznie zimy nie było a róże kiepskie. Niech te kiełki róż żyją i pięknie zakwitną. Muszę przejść jutro z sekatorem i wyciąć te pędy które uschnięte. Pozdrowienia.
monteverde 21:11, 26 kwi 2016

W niedzielę po kościele pojechałam na pierwszy u mnie kiermasz ogrodniczy, dostawców było sporo jak i kupujących ale tych ostatnich przegoniła wstrętna pogoda kupiłam jednak troszeczkę nie tyle co bym chciała ale zawsze troszkę
Aubrieta cultorum 'Variegata'

rozmaryn bo mi wymarzł

2 pomidorki koktajlowe niskie do donic może kocury nie zniszczą jeden pomarańczowy drugi czerwony

kupilam też pomidorków do pojedzenia bo były tanie i nawet już maja smak oczywiście, że spod folii

dużo było sprzedawców z Podlasia więc do mojej siatki trafił Ser koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, przepyszna kaszanka żałowałam, że więcej nie wzięłam była przepyszna, polędwiczka, boczuś chudziutki i przyszedł deszcz z gradem i zakupy się skończyły musiałam uciekać do domu
monteverde 21:14, 26 kwi 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu dobrze że jesteś. Hejka. Faktycznie zimy nie było a róże kiepskie. Niech te kiełki róż żyją i pięknie zakwitną. Muszę przejść jutro z sekatorem i wyciąć te pędy które uschnięte. Pozdrowienia.

Cześć Zbyszku pozdrawiam serdecznie, koniecznie tnij żeby jakieś paskudztwo się do róż nie dostało wisienka Kojou no mai dla Was
hanka_andrus 21:18, 26 kwi 2016

monteverde napisał(a)

Ja teraz nie podlewam bo prawie co dziennie pada, w niedziele byłam na kiermaszu w naszym Odeerze ale nawet nie obejrzałam 1/3 kwiatów bo padał deszcz z gradem i było zimno, no ale zawsze cosik kupiłam

Pierwiosnek śliczny! Czy to z nowych nabytków? Chyba podobne już miałaś?
eliza3 21:20, 26 kwi 2016

Aniu, u Ciebie zawsze jakieś niespodzianki, widzę, że lubisz kwiatki mniej popularne.
monteverde 21:27, 26 kwi 2016

kilka fotek sprzed niedzieli jeszcze było słoneczko

czosnek karatawski już niedługo zakwitnie
mam 2 rh Pumucki a zakwitł tylko 1 kwiatek nie wiem czemu
monteverde 21:29, 26 kwi 2016

hanka_andrus napisał(a)

Pierwiosnek śliczny! Czy to z nowych nabytków? Chyba podobne już miałaś?

Nie Haniu to "stary nabytek"
brunnera po podziale będzie kwitła
monteverde 21:31, 26 kwi 2016

eliza3 napisał(a)
Aniu, u Ciebie zawsze jakieś niespodzianki, widzę, że lubisz kwiatki mniej popularne.

Elu one są jak najbardziej popularne, no może niektóre mniej znane jeden kwiatek w żółtej szachownicy zlamały mi kocury i 1 w pomarańczowej