Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

iwka 21:36, 26 kwi 2016

kasja83 napisał(a)
Po tak udanym wstępie, będziesz coś jeszcze tworzyć donicowego? I kulkę jak wobracałaś, że Ci taką rowna wyszła?

oj na razie już chyba nie, mam chęć oczywiście ale czasu brak, odchwaszczam moją drugą część ogrodu, zrypana codziennie przychodzę a betonowanie to nie obowiązek tylko przyjemność

kule zalewasz i taka wychodzi, takie tylko zdjęcia mam, niestety już po zalaniu

Monka 21:38, 26 kwi 2016

No TY Iwonka to jesteś zdolna bestia !!!!!!!!!!! , patrząc na to wszytko tak tylko się skromnie zapytuję ile Twoja doba ma godzin ? , kiedy Ty to wszystko ogarniasz ? a donice suuuuuuuuuuuuuper, może jakaś mała sprzedaż ?
iwka 21:39, 26 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
kurcze a ja za swoje betonowe donice zabrac się nie mogę. ech.
super wyszły.
my zajezdzamy swoja wiertarke na klejach i betonach. tony się u nas tego przerabia ale grawancja zazwyczaj to uwzglednia- może się przyda taka informacja
ooo dobrze wiedzieć na przyszłość, ta akurat była już wiekowa, więc nie szkoda, i tak ledwo co kręciła
zoja 21:41, 26 kwi 2016

hmmm... taki kubełek-donica to nawet chyba nie takie skomplikowane
to ja znajdę dwie miski i zrobię poidło dla ptaków - jak będę się chciała zrelaksować a wcześniej skombinuję beton - ciężko będzie

czekam, aż pokażesz wykorzystane donice
iwka 21:42, 26 kwi 2016

Monka napisał(a)
No TY Iwonka to jesteś zdolna bestia !!!!!!!!!!! , patrząc na to wszytko tak tylko się skromnie zapytuję ile Twoja doba ma godzin ? , kiedy Ty to wszystko ogarniasz ? a donice suuuuuuuuuuuuuper, może jakaś mała sprzedaż ?
doba jak dla wszystkich pewnie za krótka na sprzedaż się nie porywam, ale na forum są dziewczyny które myślę że chętnie by Ci zrobiły
iwka 21:47, 26 kwi 2016

zoja napisał(a)
hmmm... taki kubełek-donica to nawet chyba nie takie skomplikowane
to ja znajdę dwie miski i zrobię poidło dla ptaków - jak będę się chciała zrelaksować a wcześniej skombinuję beton - ciężko będzie

czekam, aż pokażesz wykorzystane donice
pewnie, że łatwe dla mnie większą trudnością jest wyjęcie ich z tych wiader nie mam jeszcze pomysłu na obsadzenie, za nim trzecia wyschnie może coś wymyslę

edit. aaa poidełko super sprawa, gdzieś kiedyś widziałam robione na liściu łopianu, fajnie wyglądało, ale to już trudniejsze w wykonaniu
nawigatorka 21:52, 26 kwi 2016

iwka napisał(a)
ooo dobrze wiedzieć na przyszłość, ta akurat była już wiekowa, więc nie szkoda, i tak ledwo co kręciła
nie dość, że to dośc ciężka praca dla silnika wiertarki (krótsze mieszadła daja mniejsze obciążenie) to jeszcze pył w trakcie takiej pracy zaciera silnik. Ja ostatnio wykończyłam jedną wiertarke przy szlifowaniu drewna
iwka 21:58, 26 kwi 2016

amelia_b napisał(a)
no ty to jesteś jednak profesjonalistka ładniejsze niż moje muszę się przyznać
no nie wiem czy ładniejsze, moje jakieś takie strasznie gładkie wychodzą, jak z jakiejś gotowej zaprawy, a ja chciałam takie trochę bardziej betonowe, z jakąś dziurką, czy ryską, wtedy bardziej naturalne są
iwka 22:01, 26 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
nie dość, że to dośc ciężka praca dla silnika wiertarki (krótsze mieszadła daja mniejsze obciążenie) to jeszcze pył w trakcie takiej pracy zaciera silnik. Ja ostatnio wykończyłam jedną wiertarke przy szlifowaniu drewna
moja to jeszcze miała takie bicie, że cała drżałam jak przestała kręcić z pyłami masz rację, ostatnio właśnie mikser czyściłam to w środku gruba warstwa mąki i kakao
iwka 22:03, 26 kwi 2016

szi napisał(a)
doniczki super, ale tak kulka jeszcze superowsza.
Jak już ogarnę się trochę to też takie sobie wyprodukuje, bo przecież na frontowej rabacie bedę leciała w kulki (po waszej namowie będą buksy i turzyce)
no widziałam właśnie że zdecydowałaś się na bukszpany a psa przypadkiem nie masz? bo jak obleje to po bukszpanie próbuj z kulkami, będą fajnie u Ciebie wyglądać