Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

paulina_ns 07:46, 26 kwi 2016

Ania u nas dzisiaj też było na -, wszystkie rośliny w szromie. Pelargonie na szczęście wieczorem schowalam, a pozostałe kartonem okrylam.

Co do jeżówek u mnie podobnej wielkości jak u Ciebie, póki co po zimie stratna jestem w red barona i jedna vanilka coś się obudzić nie może i oby więcej strat przy tych mrozach nie było pozdrawiam u nas dzisiaj słonecznie, ale zimno.
LyraBea 09:16, 26 kwi 2016

Anusia napisał(a)

Dzisiejszy poranek też mrożny. Termomert wskazywał zero a szron taki, jakby trzy stopnie na minusie. Wrr

U mnie było biało a mróz na oknach połaciowych i dachówce od strony północnej wciąż trzyma Aż się boje wyjść do ogrodu. Mam nadzieję, że rośliny zahartowane.
Miłego dnia.
olga80 20:10, 26 kwi 2016

Aniu cisy ładne kupiłaś brawo ta twarde trzymanie się listy choć pewnie łatwo nie było Z moich jeżówki to tylko 2 przezimowały, trawy też kiepskie a raczej śpiące bo ani widu ani słychu u nich
Anusia 21:07, 26 kwi 2016

paulina_ns napisał(a)
Ania u nas dzisiaj też było na -, wszystkie rośliny w szromie. Pelargonie na szczęście wieczorem schowalam, a pozostałe kartonem okrylam.

Co do jeżówek u mnie podobnej wielkości jak u Ciebie, póki co po zimie stratna jestem w red barona i jedna vanilka coś się obudzić nie może i oby więcej strat przy tych mrozach nie było pozdrawiam u nas dzisiaj słonecznie, ale zimno.

Paulinko u mnie też żle z trawami. Kostrzewa tak sobie się budzi, red baron chyba już po nim, stipa też umarta na amen. Na szczęście mam kilka nowych sadzonek stip.
Anusia 21:11, 26 kwi 2016

Beatko macham do Ciebie. Widziałam Twoje poczynania, dajesz sobie świetnie radę.
Anusia 21:17, 26 kwi 2016

olga80 napisał(a)
Aniu cisy ładne kupiłaś brawo ta twarde trzymanie się listy choć pewnie łatwo nie było Z moich jeżówki to tylko 2 przezimowały, trawy też kiepskie a raczej śpiące bo ani widu ani słychu u nich

Dziekuję. Zależało mi na cisach kolumnowych. Wojtki sobie też kiedyś kupię tak chociaż profilaktycznie trzy sztuki. Oj bardzo się muszę trzymać bo kaska potrzebna na inne rzeczy, więc chciejstw nie będzie. Dzisiaj dokupiłam na murek kolejne rośliny z mojej listy czli bukszpany. Brakuje mi irgi major oraz żurawki Berry Smothie.
Anusia 21:32, 26 kwi 2016

Dzisiejsze fotki. Otworzyły się pierwsze kwiaty Elegant Lady.

Anusia 21:43, 26 kwi 2016

Tak wyglądają a na opakowaniu wyglądają inaczej.

Anusia 21:44, 26 kwi 2016

Cisy posadzone. W kolejce czekają świerzo zakupione buksiki.

paulina_ns 21:50, 26 kwi 2016

Anusia napisał(a)
Dzisiejsze fotki. Otworzyły się pierwsze kwiaty Elegant Lady.

Też mam takie, ale jeszcze na nie czekam.