Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 19:30, 18 mar 2016

Do góry
W związku z z tym, że Toszka nasza to jedna z mądrzejszych Babeczek na tym forum to poprosiłam ją o pomoc.

Pytanie brzmiało: ile miejsca trzeba przeznaczyć przyszłościowo na cisowy stożek i cisową kulkę, coby w przyszłości roślinki się nie dusiły z ciasnoty ale też nie były posadzone za rzadko?

Jako ogrodnik amator mam z tym największy problem (ale chyba inni też )
Toszka zaproponowała aby pisać w wątku, bo może inni skorzystają (a i racja ).
Mam zamiar z eMem po świętach skoczyć do cisowni i przywieźć stożki cisowe i kulki (tfu tfu, coby nie zapeszać wyjazdu )

Z racji tej, że chcę mieć ogród taki „poukładany ” (boje się użyć słowa geometryczny) i chcę trochę taką francję - elegancję, to na froncie domu mam do obsadzenia w pierwszej kolejności dwie rabatki. Jest to strona północna domu czyli sporo cienia.

Może najpierw zdjęcia, coby uzmysłowić o co kaman? Ale proszę na ten bałagan nie patrzyć, bo wszystko out !

Ta rabatka ma słonko od południa, no może od 13 latem ale i tak uważam, że jest jednak cienista. Chciałam na nią 3 stożki z brzegu po lewej stronie nierówne, takie stopniowane. Po prawej stronie kulki z cisa a wśród nich kula na pniu (jak kupię ). Nie wiem ile zmieści się tam mi tych, roślin nie wiem ile miejsca im mam zostawić. Wiadomo między roślinkami jakieś wypełniacze

Ta rabata to zupełny cień, tzn. latem coś tam się przebija ale ściana schodów robi swoje. Proszę nie patrzyć na konstrukcję jaką mój zdolny eMuś zbudował dla klona coby go śnieg nie zabił Ma synek pomysły
Ja chciałam upchać tam jednego stożka i trzy kulki ale znowu nie wiem, nie czuję odległości

Ja chętnie wysłucham wszelkich podpowiedzi, uwag Waszych i Twoich Toszko

Anulajda w raju 19:23, 18 mar 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Kanciki zrobione tzn 20 cm trawy wydarte...(dobrze że eMuś tego nie widział) bo będzie żywopłocik z bukszpanu, liście szafirków szpecą a tak będą tylko piękne główki wystawiać zza bukszpanów

Fajny pomysł z przysłonieniem przekwitających szafirków. Zmałpuję do siebie
Ogród z łezką II 19:22, 18 mar 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
To meldunek z dzisiaj:
-przycięty żywopłot bukszpanowy łącznie z trzmielinami na pniu na salonowej (to ja)
-posprzątane i wyplewione w 75% na salonowej, a nie jest łatwo, bo trzeba patrzeć gdzie się kopytko stawia. Wszędzie coś wyłazi (to ja)
-przycięte cisy, szt.2 (to ja)
-umyte okna na dole w ilości 9 szt. (to eMuś)
-powieszone firanki na dole (to ja)

Pierwszy granatowy irysek się pojawił. Już rozkwitł, ale nie miałam już potem siły do niego z aparatem lecieć. Jutro mu fotkę rozwiniętą cyknę.

Krokuski szaleją I pszczółki nieśmiało zaczynają latać

kobitko pracus jeszcze raz pracus pieknie
Ogród z pergolą 19:22, 18 mar 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hanne faktycznie są inne, mają inny pokrój kwiata, myślę, że będzie dobrze. Czyli pod oknami ML?
Ładny ozdobnik.
Tak sobie jeszcze pomyślałam, jak narysowałaś dwie kulki, że można by dać więcej kulek różnej wielkości i pomiędzy wsadzić stipę, choć jak będzie za blisko kulek, to je pożre Ale masz dużo miejsca, to powinny być dobre odstępy

Swietny pomysl!Moze na parterze tylko hanne,kulki i wypelniacze?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:21, 18 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A ze dzieci u babci to troche nastroju

fiu fiu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:20, 18 mar 2016

Do góry
A ze dzieci u babci to troche nastroju
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:20, 18 mar 2016

Do góry
dziś dostałam w szkole cebulki z przekwitnietym hiacyntami-zostały już obcięte ,pytanie kiedy mam je wsadzić w grunt i co zrobić z liścmi?

Ogród z pergolą 19:18, 18 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

misz masz?a mi się znowu wydaję że tylko troszkę zmienilam Twój pomysł
ja to sobie tak myslałam że na pieterku bedzie bialo na dole różowo, wspolnym punktem są obeliski. i do tego hanne dałam w róg dalej od innych róż bo mają zupelnie inny odcien
lekcja z miskantami zapisana, co 3 lata mała rewolucja

Hanne faktycznie są inne, mają inny pokrój kwiata, myślę, że będzie dobrze. Czyli pod oknami ML?
Ładny ozdobnik.
Tak sobie jeszcze pomyślałam, jak narysowałaś dwie kulki, że można by dać więcej kulek różnej wielkości i pomiędzy wsadzić stipę, choć jak będzie za blisko kulek, to je pożre Ale masz dużo miejsca, to powinny być dobre odstępy
Co się stało kwiatom ... 19:18, 18 mar 2016

Do góry
Ewa, Mirella, hortensja to Limelight

Ciemiernik, czy on kiedyś zakwitnie....?
Anulajda w raju 19:18, 18 mar 2016

Do góry
Anulajda w raju 19:18, 18 mar 2016

Do góry
Anulajda w raju 19:10, 18 mar 2016

Do góry
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:08, 18 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Kupilam w L dwa szesciopaki bukszpanow malutkich bo przecenili na 12 zl

Poprzesadzalbym....A tu sniegini mrozy zapowoadaja....chyba jutro pokopienpod nowe rabaty bo dziś zaraz ciemno będzie... pozdrawiam....ramiona mnie już bolą z ciachania traw....

swietne te niebieskie jajca kapitalny kolor ......nie umiem sie przyzwyczaic do tego avatarka .....omijam Cie
Na Łowieckiej 19:05, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Nowe jajo i gipsowe kwiatki po wyschnięciu prezentują się tak: (Tak się zastanawiam co ja będę robiła po świętach...)

przepieknie to wydziergałas przepieknie
Z Pszenicznej ... 19:02, 18 mar 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Och jak ja lubie taka robote pod linijeczke,miodzio kochana miodzio!
Anulajda w raju 18:54, 18 mar 2016

Do góry
Tulipanowo i nie tylko...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:51, 18 mar 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu najpiekniejsze wystawy sklepowe mogłabys aranzowac )) BOSKO !!!!
W cieniu - zacieniona 18:49, 18 mar 2016

Do góry
...nareszcie...carex bronze wystawia swoje włoski.bardzo długo na nią czekałam...Anabell poleciła wstawić na grzejnik...i podziałało!
Moj ogrodeczek 18:49, 18 mar 2016

Do góry
Na Łowieckiej 18:47, 18 mar 2016

Do góry
inag napisał(a)
Tak jak obiecałam (robione telefonem)
Ilonka niemożliwie uzdolniona jesteś wykorzystaj to jakoś.Jajo wygląda niesamowicie pięknie.Dzięki za foto i jutro próbuję ja .Słonecznego weekendu.edit.zapomniałam zapytać z czego różyczki są też może gipsowe?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies