Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gożdzikowa - wiejski ogród 14:11, 18 mar 2016

Do góry
Strasznie mało tej wiosny ...nic nie rośnie
kilka krokusów ma tylko kwiatki,reszta dopiero listki
tulipany nie prrzesadzane takie sobie ,sadzone jesienią dopiero wychodzą

Doświadczalnia bylinowo-różana 14:11, 18 mar 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Troszkę wiosny jest i u mnie

Ładnie dobrane i kolorki ożywiają;świetny kolor donic u mnie jakoś nie wiem, co za kolor mam dobrać do altany.Myślę, aby pobawić się w odnawianie starych glinianych...może cementem..
W Kruklandii 14:10, 18 mar 2016

Do góry
W tamtym roku o tej porze już wszystkie krokusy kwitły.
A w tym tylko kilka jest w takim stanie...

...reszta to same liście.

Tulipany w żwirku A nie wierzyłam że wyjdą tym bardziej, że tu mało słońca...
W cieniu - zacieniona 13:46, 18 mar 2016

Do góry
Mikołajek z kapersa kupiony w L. Jakiś wybujały...czekam na słoneczko,żeby go przewietrzyć.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:33, 18 mar 2016

Do góry
Mirella

Iza tak jak pisałaś paczka z wiosną doszła

jaśmin nagokwiatowy dokończył styczniowe kwitnienie
jak widać część gałązek i pąków zmarzła ale reszta kwitnie

to maleństwo lila nie jest tym na dole(a czym? )

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:19, 18 mar 2016

Do góry
Ja myślałam między gabionem a tarasem(w sensie deską) wsadzić zielone trawki-być może namówię jeszcze męża, by trochę obniżyć ten gabion-powiedzmy do dwóch metrów-bo tak dla wyjaśnienie-to on nie będzie po całej długości tarasu na 2 metry-do połowy 2m, a potem 1,5m-żeby nie było wrażenia takiej potężnej ściany .
Ranczo Edy 13:19, 18 mar 2016

Do góry
Dziewczynki wieczorem odpowiem a zostawiam wam na pocieszenie ...jak miło ze jestescie
Będę będę paaaa

Stary "ogród" z nowym domem:) 13:19, 18 mar 2016

Do góry
Witam się
Moja skromna podpowiedź to kupuj drzewa szczepione na wysokość płotu wtedy korona zasłoni sąsiednie budynki. Z roku na rok będzie coraz szersza i zasłonisz to co chcesz. Dobrze jest sadzić takie po 3 lub więcej sztuk w rzędzie, albo kupuj świerki czy cos podobne co urośnie wyższe i też zasłoni niechciany widok.

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:02, 18 mar 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Troszkę wiosny jest i u mnie

I na to czekałyśmy
Super, ja mam pomarańczowy, zapomniałam schować na noc, ale zyje

Jakie masz łubiny, jakoś mi umknęło, że je masz
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:58, 18 mar 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
A teraz jak zmienił sie zakątek - czyli co lustro i żwirek potrafi
Z daleka tak było

Po

I z bliska tak było

po przyklejeniu lustra

Genialnie!
I jakoś prostych linii też u ciebie nie widzę
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:56, 18 mar 2016

Do góry

Witam serdecznie czy ktoś mi może podać nazwy tych trzech iglaków,informacje czy urosną duże i czy warto je przycinać czy lepiej zostawić naturalnemu pokrojowi,dziękuje.
Blyxa i elipsa 12:54, 18 mar 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Drugi post będzie idealny aby ponarzekać.
Nie podobają mi się białe krokusy. Oczywiście to nie byłby problem, gdyby nie fakt, że mam ich cała masę

Z założenia mój ogród miał być biało-czerwony. Trzymam się prawie ściśle tej koncepcji - zrobiłam wyjątek dla lawendy, żonkili i jednego z powojników. Fioletowe krokusy ze zdjęć powyżej to dzieło przypadku (miały być białe). I prawdę mówiąc one właśnie mi się podobają. Białe po prostu giną na tle wciąż jeszcze suchej trawy i badyli.Niby jest ich dużo, ale nie ma tego efektu "wow".

Hm... dosadzać fioletowe czy wprowadzić jeszcze żółte. Nie umiem się zdecydować - a to jest moment, gdy powinnam podjąć decyzję i zapisać "do zrobienia we wrześniu".

I trochę bieli. Niby ok, ale mogłoby być lepiej (z okien białych krokusów nie widać).

Za to objawiły się krokusy w trawniku. Trzy/cztery lata temu chciałam sadzić, ale wepchnęłam 5 cebulek i zrezygnowałam. Zrobienie dziurek to była jakaś masakra Rok później się nie pojawiły a teraz - całe pięć sztuk żyje, a cztery nawet kwitną. Na biało - na tle suchej trawy zupełnie ich nie widać. Dawno nie miałam tak chybionych nasadzeń oczywiście gdybym chciała mieć jakiś efekt to minimum stówkę musiałabym tam wepchać. A takiego zacięcia to chyba jednak nie mam

U mnie jest połączenie białych, zółci i fioletu i wygląda to super
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:53, 18 mar 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
ta dam
moja zimowa robotka wlasnie skonczona

Wow !!!!!!Piękna
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:51, 18 mar 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Hahah okazuje sie ze nie mam wyobrazenia dla ilosci cebulowych myslalam ze tego duzo posadzilam

Bo ważniejsza jest jakość, nie ilość Wesolutkie!
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 12:46, 18 mar 2016

Do góry
Witam serdecznie,czy może ktoś rozpoznac trzy iglaczki i ewentualnie napisać jakiej wielkości urosną,czy warto je przycinać czy pozostawić w naturalnym pokroju,dziękuje ślicznie.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:46, 18 mar 2016

Do góry
Pojechałam i troszku się rozczarowałam owszem były ale nie pełne czekam do czwartku maja mieć pełne.
Ale ja jak to ja,nie mam szans wyjść z takiego miejsca o pustych rękach
Oto mój nowy nabytek
hortensja śniezno-biała,w woreczkach lilie,krokusiki fioletowe i znaczniki

No to czas zacząć... 12:45, 18 mar 2016

Do góry
Śliwa to był mój pierwszy wybór,potem pomyślałam o czymś może zielonym, ale szpaler z tych śliw wygląda interesująco na zdjęciach w necie.Nie znam jeszcze cen roslin także dzięki wielkie za podpowiedzi
Wstawiam zdjęcie obecnego stanu.Urzednicy obiecali we wrześniu wyciąć tą szpetną gminną topolę Trawnik do poprawy.

Posadziłabym symetrycznie pierwszą śliwę koło klinkieru od furtki i kolejną na pierwszym metalowym jak jest po tamtej stronie, nastepnie co drugi metalowy słupek. Wyszo by po tej stronie 4 śliwy i po prawej 2. Na końcu oczywiście tuja szmaragd też od początku do końca tarasu.
Moje ukochane miejsce na ziemi 12:37, 18 mar 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Dzisiaj cały dzień spędziłam na porządkach w domu.
Mam w planie jutro podziałać w ogrodzie

nowe stokrotki już w donicy

moje limki pociachane

Agatko, wszystkie drobne gałązki usuń koniecznie, nic i tak nie będzie, a puszczą w to miejsce mocniejsze.
Nawet te grusze jeszcze ciut możesz skrócić.
Jak takie ceny, to kupuj, azalie nie wymagające i ozdobne cały rok, na twoim areale to można ich i 50 dać
Ogród Mirelli 12:37, 18 mar 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies