Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 15:02, 25 kwi 2016

elzbieta_g napisał(a)
tyle pięknych zdjęć, że nie sposób zacytować jednoAgatko masz naprawdę piękny ogród i bardzo lubi go oglądać dawaj nam jak najwięcej fotek

Eluś dziękuję, wstawiam fotki na bieżąco
Bratusie dla Ciebie
Agania 15:05, 25 kwi 2016

laurowisnia napisał(a)
Aganiu, widzę, że już na kloniki przeskakujesz.

a jakże by inaczej Agatko, w końcu mnie znasz, wystarczy mi szepnąć w listopadzie na uszko, gdzie mam klona kupić

Klony piękne są wiosną
GorAna 15:11, 25 kwi 2016

Agatko, ja tylko pomilczę i pospaceruję po Twoim Królestwie
Nie przysiądę,, bo zimno
Agania 15:21, 25 kwi 2016

makkasia napisał(a)

Aganiu czy ona ma kwiaty na szczycie gałązek ?
Ile Twoje drzewko może mieć lat, i ile ma "wzrostu".
Łażę po wątkach i oglądam wszystkie Genie na Ogordowisku i zadaję pytania ...bo ją mam ale nie kwitnie , ponoć ma jeszcze prawo
Magnoliowy szał w klonowym królestwie dziekuję, ze mogę po nim pospacerować

Trafiłaś w samo sedno...dziękuję i cieszę się, że miło Ci się spaceruje, ja zawsze jako dziecko latałam z noskiem klonowym na nosie

Genie kupowałam w OBI patyk był z jednym pąkiem kwiatowym, urosła, ma 120 wys., trzecia wiosna u mnie kwiaty ma na czubkach każdej gałązki, aż 4, pąki kwiatowe są od razu zauważalne, a gdzie kupowałaś?

Genia w klonowym

tutaj kiedy ja sadziłam
www.ogrodowisko.pl/watek/3772-ogrodowe-radosci-i-rozterki-ogrod-agani?page=280
Agania 15:27, 25 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

ty chyba masz najwięcej kolonów na forum? Klonowa Pani

Mają u mnie dobre siedlisko, rosną jak grzyby po deszczu, mają trzy zbiorniki wodne, to i wilgotność odpowiednią, słońce, podłoże im służy i zjawisko inwersji w chłodne dni na mojej górce sprawia, że temperatura jest o 2 do 5 stopni wyższa, wykorzystałam taką okazję i pomysł na ogród, a jak one to i magnolie się wpasowały...lubią to samo
Uwielbiam też buki, ale one już nie dają rady....

Sporo u mnie drzew nie tylko klonów, Dąb czerwony ten to wielki będzie, pan drzewo
Agania 15:32, 25 kwi 2016

eee_taam napisał(a)

dopiero co nabyłam tą magnolie Gienisława hitem forumowym

i były w sprzedaży dwa typy każda około 70cm wysoka ...jeden typ z kwiatkiem-kwitnąca ...drugi bez kwiatków (pani mówiła ze nie kwitły w tym roku u nich ) - cena tych nie kwitnących 60% niższa od kwitnących ...coś w tym musi być ...kupiłam z kwiatkiem dla pewności

Magnoliami już się zaspokoiłam, ale jak kupowałam bez widocznego kwiatu, to trafiał się zakup przysłowiowego kota w worku, już miałam kupione trzy magnolie Lennei, dopiero czwarta okazała się tą właściwą...ryzyko za niską cenę.
Agania 15:37, 25 kwi 2016

GorAna napisał(a)
Agatko, ja tylko pomilczę i pospaceruję po Twoim Królestwie
Nie przysiądę,, bo zimno

Aniu w takie zimno spacerujesz...nawet mój pies nie chce na ogród wychodzić...na gorącą kawkę zapraszam

Jedna z ostatnich kwitnacych magnolek dla Ciebie

sylwia_slomc... 16:06, 25 kwi 2016

Ale cuda Ja jestem w tym ogrodzie zabujana na amen klony cudne i nie do wiary jak urosły
Anda 20:43, 25 kwi 2016

Podelektowałam się ostatnimi zdjęciami
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kasik 21:17, 25 kwi 2016

jakaś bajka- Agata-ty masz rękę do tych magnolek. Boska jest. I nie tylko ona. Kiedy będzie taka u mnie?

Buziolki