Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Mirka 14:01, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Mira pytała o arcydzięgiel bordowy, czy się nie rozsiał. Nie rozsiał (ale jeszcze ma czas na wschody w glebie, wzejdze pewnie późno, on tak ma). Jakimś cudem znalazłam 2 sadzonki:

Ja wysiałam do doniczki Arcydzięgiel 3 tyg.temu dziś jest taki.Pszczółko fotkę usunę jak zobaczysz
AgataP 14:22, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

A co sądzisz o szafirkowym strumieniu?

Tulipany w kompozycji ze sobą:

Ewa posadziłam szafirki właśnie z takim zamierzeniem - rzeczka, liczę że ładnie się rozrosną, a na jesieni dosadzam kolejne, pod bez lilak tam zrobię "jeziorko" szafirkowe, by rzeczka mogła z niego wypływać
laurowisnia 14:47, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Miłośnikom pierwiosnków:

To dla mnie, jeszcze mi napisz, że ten pierwszy to Siebolda.
Anda 15:14, 25 kwi 2016

Pszczelarnia napisał(a)

A co sądzisz o szafirkowym strumieniu?

Tulipany w kompozycji ze sobą:

Noo, taki strumien piękny może być, zwłaszcza jak falami zrobiłabyś ciemny i normalny niebieski. Jasną "pianę wodną" z jasnoniebieskich tez ewentualnie moznaby dodać Choć bez takich kombinacji tez będzie efektowny Tylko co potem, jak przekwitnie? Te listki takie biedne są...
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Konieczki 15:36, 25 kwi 2016

Ewo Ty nie masz nigdzie kory?
sylwia_slomc... 16:11, 25 kwi 2016

Widzę, że i u Ciebie cegła już ułożona super wyszło Brawo
Pszczelarnia 16:33, 25 kwi 2016

Konieczki napisał(a)
Ewo Ty nie masz nigdzie kory?

Kiedyś próbowałam mieć. Ale mi ginęła po zimie, utrudniała pielęgnacje roślin. Resztki jej leżą na różanecznikowej. Ale runianka już się panoszy w tym miejscu i nawet korę wypiera.

Nie mam kory, bo regularnie nawożę rabaty kompostem, obornikiem, gnojówkami. A jak tu podlewać i ściółkować korę? Ja lubię wiedzieć jak wygląda gleba i mieć ją pod kontrolą podczas motyczkowania.

To jeszcze troszkę nietypowych kolorów:

Pszczelarnia 16:36, 25 kwi 2016

Dla Pani Przyrody

Konieczki 16:38, 25 kwi 2016

No ja mam za mało kompostu ziemię mam glinista - przekopałam cały przedogródek, przyszła ulewa, później słońce palące i mam skorupę wyglądającą okropnie. Kurde strasznie droga ta kora jak się ma duzy ogród, ale chyba będę zmuszona. Niestety ja z tych długo pracujacych i mało czasu mających a pamiętam jak moja babcia z motyczką co rusz do ogródka leciała - teraz już wiem czemu.
Bogdzia 16:59, 25 kwi 2016

Co do kory tez jej nie lubię i nie mam ale przyszłam z dużym opóźnieniem pochwalic Ci cudna łakę z żonkilami i ścieżke. Ogladałam od razu po pokazaniu ale nie loguje sie i nie piszę wiec teraz swój zachwyt zostawiam.