Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dla odmiany czas na zmiany...

Dla odmiany czas na zmiany...

Jagodaa 21:01, 24 kwi 2016

A mnie się przypomniało, że mam mocno wykwalifikowanego sąsiada spawacza , tylko muszę przemyśleć, jak z przechowywaniem takiego dużego stołu w całości. Malowaliście proszkowo?
Czekam na ławki .
inag 23:59, 24 kwi 2016

Piękny ten stół!
nawigatorka 07:36, 25 kwi 2016

beta napisał(a)

witam Panią Korepetytorkę...Twoje lekcje on-line nie poszły w las...dzięki Kochana za cenne wskazówki

ławki będą jutro jak nic nie popsuje planów...
dechy sa olejowane...strasznie się uparłam na tn olej...ciekawa byłam efektu...i moim zdaniem jest super....a deski są miłe w dotyku...jak będzie lepsza pogoda to pokażę je z bliska...
dechy kupiliśmy w markecie bud....były już z grubsza wyszlifowane....ale i tak zawieźliśmy je do pobliskiej stolarni na dokładniejsze przetarcie i przycięcie pod wymiar... Krystian wygładził końce...i można było malować
Ciesze sie ze korepetycje sie przydaly
Wyglada na prawde pieknie.
Porosze jeszcze o namiary na sklep budownalny z dechami jesli to jakas sieciowka. Coekawe jak olej sprawdzi sie na plamy.ja mam niestety na skochach i sa tragiczne ale to moze moj teudny przypadek.

stół pomimo, że jest dośc ciężki wygląda zadziwiająco lekko....miła odmiana od tego, który był...szczerze polecam tę konstrukcję...dobrze się spawa i ładnie się prezentuje
buziaki Kochana
beta 07:46, 25 kwi 2016

Jagodaa napisał(a)
A mnie się przypomniało, że mam mocno wykwalifikowanego sąsiada spawacza , tylko muszę przemyśleć, jak z przechowywaniem takiego dużego stołu w całości. Malowaliście proszkowo?
Czekam na ławki .

no widzisz...jak człowiek chce to i znajdzie...

stół ma stać cały rok na zewnętrzu....ew. może będziemy go przykrywać na zimę...

malowałam farbą ftalową czarny mat wałeczkiem...w trudniejszych miejscach posiłkowałam się pędzlem
buziaki
beta 07:46, 25 kwi 2016

inag napisał(a)
Piękny ten stół!

merci
beta 07:49, 25 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)

Nawi spytam eMa w którym dokładnie markecie i dam znać na priv.

dechy póki co przeszły test wodny bez zarzutu...a jak z sokami i innymi?...nie wiem...mam świadomość tego, że trzeba olejowac przynajmniej dwa razy w roku...jestem na to gotowa

a jak całkowicie olej się nie będzie sprawdza,ł to coś się innego wymyśli
anna_t 08:43, 25 kwi 2016

Beata no bomba po prostu! jak pomyśle ile zapłaciłam za swój stół na taras a teraz patrzę na twój to normalnie masakra. wolałabym Twój
ale teść sie już nie wyrabia z moimi pomysłami spawalniczymi
beta 10:01, 25 kwi 2016

w kwestii obsadzenia donicy na tarasie to podoba mi się Śmiałek darniowy...trzcinniki...i więcej pomysłów nie mam
miscantów bym nie chciała...

jakie są Wasze typy?
Magda70 14:58, 25 kwi 2016

beta napisał(a)
oto ON

p.s proszę nie patrzeć na hałdy piachu i kamyków...to nasz składzik...udawajcie, że nie widzicie

no brawo WY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
martaibartek 16:58, 25 kwi 2016

Beatka a ten twój trzcinnik to ma jakąś odmianę? jak teraz wygląda-dasz foto