Na ryneczku dzisiaj wpadły mi w oczy fajne krzesła (2x) i fotele (2x), gość chciał 400 zł za 2+2
Gdybym nie miała, mocno bym dumała jak je zabrać do domu że też nie przyjrzałam się temu fotelowi za nimi, pikowanemu... dopiero na fotkach go widze ech
One śliczne, pamiętam je z dzieciństwadużo po łąkach się ganiało
miały być różne żonkile, ale ciągle albo żółte, albo z jasnym środkiem, czyżby pomylili cebule...
te białe szafirki mają fajniejsze listki
a tu pod cedrem pełno wyłazi
dacie wiarę, że ja mam tam 5 róż??
2 szt. ICE LADY< 2szt. Okrywowa NN i 1 szt, ASTRID VON HANDENBERG
Ilona nabazgrałam o co mi chodzi zobacz w wolnej chwili.Na spokojnie w domu rozrysuję tę rabatke nie podałam wym działki 17.5x100m reszta działki w tym trójkącie na końcu .
A jak on pachnie
Jestem klamociara roślinna
Popatrz na siewki ciemiernika, już nowe listki
po przesadzeniu
mam zwykły aparat, innym lepiej piękno bym uchwyciła
Dziewczyny co roku przekladam i przekladam, ale w tym roku postanowiłam zabrać się w końcu za taras. Zależy mi na zaslonieciu tej strony ( ulica, budowa) wolałabym patrzeć na rosnące rośliny. Zastanawiam się nad betonowa donica, która miałaby długość od ściany do pierwszej doniczki. Cały taras planujemy ułożyć w kamieniu, więc i doniczka była by w kamieniu dokładnie takie coś. Zdjęcie z realizacji p. Danusi
Dokładnie w tym miejscu
Posadziłabym w niej iglaki zimozielone i chyba byłoby.
Ewentualnie opcja druga gazetony i jakaś pergola drewniana na niej bluszcz + powojniki.
Reniu, sąsiadka w zeszłym roku prosiła mnie ( mam nadzieję,że nadal ma takie zdanie ),żebym wyrzuciła wszystkie te krzaki w cholerę bo tuje zaczęły jej marnieć od tych krzaków ale na tą końcówkę zabrakło mi sił i cierpliwości
tak na razie wycięłam, mogę chociaż pod nimi posprzątać liście i cały bałagan
Masz rację, praktycznie jej nie ma, zatem jeśli chcesz, dam ci 3 sadzonki.
Tym bardziej, że dla pszczół pożyteczna
U mnie ma normalną ziemię, ciut tam gruzu, ciut piachu, rośnie bez jakichkolwiek problemów. Rok temu lub 2, dałam sadzonkę Ewie i u niej tez pięknie rośnie i szybko.
Tatarak jest super
w gazonach żagwiny i tawuły GOLD CARPET
super duet
Przesadza się bez problemu, wytrzymała bestia, sieje się też. Mam 4 chyba nowe sadzonki utkane w różnych miejscach, w tym w cieniu i na totalnej suszy i patelni. Wszystkie żyją.
Zatem działaj. Moje rosną na słońcu, dopiero w sezonie cieniuje je metasekwoja.
puszcza już pędzelki
To po deszczu szybciorem pójdzie, ciepło i deszcz, to od razu buja
jeśli chodzi o tulipany, to botaniczne zostają, mam też kilka takich, co co rok piękne
te uwielbiam za liście i za to, że niskie
zarósł je bluszcz, muszę w tym roku je jakos wykopać i miejscówkę zmienię
i drugie, co listki fajne
a te nie wykopywane i co rok tak rosną, nie pamiętam nazwy
No moja Kochana z tego kącika to byś mnie za perony nie wygoniła, leżaczek, książka (no dobra o robalach spadajacych z drzew nie piszę)
A odośnie skrzyń warzywnych, gdzies (pewnie na O, albo w jakiejś mądrek książce) wyczytałam aby budujac warzywniaki wykonać taką pryzmę (gałęzie grube, papiery, drobne, kompost - czy jakoś tak) i nie wiesz jak się taka skrzynia zachowuje? Czy ta ziemia nie opada, może mi mąż zbije (ja mam na poniedziałek oddać projekt dzis spałam 3h, jutro pewnie też tyle a do tego młyn w pracy... ale bedzie ekstra kasa na rośliny - mąż krakowski sknera powiedział ze mi nie da
Kokosia nie krzycz że u Ciebie się wyżalam, ale Magnolia CIę kocha najmocniej i zazwyczaj u Ciebie pisze