Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Sylvana 09:58, 22 kwi 2016

Agatek napisał(a)
Ja pompasową wykopałam i zabrałam ze sobą i mi uschła

Moją mam pierwszy sezon...jak dalej będzie żyła i trochę się rozrośnie to ją podzielę i dam Ci kawałek...ok ?
Zana 10:08, 22 kwi 2016

Ale piękne zdjęcia robisz! Przegląd żurawek z przyjemnością obejrzałam i przeczytałam. Ja miałam śliczne w ubiegłym roku Buttered Rum, ale chyba się ze mną pożegnały. Przymierzam się, żeby je wymienić na Marmelade albo Southern Comfort. Trytomę moją trzyletnią ta zima/niezima chyba też zabiła.

Jak doczytałam o kładzeniu płytek, to prawie padłam. Określenie "słaba płeć" musieli wymyślić mocno niedowartościowani faceci
sylwia_slomc... 13:40, 22 kwi 2016

Focie śliczne jak zawsze Moja pampasowa zmarzła w tym roku mimo okrycia ,a le nie było tak ciepłe jak Twoje, jesteś chyba jedyną osobą , której się sztuka zimowania jej udała w gruncie
Pracowita kobitka z Cię, no ale jeśli Ty nie masz spójnego ogrodu to jaki mam ja żal pomyśleć
iwka 13:46, 22 kwi 2016

kiedyś pod wpływem pięknych zdjęć na all.. kupiłam 6 sztuk, cieszyłam się jak głupia że będzie piękny szpaler. I teraz najlepsze, było to jesienią, sadzonki były mizerne ale posadziłam i czekałam do wiosny wiosną okazało się że nic nie ma

czytałam,że bardziej szkodzi im wilgoć niż mróz i częściej po prostu wygniwają
kasja83 13:53, 22 kwi 2016

Sylvana napisał(a)

Dziękuję

Na poprawę aury za oknem.....przynajmniej u mnie jest byle jak....złapałam 5 minut słoneczka....jak weszłam do domu lunął deszcz....

Ale superaśne fotki!!A owadzior masakra-to bąk?
Sylvana 23:52, 24 kwi 2016

Zana napisał(a)
Ale piękne zdjęcia robisz! Przegląd żurawek z przyjemnością obejrzałam i przeczytałam. Ja miałam śliczne w ubiegłym roku Buttered Rum, ale chyba się ze mną pożegnały. Przymierzam się, żeby je wymienić na Marmelade albo Southern Comfort. Trytomę moją trzyletnią ta zima/niezima chyba też zabiła.

Jak doczytałam o kładzeniu płytek, to prawie padłam. Określenie "słaba płeć" musieli wymyślić mocno niedowartościowani faceci

Szkoda Twoich żurawek, bo to ładna odmiana....Southern Comfort ładniejsze od Marmelade moim zdaniem.
Moja Trytoma wypuściła nieśmiało 3 ogonki i stanęła....nie wiem czy teraz nie podgniwa.

Byłam u Ciebie...pięknie masz....
Zana 23:56, 24 kwi 2016

A jednak byłam. Też się bardziej skłaniam do Southern Comfort. Dzięki!
Sylvana 23:57, 24 kwi 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Focie śliczne jak zawsze Moja pampasowa zmarzła w tym roku mimo okrycia ,a le nie było tak ciepłe jak Twoje, jesteś chyba jedyną osobą , której się sztuka zimowania jej udała w gruncie
Pracowita kobitka z Cię, no ale jeśli Ty nie masz spójnego ogrodu to jaki mam ja żal pomyśleć

Teraz znów mrozi w nocy więc ją okrywam i odkrywam...zwariować można...ale nadal rośnie
Trochę mnie dziwi, że u Ciebie nie przetrwała....masz dużo cieplej.
Może miała za mokro...one podobno tego bardzo nie lubią.

Swój ogród pokazuję na wyrywki....bo dużo rzeczy jest rozgrzebanych...zabieram się za coś...i nagle okazuje się, że żeby to skończyć muszę zrobić miejsce gdzie indziej...błędne koło...

U Ciebie wszystko leci po kolei i widać efekty...wszystko w jednym klimacie pasuje do siebie i do Was
Sylvana 00:01, 25 kwi 2016

Zana napisał(a)
A jednak byłam. Też się bardziej skłaniam do Southern Comfort. Dzięki!

Moja jeszcze malutka...teraz wygląda tak...ma ładne kolorki ale nie wiem czemu u mnie rośnie wolno...jak się zrobi cieplej dostanie nową miejscówkę

Sylvana 00:04, 25 kwi 2016

iwka napisał(a)
kiedyś pod wpływem pięknych zdjęć na all.. kupiłam 6 sztuk, cieszyłam się jak głupia że będzie piękny szpaler. I teraz najlepsze, było to jesienią, sadzonki były mizerne ale posadziłam i czekałam do wiosny wiosną okazało się że nic nie ma

czytałam,że bardziej szkodzi im wilgoć niż mróz i częściej po prostu wygniwają

Ha ha...mój zakup też był pod wpływem zdjęć...ciekawa jestem czy wogóle zakwitnie...bo teraz doczytałam, że kwitnie późno i jak zima przyjdzie za wcześnie to pokaże figę z makiem
O wygniwaniu tez czytałam i zastanawiam się, czy jej nie przenieść na górkę.