Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 17:01, 02 sie 2017

Do góry
Lubię sierpień...bo kwitną lilie i hortensje...
Ogród z uśmiechem 15:03, 02 sie 2017

Do góry
Joluś macham
śliczne foty motylków i pitaszków
ogród śliczny róze i lilie w szczególności
Ogród Cioci cz. 3 13:22, 02 sie 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gosiu, podziwiam przy tarasie cudne lilie i hakone- nie pamiętam co było wcześniej ale teraz jest obłędnie. Trawki z boku oczka fajnie rosną. A hortensje nisko chyba tniesz wiosną.
Spotkanko było, czas letnich wyjazdów umilasz sobie i innym fajnie

Ula lilie były i hakonehloa też tylko že w tym roku oszalały i rabatkę zjadają.Wyjazd do Kasi spontaniczny był. Decyzja z dnia na dzień.
Moja działka na Dębowym Lesie 10:21, 02 sie 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu serdeczne gratulacje dla córci to wielka rzecz. Niech się jej świetnie wiedzie i spełnia co sobie wymarzy.
Lilie masz cudowne, co jedna to piękniejsza.

Basiu dziękuję.O tak, nowy etap życia się zaczyna i dla niej i dla nas.
Lilie takie cudne to właśnie są.
LO w szczątkowym kwitnieniu

I NN z dwóch stron

Moja działka na Dębowym Lesie 10:03, 02 sie 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Aniu, przede wszystkim gratulacje dla córki. Kolejny nowy etap życia rozpoczyna, fajnie że blisko mamy, widać jak się z tego cieszysz.

Jak zawsze jestem pod wrażeniem ilości bujne go kolorowego kwiecia u Ciebie. Niezłą kolekcję liliowców juz uzbierałaś, ja dopiero zaczynam się do nich przekonywać a u Ciebie to można się nieźle zarazić. Chyba sobie posadze szpalerek z boku tarasu. One się chyba fajnie wymieniają z kwitnieniem róż? Śliczna ta pysznogłówka z ciemnymi liśćmi:- ).

Dziękuję .O tak, kolejny, inny etap życia i dla Córci i dla nas.
Tewraz póki kwitną liliowce i lilie, to jest masa tych kolorów.Tak lubię i to bardzo.Liliowców już jest kilkadziesiąt.Sama nie wiem dokładnie ile.Kiedyś, jak nie będę co miała robić to może je zliczę
Ale dużo młodziutkich jeszcze.I nie wszystkie mi zakwitły,A kilka mam powtórkowych. Szpalerek z liliowców będzie ładnie wyglądał.
A ta pysznogłówka z ciemnymi liśćmi.Owszem jest ładna ,ale niższa niż te pozostałe.Mam w rabacie z różami.Ale z tyłu.I chyba ją przesadzę na przód .Albo w inne miejsce.")
róża The Fairy posadzona w nóżkach milima

]

Liliowiec Oriental Princess

Moja działka na Dębowym Lesie 08:48, 02 sie 2017

Do góry
Aniu serdeczne gratulacje dla córci to wielka rzecz. Niech się jej świetnie wiedzie i spełnia co sobie wymarzy.
Lilie masz cudowne, co jedna to piękniejsza.
Ogród Cioci cz. 3 00:33, 02 sie 2017

Do góry
Gosiu, podziwiam przy tarasie cudne lilie i hakone- nie pamiętam co było wcześniej ale teraz jest obłędnie. Trawki z boku oczka fajnie rosną. A hortensje nisko chyba tniesz wiosną.
Spotkanko było, czas letnich wyjazdów umilasz sobie i innym fajnie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 23:54, 01 sie 2017

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nad Poznaniem od 15 minut potężna burza świata nie widać

Właśnie szaleje na moim osiedlu
Bojem się o moje pomidorki i lilie, bo tak wieje, że aż strach
Najbardziej mnie przeraża ten wiatr
A mój eM chrapie w najlepsze...
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:58, 01 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
No, no na tej twojej rabacie, to dopiero dzieje się.Oj dzieje.
Piękne lilie.
I już miałam pytać co to za roślinka miała , kuleczkowa. Śliczny dodatek do roślin.
Ja mam gipsówkę w dwóch miejscach.Ale ona dużo wcześniej kwitnie i niższa jest.
A tej rutewki nie znam.I nie mam.Muszę o niej poczytać.
Mam jeszcze rutewkę różową, ale w tym roku jest mało fotogeniczna i na dodatek mizerna. Jesienią przesadzę ją w lepsze towarzystwo. Mam trzy gipsówki, ale jeszcze pare dni temu wysiałam następne.

W moim małym ogródeczku - Dorota 17:39, 01 sie 2017

Do góry
No, no na tej twojej rabacie, to dopiero dzieje się.Oj dzieje.
Piękne lilie.
I już miałam pytać co to za roślinka miała , kuleczkowa. Śliczny dodatek do roślin.
Ja mam gipsówkę w dwóch miejscach.Ale ona dużo wcześniej kwitnie i niższa jest.
A tej rutewki nie znam.I nie mam.Muszę o niej poczytać.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:23, 01 sie 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)
znowu pokusy....zadnej z tych lilii nie znam ...musze poznac
są to wysokie lilie tak jak mówi nazwa "drzewiaste" nadają się do wsadzenia w tle, a i tak mocno przyciągną wzrok. Te, które kupiłam dwa lata temu były znacznie wyższe ode mnie, a ja do niskich nie należę.

Moja działka na Dębowym Lesie 16:35, 01 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
A wiesz, że taką dziwaczną lilie też miałam. Kupiłam specjalnie dla tego mało liliowego kwiata. U mnie już przekwitła.

Nowy nabytek zapowiada się interesująco. Fajniej, że masz miejsce na nowe rośliny

zoja napisał(a)
Kolorowolistny hibiskus ciekawy
w przeciwieństwie do Mirellki ja wiem gdzie zmieścisz - jak nie na tej to na nowej działce
Macham w tym skwarze

Lubię hibiskusy.I już kiedyś miałąm ze 3 czerwone bylinowe i po roku czy dwóch, po jakiejś zimie przepadały.Mam jeszcze biały i już 3 rok jest.Dobrze rośnie.
Ten , który dostałam wygląda ciekawie .Chciałabym,ąby już był i ten długo.
Ale jak będzie to się okaże.
Miejsca na nowe rośliny, praktycznie brak.Ale w dwóch długich rabatach, między kwiatami, mam posadzone porzeczki, agresty, borówki.Te pójdą na nowy teren .Ale dopiero na jesieni będzie tam karczowanie.I dosadzę wyrównam, drugi pas drzewek owocowych i wszystkie krzaczki owocowe tam przeniosę.A tu coś podosadzam.
Teraz hibiskusek posadziłam blisko agrestu, który potem pójdzie na nowy teren, to potem będzie miała ładniej i luźniej.

Liliowiec Arctic Snow
]
Liliowiec Always Afternoon

liliowiec Canadian Border Patrol

W ogródku Iwony 16:00, 01 sie 2017

Do góry
Piękne masz róże, ale to lilie teraz królują na rabatach. Bynajmniej u mnie.
Sezon 2017 u Hanusi 15:47, 01 sie 2017

Do góry
No i szaleją jeszcze lilie:

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:39, 01 sie 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Teraz kwitną lilie i pięknie pachną, obawiam się,że jak zakwitną zakupione lilie wyduszą nas zapachem. Mam nadzieję, że nie wszystkie będą pachnące.

Dorotko co to tak pięknie z lilią kwitnie? Jak zwykle masz cudne zestawienia
No a lilii w przyszłym roku to już będzie zatrzęsienie
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:41, 01 sie 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Niezłe zakupy.. patrząc jak Cię lubią lilie to będzie cudownie
Zdjęcie z hostami śliczne, taki ładny zakątek
Czekam na efekt z liliami, niektóre już wychodzą z ziemi. Zakątek funkiowo - liliowy to mój ulubiony obecnie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:23, 01 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko, pochwalę najpierw piękne , różne jeżówki
Hortensje dorodne.
I lilie cudne.
Ech, lato cieszy rożnymi kolorami, kwiatami i grzeje!!
Dziękuję za pochwałę U mnie jest duża różnorodność kwiatów i kolorów, lubię jak ogród jest kolorowy i pachnący. Słońce grzeje mocno, nie da się nic zrobić w ogródku, upiecze moment wszystkie roślinki. Niektórym hortensjom zostawiłam po jednym długim pędzie i te właśnie kwitną. Na tych pędach co wyszły od ziemi jeszcze kwiatów nie ma. Niby jeden krzak, a jest różnica w wegetacji.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:18, 01 sie 2017

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Hortki kocham lilie wodne przecudowne

Ja też Bardzo się tymi liliami cieszę bo nie brałam pod uwagę, że mi zakwitną w tak płytkim zbiorniku.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:17, 01 sie 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Aż musiałam se zacytowac . Fajnie, że tak ladnie rosną . Oczko daje czadu. Te lilie obłędne .

Pięknie rosną bo ze szczerego serca dostałam I choć z patyka to gonią prawie te sklepowe co rok wcześniej od nich sadziłama wcale nie sadzone w torf tylko w grunt rodzimy i trocinami obsypane
Wymarzony sielankowy ogród..... 10:12, 01 sie 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
siedzę i się gapię na te lilie. Dokładnie kolor, czas kwitnienia i chyba wysokość jak potrzebuję. Cudne!!! Pamiętasz może odmianę?
A przechowalnik u ciebie jak pełnoprawna rabata

Iwonko wszystkie cebulki lilii dostałam od mojego taty, także nazwy niestety nie mam, no chyba, że chcesz ze 3 cebulki to ci mogę wysłać
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies