Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Biało różowy ogród za płotem. 11:47, 17 kwi 2016

Do góry
Kolejna i największa rabata w ogrodzie w połowie obsadzona.
Hortensje Vanilla Fresie, Różanecznik Władysław Łokietek, trzmielina, dwie Amanogawy, jeżówki, Miskant Variegatus, rozchodnik Matrona i Cis. Czekam na żywopłocik bukszpanowy trzy rozplenice, i muszę przesadzi kocimiętkę i turzyce Variegata z mojej bukszpanowej.
Pomijam brak żywopłotu, ale ominę mój komentarz na ten temat bo nie chce zbyt marudzić

Zbyt wiele nie widać, ale tu gdzie patyk będzie rósł duży buk, ale nadal nie mogę znieść, że transport z oddalonego CO o 15km kosztuje całą stówę, dla mnie to chore tym bardziej, że buka najtańszy nie jest.
Mój ogród pod górkę... 11:45, 17 kwi 2016

Do góry
Klonik

Czerwone brzózki

Liatra

Perovskia
Biało różowy ogród za płotem. 11:42, 17 kwi 2016

Do góry
Jak już część widziała były zakupy i większośc trafiła tutaj tylko mam jeden problem. Co ja mam pokazać jak większość to patyki i byliny, kórych nie widać, ale coś postaram się pokazać, a kadrować musiałem ostro

Pierwsza rabata obsadzona w 90% chociaż tego nie widać. Trafiły tutaj hortensje Magical Moonlight, żywopłocik z cisa, trzy bukszpany. Przekopane z mojego ogrodu haconechloa, jarzmianki i hosty. Brakuje jednego bukszpanu, jarzmianki i ławeczki. Pozostanie zrobić łąweczkę, posadzić jesienią cebulowe, rozwinąć linię kroplującą i korę bo z żwirku rezygnuję, nie dla mnie babranie się z nim

Kolejny fragment rabaty skończony gdzie jest tylko trzmielina i Miskanty Morning Light, narcyzy niedługo zakwitnąć.
Jak widać na zdjęciu zeszłoroczne tuje w połowie są w opłakanym stanie, 7 muszę wymienić.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:39, 17 kwi 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Festiwal kolorów !!! Nie będę oryginalny jak powiem ze Twoje magnolie są boskie Mam u siebie tylko jedną i na inne nie ma zacisznego miejsca ale zawsze będę się zachwycał Twoimi
Kompozycje wiosenne w pojemnikach bardzo mi się również podobają i cały czas czekam na Twoje cebulowe

Wiosmna z każdym dniem zaskakuje u mnie magnolie, taras jeszcze czeka na obsadzenie, pelargonie są, ale jeszcze czekają, hartują się...bratków nie mogłam się już doczekać więc są już w donicach

a tulipanki dopiero zaczynają
Metamorfozy "Ustronia pod miedzą" :-) 11:39, 17 kwi 2016

Do góry
I jeszcze widok na działkę z tarasu, na chwilę przed pracami... będziemy taras robić zupełnie od nowa.. Leje deszcz.

I zagonek miętowy pod brzozą, wczoraj robiony.
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 11:37, 17 kwi 2016

Do góry
Ciepło i słonecznie pozdrawiam odwiedzających.
Cały czas działam w ogródku i dopiero dzisiaj mogę pokazać moje wypociny.

Tak było jeszcze dwa tygodnie temu

Rabata dostała obwódkę bukszpanową, jest na niej grab, 4 hortensje Bobo i to zostanie na pewno.Poza tym orliki, zawciąg, ostróżki i przetacznik ale czy na stałe to się jeszcze okaże.

Jesienią dojdą jeszcze jakieś cebulowe.
Metamorfozy "Ustronia pod miedzą" :-) 11:36, 17 kwi 2016

Do góry
Już coraz ładniej jest

Latem jest tu bujnie i kwitnąco...

Tu będzie skalniak
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:34, 17 kwi 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)
Jakież cudne zdjęcia Każdy odcień zieleni przepięknie u Ciebie wygląda

Marta, wiosna się rozbujała

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:31, 17 kwi 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Pięknie (dobrze, że na forum się pisze, bo tak mi dech zaparło od widoków, że słowa mówionego bym nie wydała z siebie) ))

Nie uwierzę, ale to za sprawą magnolii
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:27, 17 kwi 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Pieknie, magnolie pokaz daja. Susan szybko, moja w pakach. Postanowilam jeszcze 2 dokupic magnolie, będzie 14
Ale na widoki poczekam, bo mlode to wiadomo czasu trzeba, . Ta ciemna to Genie?

Ja mam ich 13 i na razie wystarczy, teraz niech rosną i pięknie kwitną

Ta ciemna to Genie... to jej druga wiosna u mnie

Mój ogród pod górkę... 11:27, 17 kwi 2016

Do góry
I proszę

Ostatnie chwile z kwiatkami u Gienki

Życie w wiejskim ogrodzie 11:26, 17 kwi 2016

Do góry
Życie w wiejskim ogrodzie 11:26, 17 kwi 2016

Do góry
Doczekałem się Jest ich dwieście a na imię im Exotic Emperor

Mój mały ogródeczek :) 11:25, 17 kwi 2016

Do góry
Dziś rozkwitly kolejne tulipanki żółte z czrnym środkiem i postrzepionymi płatkami
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:24, 17 kwi 2016

Do góry
Tak wygląda teraz mooja Pissardi, i rzeczka szafirkowa.

Zdjęć z dalszej perspektywy jeszcze nie będzie bo co ja mam pokazywać

to (resztki tulipanów, reszta wygniła)

lub co gorsza to (UWAGA drastyczne widoki)
Swoją drogą ta rabata idzie do likwidacji, no i przy okazji tak wygląda podwórko po zeszłorocznych wykopkach kanalizacyjnych.

Najpierw muszę się uwinąć z roślinami, poźniej się tym zajmę z wielką niechęcią i co najmniej rok będę musiał na to patrzeć. W innych miejscach trawnik w opłakanym stanie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:23, 17 kwi 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Cudowne wszystkie
A za chwilę zacznie się azaliowy szał.

Azalie wkrótce, będą kwiaty i u mnie na nowej azaliowej, może jeszcze coś dokupię

Ogród z łezką II 11:22, 17 kwi 2016

Do góry
Część lilii się zniszczyła przy wykopywaniu...ale część przez dwa lata urosła niebotycznie

Muszę iść teraz niestety, reszta potem
OGRÓD....niekończąca się opowieść i przygoda. 11:20, 17 kwi 2016

Do góry
ryska napisał(a)
A ta pelargonia to na jaki kolor będzie kwitła?
Fajne zakupy, hortensję bobo też mam, jest piękna. Taka mała kuleczka oblepiona kwiatami pozdrowionka

Kwitnie niewielkimi czerwonymi kwiatkami
Ogród z łezką II 11:20, 17 kwi 2016

Do góry
Plan wykonany!!! Rabata przerobiona Ale żeśmy się naszarpali...konwalie opanowały wszystko. Usilnie próbowaliśmy je unicestwić. Nie miały tam dobrego miejsca, za dużo słońca i nie kwitły zgodnie z oczekiwaniami.
Wreszcie tam mam porządek

Jeszcze słabo widać, bo trawy ciągle śpiące, ale mam tam 5 kulasków, między nimi 2 miskany Dronning Ingrid, 2 berberyst Orange Rocket, 6 miskantów Variegatus, 3 rozchodniki okazałe, po bokach irysy (niestety kolory losowe i nie wiem czy zostały te co miały...) i lilie. Zostawione jest miejsce na cynie i dalie.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:18, 17 kwi 2016

Do góry
Orliki uwielbiam o tej porze, muszę jednak dosadzić tam gdzie wygniły i piwonia z pąkami

Piwonie czekają na swoją kolej, doszła Black Beauty

I jeszcze piwonie, ale te już nie dla mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies