Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Biało różowy ogród za płotem.

Biało różowy ogród za płotem.

Luki 11:42, 17 kwi 2016

Jak już część widziała były zakupy i większośc trafiła tutaj tylko mam jeden problem. Co ja mam pokazać jak większość to patyki i byliny, kórych nie widać, ale coś postaram się pokazać, a kadrować musiałem ostro

Pierwsza rabata obsadzona w 90% chociaż tego nie widać. Trafiły tutaj hortensje Magical Moonlight, żywopłocik z cisa, trzy bukszpany. Przekopane z mojego ogrodu haconechloa, jarzmianki i hosty. Brakuje jednego bukszpanu, jarzmianki i ławeczki. Pozostanie zrobić łąweczkę, posadzić jesienią cebulowe, rozwinąć linię kroplującą i korę bo z żwirku rezygnuję, nie dla mnie babranie się z nim

Kolejny fragment rabaty skończony gdzie jest tylko trzmielina i Miskanty Morning Light, narcyzy niedługo zakwitnąć.
Jak widać na zdjęciu zeszłoroczne tuje w połowie są w opłakanym stanie, 7 muszę wymienić.
Luki 11:47, 17 kwi 2016

Kolejna i największa rabata w ogrodzie w połowie obsadzona.
Hortensje Vanilla Fresie, Różanecznik Władysław Łokietek, trzmielina, dwie Amanogawy, jeżówki, Miskant Variegatus, rozchodnik Matrona i Cis. Czekam na żywopłocik bukszpanowy trzy rozplenice, i muszę przesadzi kocimiętkę i turzyce Variegata z mojej bukszpanowej.
Pomijam brak żywopłotu, ale ominę mój komentarz na ten temat bo nie chce zbyt marudzić

Zbyt wiele nie widać, ale tu gdzie patyk będzie rósł duży buk, ale nadal nie mogę znieść, że transport z oddalonego CO o 15km kosztuje całą stówę, dla mnie to chore tym bardziej, że buka najtańszy nie jest.
Luki 12:46, 17 kwi 2016

Powoli także trwa przygotowywanie pod siew trawnika, ale bardzo powolnie. Nie wiem ile razy już było pielone by teren nie zarósł zielskiem, ale teraz tylko jednostki zapewne nasiane z podwórka sąsiadów. Będzie jeszcze ścieżka z płyt w trawniku bo bez nich zapewne i tak byłaby wydeptana ściężka, ale montaż dopiero jak będzi trawnik i się wzmocni czyli zapewne za 2-3 miesiące.

W donicach tarasowych zakwitły zeszłoroczne tulipany

malgorzata_s... 14:11, 17 kwi 2016

Łukasz ale roboty wykonałeś SuuuuperPięknie będzie
Luki 17:51, 17 kwi 2016

Gosiu, a końca nie widać
Luki 22:06, 21 kwi 2016

W końcu mam swoje graby chociaż tak do końca nie są moje Nie wiem jakim cudem przewiozłem niespełna 3 metrowe okazy, ale jestem mega zadowolony.
Dokupiłem tuje na podmianke. Już niewiele potrzeba by zamknąć temat tego co planowałem do maja zrobić.
Graby posadzone, ale zdjęcia z prac w trakcie bo jeszcze pieleni mnie czkeka i rozgarnięcie nadmiaru ziemi bo już niedługo trawnik będę siać.

Przyjechały też 3 tony grysu granitowego i muszę go rozwieźć na miiejsce przszłej altany, która szybko nie powstanie.
Już wiem, że muszę jeszcze jakieś drzewa dosadzić bo troszkę mam niedosyt i braki, ale to w swoim czasie
Chyba czas zacząć zwozić korę na rabaty bo znów się zielsko nasieje.
Lukasz2013 22:13, 21 kwi 2016

No mo dzieje się. Tak trzymać. Lubimy to.
nawigatorka 22:14, 21 kwi 2016

Wszyscy graby kupuja.fajne okazy
Grys chetnie bym na placyk przygarnela.chocnsama jeszczebnie wiem co tam wysypie.
Fajna ta rabatka niby uporzadkowana ale nie nudna
violinek 22:24, 21 kwi 2016

Jak ja lubie takie fotorelacje
Trzymam kciuki za c.d. Powodzenia !
Pawlus 22:26, 21 kwi 2016

No, gdzie nie spojrzeć tam graby
Kora...Też muszę się rozejrzeć bo się wykończę.