Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co i jak? Nowicjuszka 16:43, 06 kwi 2016

Do góry
Niektóre rośliny w ogrodzi nas zaskakują i to bardzo.
Tak jest z moja magnolią, która w tamtym roku złamał huragan, maleństwo nawet do kolan mi nie dosięga, a tyle ma pąków
Ogród tworzony z pasją 16:39, 06 kwi 2016

Do góry
Mój pierwszy hiacynt
Asi ogródek pod świerkami 16:38, 06 kwi 2016

Do góry

Buk zwyczajny.
Chaos oswajany 16:38, 06 kwi 2016

Do góry
Dzieki Iwonce wzięłam jeszcze raz na tapetę ostatni projekt. Gdyby faktycznie udało się poprowadzić szmaragdy na ciętą ścianę grubości 40-45 cm, to rabata mogłaby wyglądać mniej więcej tak:

i widok z góry:

Tylko pytanie, czy te dwa ekrany szmaragdów będą wyglądać dobrze tak ucięte? Bo niestety całego boku działki nie mogę nimi obsadzić - wzdłuż domu jest zbyt wąsko (w najwęższym miejscu 1 m od siatki), na wysokości domu na siatkę musi iść jakiś bluszcz.

Dla przypomnienia pierwsza wersja wygladała tak:

1 - forsycja prowadzona w kulę
2 - miskanty (myślałam o gracimilusach, ale może uda się znaleźć coś wysokiego i kwitnącego)
3 - berberysy kolumnowe
4 - tuja mirjam, ew. pomieszana z danicą, ew. z innymi kulkami (bukszpan?), pomiędzy może też jakaś mini trawka?
5 - rozplenica Hameln
6 i 7 - róże z powojnikami - miks kremowo-bordowy
8 - hortensje bukietowe

Pomocy, bo nie wiem co robić!!!
Co i jak? Nowicjuszka 16:36, 06 kwi 2016

Do góry
Tak jak obiecałam pokazuję drzewka z bliska
wiąż holenderski po posadzeniu ma 130 cm
1- zdjęcie góra
2- zdjęcie dół

lilak krassawica moskwy

porzeczki

obiekcje mam do porzeczko-agrestu, bo listki na samej górze są suche, a na dole ok. Uczknęłam końcówkę i niby jest żywa po kilku dniach się zobaczy
Asi ogródek pod świerkami 16:35, 06 kwi 2016

Do góry
Grujecznik i buki fastigata.

Katalpy i brzozy dorenboos.

Kaliny szczepione.
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 16:29, 06 kwi 2016

Do góry
Ja też mam problem z bukszpanami!
Posadziłam cały rządek sadzonek w połowie marca, temperatura była dodatnia już w nocy. Do dołków wlałam wodę i wszystko było ładnie do tej pory, a teraz widzę, że coś im dolega. Mam nadzieję, że są do uratowania te maleństwa moje.

I jeszcze te "stare" wygi, trzyletnie bukszpany. Brązowieją mi bardzo i nie wiem jak i pomóc. Co robić??

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 16:27, 06 kwi 2016

Do góry
Malowanie skończone. To zostało na talerzu

W Kruklandii 16:18, 06 kwi 2016

Do góry
Dzisiaj zamknięte, ale lepiej je widać

Hortka pnąca do oddania, a w tle miejsce najbliższych robót.

Mam jeszcze wiąza Wredei na zbyciu....jakby ktoś coś...to pytać na PW

Nasz przydomowy ogródek 16:08, 06 kwi 2016

Do góry

Nasz przydomowy ogródek 16:07, 06 kwi 2016

Do góry
Nie wiem czy już Wam meldowałem
że rabatki oplewiłem i okopałem.
Kilka dni mogę leżeć do góry kołami
lub zająć się innymi sprawami.

Róże pnące i na rabacie przycięte
bo forsycja jest cała rozkwitnięta.
A i nóż do darni wykonał zadanie
ale czy na długo tak pozostanie?

Kubusiowo II 16:02, 06 kwi 2016

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A dzisiaj odebrałam zamówione skrzynki na balkon Barierka jeszcze w opłakanym stanie ale ziemia i skrzynki już są hahahha Wypasione, dwustronne (Paweł mnie zabije jak zobaczy ilość surfinii jaką zamierzam do nich kupić ) I tujki na pniu też ale czekają na donice

8 sztuk?po ile do każdej?też z 8?4 po jednej stronie?jaki kolorek planujesz?ja się zastanawiam nad surfinią lub pelargonią...sama nie wiem co lepsze
Droga do spełnienia 15:58, 06 kwi 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

co posadzić pod pergolą między różami?????

jak to półcień to może przywrotnik ostroklapowy? ja go bardzo lubię i pasuje do róż.
Nie wiem jak to się stało, że ja tej Twojej pergoli nie pamiętam... Co to za róże tam masz?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:56, 06 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Nareszcie i wiosnę u mnie widać

A mój RB nawet na milimetr jeszcze nie ruszył
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:52, 06 kwi 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Skończyłam dzisiaj odkurzać smaragdy i powtórzę co w tamtym roku już zauważyłam
Smaragdy czyszczone dwa razy do roku to najlepsze rozwiązanie dla ogrodnika.
Pracę bardzo mi ułatwia odkurzacz przemysłowy ale gdybym musiała nadal czyścić ręcznie to i tak polecam wiosenne i wczesnojesienne czyszczenie

Do kilku smaragdów mam utrudniony dostęp jesienią i były czyszczone tylko wiosną.

Środek smaragda czyszczonego tylko jeden raz w sezonie.

Moje niestety dużo gorzej wyglądają choć zdarzają się takie, które są nawet nawet
Wszystkiego po trochu 15:41, 06 kwi 2016

Do góry
Trochę wiosny

Dzisiaj zrobiłam oprysk siarczanem magnezu i żelazem na Rh i niektóre iglaki. Rh bardzo żółte liście mają po zimie. Liczę że oprysk pomoże
Ogród Cioci cz. 3 15:41, 06 kwi 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Cudna wiosna, a już sasanki w czerwonym kolorze to przepiekne...ja mam tylko ciemnofioletowe i białe, czerwonych szukałam i nawet kupiłam w ub roku jedne czerwone...ale cos mi sie wydaje że będą fioletowe...póki co w pączkach ;_0
Pozdrawiam !
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 15:35, 06 kwi 2016

Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj wyjątkowo piekną pogodę mieliśmy, cieplutko, słoneczko przygrzewało aż nam się buźki opaliły. Ale za to teraz ruszyć się nie mogę
Nie zdążyłam posadzić wszystkich róż, zostały dwie to wsadzę jutro. Ale za to poczyściłam wszystkie żurawki na froncie bo tu najgorzej przezimowały i od razu ładniej się zrobiło. Złościły mnie już te suchary.
Pomagałam Andrzejowi przy trawniku, najpierw było koszenie bo trawa bardzo urosła, później wyczesywanie. I gdyby przyszło mi to grabiami robić to pewnie bym ten trawnik zaorała. Stanowczo za dużo go mamy.
I zakupki na bazarku rano zaliczyłam.

Krokusy wciąż kwitną

Zakupy ryneczkowe udane alez sie będzie działo w donicach u ciebie
Krokusowe kepki sliczne.
U mnie na reprezentacyjnej rabacie pod tarasem codziennie wyleguje sie mój pies....na krokusch, a jakże
Nie wiem co jej sie w głowie poprzestawiało, pies jest u nas ósmy rok, rabaty dookoła sa też nie od dzisiaj i do tej pory nie psociła mi w ogrodzie a teraz psoci - uwali sie na samym środku wśród krokusów, to jak one potem wyglądają...jak by je walec przejechał, moja suka wazy 30 kilo.....
Co z tym ogródeczkiem począć 15:35, 06 kwi 2016

Do góry
Są moje piękności cudnosci
Jeszcze tylko niech mi drzewka zakwitną to już będzie cudnie...

Mazury moja miłość - zakładamy ogród 15:26, 06 kwi 2016

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Agata a nie zauważyłaś, że jakoś Mazury w tym roku idą łeb w łeb z Mazowszem? Trochę mnie to dziwi.....

Małgosiu u mnie to ledwo coś widać. Pod blokiem mam już zielone ogrodzenie i jakieś krzaczki mają listki
A na mazurach cisza, szaro bez listków nawet trawa nie rusza. Ledwo coś z ziemi wychodzi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies