Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Droga do spełnienia 10:21, 17 mar 2016

Do góry
Kawa napisał(a)

Toszeczko tak to się ma czarne słońce - patelnia czerwone półcień i cioeń ale raczej półcień

No to dobrze by było bo z lewej od studni byś miała spadek przeca
Bawarka 10:19, 17 mar 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)

Odgrzewane kotlety bawarkowe

o matulu ale pięknie !!! cuuuuuudownie
Ogród z pergolą 10:17, 17 mar 2016

Do góry

na rogach ice dance po 8szt, sporo mi tego wyszlo..
Ptasi Ogród 10:17, 17 mar 2016

Do góry
MaciejK napisał(a)

Takie łany jeżówek...ile lat to trwa ? jeżówkomania
Ptasi Ogród 10:16, 17 mar 2016

Do góry
MaciejK napisał(a)

Widzę, że masz różne odmiany rozchodnika...pięknie wybarwiony ten ciemny
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:16, 17 mar 2016

Do góry
Dla Hani75
Tak z przodu

Teraz tu wkolo sadze azalie

Takie mini rodki
No to czas zacząć... 10:14, 17 mar 2016

Do góry
Witam,
Przepraszam, że obrazek troche "na kolanie" ale ogólnie mam taki skromny plan:
Dookoła domu pójdzie chodnik z kostki i dodatkowy wjazd do garażu. Tam jest niestety niewiele miejsca (obrazek chyba tego nie oddaje), więc kostka będzie pod samą siatkę(nie wiem nawet czy rabata2 pod tym małym garażem się wciśnie)
Dziękuję za rady- może faktycznie świerk wywalić na tył w narożnik, by osłonić miejsce na ognisko. Nie lubię gąszczu także chciałabym w okolicach tej 1 rabaty troche trawnika...
Tysiąc radości i utrapień 10:04, 17 mar 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

to Joasiu nie jest trzmielina
nie wiem jak się nazywają ale są piękne jak kwitną
ten zieleniutki z dużą ilością pączków będzie różowy
a ten siwy biały

Wydawało mi się, że to trzmielina

W ogrodzie Lorki za zakrętem 10:03, 17 mar 2016

Do góry
Witam się po dłuższej przerwie Obie się obudziłyśmy jak z zimowego snu Fajnie działasz, jak patrzę, to rośnie mi motywacja, żeby robić u mnie

lorka napisał(a)
pierwsze trzy trzmieliny posadzone, na więcej maly szkodnik ogrodowy nie pozwolił.. ech kiedyś będzie ładnie...

Jakiej głębokości są te rabaty?
Mały ogród Kasi 10:02, 17 mar 2016

Do góry
moje poranne zakupy
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:44, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jajo w całej okazałości, słoik z hiacyntem sie zmiescil. Zrobilam jeszcze dwa pełne slabe zdjecie bo rano cyknelam

Ale,że jak to- sama, samiutka zorbiłaś ?? Ja tez chcę- bym się z córka pobawiła !

Gips to taki ze sklpeu budowlanego?

Możesz mi na priw napisać gdzie znaleźć instrukcje jak zrobic takie jajo? Czy ono jest bardzo delikatne? sie napaliłam no haha
Bo czytałam, że
iwka napisał(a)
ja tak na oko robiłam, metodą prób i błędów. Jedno za gęste, drugie za rzadkie. Konsystencja powinna być raczej płynna. Robiłam tak jak Polinka w 1,5 litrowej butelce 1/4 gipsu plus dopełnić do połowy wodą. Dla mnie było za lejące i tak trochę jeszcze gipsu dosypałam.
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:37, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jajo w całej okazałości, słoik z hiacyntem sie zmiescil. Zrobilam jeszcze dwa pełne slabe zdjecie bo rano cyknelam

śliczne jaja
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:35, 17 mar 2016

Do góry
Wszystkim zaglądającym wiosenne widoki, chociaż ziemię zmroziło..

W ogrodzie Lorki za zakrętem 09:33, 17 mar 2016

Do góry
A to efekt moich wczorajszych zmagań. Dobrze ,że było mega ciepło. Pół dnia babrania się w lodowatej wodzie i mordowania opuchlaków. Na szczęście nie było ich zbyt wiele. ( w tamtym roku w tych ciskach po 5 zeta w kazdej doniczce było mnóstwo poczwarek, normalnie plaga.) Tutaj kilka tylko kilknascie sztuk. Sadzonki cisa hillii. wcześniej były hicksii, ale ze względu na Zuzę, która po prostu bierze wszystko do buzi i jest nie do upilnowania, musiałam wymienić na chłopaków bez czerwonych owocków. Kupiłam więcej sadzonek i gęściej posadziłam.. babeczki pojadą do Ewy

jeszcze położę ekoborda i z przodu wysypie żwirek.. moze to mnie zniechęci do przesadzeń i już zostanie jak jest bo ileż można hihihi
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 09:32, 17 mar 2016

Do góry
Jakoś nie mam chęci? A może jeszcze zmęczona? Mam sprawę na poczcie, I ogólnie na zmianę pogody chyba się szykuje, bo coś mi we łbie się kiełbasi.
A tak jak mówisz, chałupkę tez trzeba ogarnąć, bo już kurze z kątów wyglądają.

Ogród z pergolą 09:28, 17 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Dobra znalazłam miejsce dla baronesse

skoro mnie wywołałaś, zaznaczam sama, do tablicy to i jestem

jeśli dobrze myślę to schody masz po lewej stronie?

- pachnące daj bliżej schodów
- nie wiem o jakiej odmianie Hameln myślisz? zwróć uwagę aby nie przysłoniła ci Paschimy, ona co prawda nie pachnie, ale jest niska a efektowna z wyglądu
- podobają mi się trójkąty z IC
- ładnie rozdzieliłaś Hanne od reszty, będzie ładnie wyglądać przez to rozdzielenie, ona ma inny kolor ale i inny kształt kwiatów od pozostałych róż, stipa to ładnie rozdzieli i nada jej lekkości
- gracki są wysokie nie przysłonią ci okna?
- róże i trawy są efektowne od lata do jesieni, a co będzie wiosną?
- liatra krótko kwitnie i na takie reprezentacyjne miejsce wg mnie nie bardzo
- w miejscu liatry widziałabym coś zimozielonego np. kule bukszpanowe

ale to jest moje zdanie, inne, a ty rób podług siebie bo to twoja rabata i to ciebie będzie witać codziennie rano

Zaczynam od zera, zobaczymy gdzie skończę :) 09:20, 17 mar 2016

Do góry
tak się zastanawiam...
mam rabatę iglakową, która ma być w przyszłości luźnym żywopłotem. Rabata jest lekko wyżej niż główny trawnik. Częściowo zasypana korą (tutaj rosną wrzosy na pierwszym planie) dalej jodły, świerk i sosny.
W ubiegłym roku kosiłam tam dziko rosnącą trawę i chwasty, teraz chciałabym teren wyraźnie oddzielić od trawnika (obrzeże z kostki). Obawiam się, że na terenie lekko wznoszącym się nie utrzyma mi się kora. Posadziłam na stromej części skarpy irgę, na niższej jałowce. Zanim urosną będę walczyć z chwastami. Przyszło mi do głowy inne rozwiązanie. Mam zapas maty wiklinowej po obłożeniu nią siatki.

Co myslicie o położeniu jej na ziemi jako rodzaj umocnienia skarpy a w zrobionych dziurkach wsadzić sadzonki jałowca?
Kiedyś wiklina zgnije, pozostanie tylko część drutu który już byłby przykryty roślinami.

Mądre to?
Ogród prawie romantyczny 09:17, 17 mar 2016

Do góry
Napia napisał(a)
Z niecierpliwością czekam na taki widok

widok piękny co to za żółta róża obok ??
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:16, 17 mar 2016

Do góry
iwka napisał(a)

O bogini...chcem takie
Kolorowy ogród na piasku 09:13, 17 mar 2016

Do góry
Piwonie drzewiaste już mocno rozwinięte, przykrawam je teraz na mroźne nocne.

Agapanty też się spieszą

Dobrze się mają przechowywane lobelie

i najwcześniejsza trawka - trzcinnik Waldenbuch, jak miło się ogląda taką zieleń o tej porze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies