Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Zielony galimatias 00:04, 17 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zobacz jakie mogąbyć romantyczne kółka
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=180353

Madżenka... czemu mi to obwarzanki przypomina?....
Może dlatego, że ja wygłodniała, bo na diecie?....wszędzie widzę jedzenie....
Zielony galimatias 23:58, 16 sie 2012

Do góry
Zobacz jakie mogąbyć romantyczne kółka

I jakie cudne półkole
Zielony galimatias 23:45, 16 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Lepiej przy prostych liniach lub delikatnych zawijaskach poszaleć tak :
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=207916

Madżenka... bo Cię tu publicznie ucałuję...
Zielony galimatias 23:32, 16 sie 2012

Do góry
Lepiej przy prostych liniach lub delikatnych zawijaskach poszaleć tak :
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=207916

Twój kształt rabat nieodłącznie kojarzy mi się z ogrodami renesansowymi ale wówczas chyba musialbyś się pozbyć trawnika ????? I zrobić coś ciekawego na środku Co na to M i latorośl???
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=226715
Zielony galimatias 23:27, 16 sie 2012

Do góry
Ev ja bym jednak te renesansowe zalamania wygładziła. Wiesz że ja taka prosta jestem
Poza tym M będzie przy koszeniu cholery dostawał.....
Mam koncepcję na taras -drugie kółko też z obwodką i np czymś na nózce niższym zimozielonym
Zawisjasek z bukszpanami na żwirku piękny, ale może zlituj sie nad rodziną i przyszłymi czworonogami... Jak będą do ogrodu wchodzić Mimo, że ci się to wydaje nierealne bukszpany się rozrosną o tak

Za trzy lata
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=82123
A za 5-7
http://www.gapphotos.com/imagedetails.asp?imageno=316300

Jutro Ci nowy schemat machnę i wklej na forum zróbmy ogólnopolską debatę i doradzajmy
Miniaturowy ogródek 23:13, 16 sie 2012

Do góry
GabiK głowy są już kultowe!!!!
Ale donica też rewelacja!
Ogród w Holandii 23:09, 16 sie 2012

Do góry
GabiK napisał(a)
Ale teraz Sandra może mieć karmnik pod pachami - pasuje na futerko.

Jak te cebule wetknąć i jak potem latem coś przesadzać, jak będą tam siedzieć? Też myślę nad cebulowymi. I chcę, i się boję.

Możesz wykopać w czerwcu po zżółknięciu liści i sadzić do woli coś innego lub sadzić za czymś co jest łyse w maju a potem szybko rośnie np za hostami lub trawami
Zaraz poszukam u Domi jak się nie namęczyć przy wkopywaniu cebul
Ogród Sylwii od początku :) 23:06, 16 sie 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Monika , Joanka ..... spotkanie tak w ciepłym klimacie, ale czy wybierzemy to samo miejsce ???

Proszę miejsce i termin w wątku spotkaniowym umieścić
Sylwia chyba dużo się w ogrodzie dzieje skoro tak żadko nas odwiedzasz???
Baaaardoz będzie miło Cię u Kapiasów zobaczyć. Liczę że mi coś doradzisz
Moja największa pasja - ogród 22:59, 16 sie 2012

Do góry
Kasiu piękne spotkanie właścicieli psów się u Ciebie zrobiło
Chyba potwierdza sie moja teoria, że ludzie którzy kochają ogrody kochają zwierzęta
Ogród do odświeżenia 22:53, 16 sie 2012

Do góry
Jula co moje oczy widziały???? Kancikowanie boskie, kulkowanie mistrzowskie i jeszcze wszystkie lultowe ogrodowiskowe rośliny horti, hosty, żurawki o bukszpanach nie wspomnę
Żaurawka identyczna jak moja zatem purple palce lub odwrotnie palace purple moje były po 4 zł.... Malutkie w zapyziałym miejscu kupione

Pod bukszpanem bardzo ładnie trzmieliny wyglądają lub małe trawki np. Carexy i oczywiście żurawki..... Czyli coś pstrokatego lub paskowanego koneicznie do tej soczystej zieleni.
Zielony galimatias 22:53, 16 sie 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ale się pośmialam jajeczka odnalezione, akcja vel mormoni ustalona, stojaki na powojniki unicestwione
Ja też się piszę na akcję, a dowodzącą będzie oczywiście szefowa

Wodzu prowadź!

Ev wodzem jest Danusia
Mi wystarczy dymek z komina puścić i stawiam się na wezwanie zawsze i o każdej porze pod warunkiem , że odległość do 200 km, większe odległości po uzgodnieniu

No, przecież... To byłoby najgorsze fopa w moim życiu.. Wódz jest tylko jeden

PS.
Madżenka, a o ile wcześniej trzeba uzgadniać...?... Te odległości...
Ogród do odświeżenia 22:44, 16 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Jula, nie bądź taka skromna, naprawdę wyszło bardzo dobrze. Ja zabrałam się za formowanie cisów, ale wcale dobrze mi nie poszło, nawet wstyd pokazać. Czekam, aż wypuszczą nowe przyrosty, to poprawię, ale pewnie to potrwa jeszcze.Jeszcze głupia kupiłam w sklepie Tchibo takie metalowe siatki (2 półkule, które się otwiera i wkłada ) do formowania bukszpanów i nie tylko, ale wcale to się nie sprawdza. Szkoda kasy.

Enya znalazłyśmy patent na te stelaże
Obcinasz te cienkie druciki i zostawiasz tylko gruby szkielet nakladasz na główkę bukszpana i ciachasz sprawdż u Noemi była fotorelacja z naszego cięcia
A jak nie zjadziesz jutro dla ciebie fotnę bo mam jeszcze 4 kulki do cięcia
Sorki Jula żę u Ciebie się wtrącam....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:40, 16 sie 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
napisałaś, ze pluskwica przyda się na złych sąsiadów, a ja własnie wymyśliłam, ze będzie idealna jako odstraszacz na moje psy, bo dzisiaj dostałam lekkiego nerwa jak zobaczyłam wykopanego wrzosa...

Kasik a jaką masz rasę ? Idę do Ciebie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:40, 16 sie 2012

Do góry
Julka zatem trzymam kciuki wiem co to stres przedmaturalny
Ogród w Holandii 22:39, 16 sie 2012

Do góry
Nie mnie teraz te pachy śmieszą
A karmnik to takie z błędem karmienie
Zielony galimatias 22:38, 16 sie 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Ale się pośmialam jajeczka odnalezione, akcja vel mormoni ustalona, stojaki na powojniki unicestwione
Ja też się piszę na akcję, a dowodzącą będzie oczywiście szefowa

Wodzu prowadź!

Ev wodzem jest Danusia
Mi wystarczy dymek z komina puścić i stawiam się na wezwanie zawsze i o każdej porze pod warunkiem , że odległość do 200 km, większe odległości po uzgodnieniu
Ogród w Holandii 22:36, 16 sie 2012

Do góry
A tak na marginesie od niedawna runianka kojarzy mi się z pachami Sandry a wcześniej z pasywną chandrą
Ogród w Holandii 22:34, 16 sie 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Agato!!!
Przeczytałam właśnie zaległych 15 stron wodogrzmotów Mickiewicza Przeczytałam, nie obejrzałam!!!! W przysłowiowym miedzyczasie pobuszowałam po wszystkich polecanych sklepach z cebulami, oj M niech zamyka dostęp do kasy bo oszalałm juz na myśl o tulipanach, narcyzach, czosnkach, etc
Pacwood House też obejrzalam Zatem jestem na bieżąco. Cięzko było ale jakże przyjemnie

To mnie tym bardziej przyjemnie. Zwłaszcza, że nie postanowiłaś mnie bojkotowac za te wszystkie pasychandry i kamniki Pozdrowienia nieustające

Agatko kto się lubi ten się czubi
Gdzież bym cię bojkotowała Jak to mawiają górale naumialam sie już i aktulnie rośnie u mnie karmnik i pachysandra
Zielony galimatias 22:33, 16 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Szalone kobitki...jajka odnalezione. Mam taki pomysł: zbieramy się po kilka w ogródku u jednej jak mormoni czy inni amisze. Robimy demolkę, budujemy ogród, cieszymy się efektami i...hyc! do następnej i tak dalej i tak dalej...do wyczerpania zapasów sił!!! Po drodze dołączą do nas inni (Madżenka!!!) i damy radę! Kto jest za łapa w górę!

... no... to jednak osiągnęłaś punkt krytyczny w prodżektowaniu Szaleńcze pomysły - to pierwszy symptom Choroba jest w pełni nieuleczalna Niom...
Ale, że w jedności siła - to i ja się piszę.. zwłaszcza, ze sobie naGrabiłam murkiem u Ciebie.. ale murem za Tobą stanę.. mnie też zabierz do grona Wielkiej Demolki...!.

Iza, Madżenka, Kindzia, Enya -kiedy pierwsza (ro)zbiórka?.....
Ogród w Holandii 22:32, 16 sie 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Agato!!!
Przeczytałam właśnie zaległych 15 stron wodogrzmotów Mickiewicza Przeczytałam, nie obejrzałam!!!! W przysłowiowym miedzyczasie pobuszowałam po wszystkich polecanych sklepach z cebulami, oj M niech zamyka dostęp do kasy bo oszalałm juz na myśl o tulipanach, narcyzach, czosnkach, etc
Pacwood House też obejrzalam Zatem jestem na bieżąco. Cięzko było ale jakże przyjemnie

Ja po wizycie w wiosennym ogrodzie u Agaty (podczas kwitnienia tulipanów) też dumam nad cebulowymi tylko dziewczyny jak wy je wsadzacie nie kalecząc innych roślin???

Damy radę Julka. Domi pokazywała instrukcję sadzenia cebul poszukam i ci wkleję. Oglądałaś ogród Dominiki wiosną??? jak kwitną u niej cebulowe????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies