Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

Madzenka 22:36, 16 sie 2012

A tak na marginesie od niedawna runianka kojarzy mi się z pachami Sandry a wcześniej z pasywną chandrą
agata_chrosc... 22:37, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agato!!!
Przeczytałam właśnie zaległych 15 stron wodogrzmotów Mickiewicza Przeczytałam, nie obejrzałam!!!! W przysłowiowym miedzyczasie pobuszowałam po wszystkich polecanych sklepach z cebulami, oj M niech zamyka dostęp do kasy bo oszalałm juz na myśl o tulipanach, narcyzach, czosnkach, etc
Pacwood House też obejrzalam Zatem jestem na bieżąco. Cięzko było ale jakże przyjemnie

Ja po wizycie w wiosennym ogrodzie u Agaty (podczas kwitnienia tulipanów) też dumam nad cebulowymi tylko dziewczyny jak wy je wsadzacie nie kalecząc innych roślin???

Damy radę Julka. Domi pokazywała instrukcję sadzenia cebul poszukam i ci wkleję. Oglądałaś ogród Dominiki wiosną??? jak kwitną u niej cebulowe????

Ja też, ja też chcę instrukcję!
JulkAd 22:37, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Agato!!!
Przeczytałam właśnie zaległych 15 stron wodogrzmotów Mickiewicza Przeczytałam, nie obejrzałam!!!! W przysłowiowym miedzyczasie pobuszowałam po wszystkich polecanych sklepach z cebulami, oj M niech zamyka dostęp do kasy bo oszalałm juz na myśl o tulipanach, narcyzach, czosnkach, etc
Pacwood House też obejrzalam Zatem jestem na bieżąco. Cięzko było ale jakże przyjemnie

Ja po wizycie w wiosennym ogrodzie u Agaty (podczas kwitnienia tulipanów) też dumam nad cebulowymi tylko dziewczyny jak wy je wsadzacie nie kalecząc innych roślin???

Damy radę Julka. Domi pokazywała instrukcję sadzenia cebul poszukam i ci wkleję. Oglądałaś ogród Dominiki wiosną??? jak kwitną u niej cebulowe????

Jeszcze nie byłam pospaceruję zatem jutro, na instrukcję czekam
agata_chrosc... 22:38, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
A tak na marginesie od niedawna runianka kojarzy mi się z pachami Sandry a wcześniej z pasywną chandrą

No to z przykrością stwierdzam, że poprzednio było znacznie bardziej interesująco.
Madzenka 22:39, 16 sie 2012

Nie mnie teraz te pachy śmieszą
A karmnik to takie z błędem karmienie
agata_chrosc... 22:40, 16 sie 2012

Ana napisał(a)
w domu balowalam, z mopem, scierą, szlifierką, pędzlem...itp i ganialam z meblami po domu

No to pora pokazac tu koleżankom efekty tego szlifowania i pędzlowania.
agata_chrosc... 22:42, 16 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Nie mnie teraz te pachy śmieszą
A karmnik to takie z błędem karmienie

Ale jednak pasywna chandra miała to coś! Taka nieokreślona, tajemnicza nawet, chandra taka...
GabiK 22:49, 16 sie 2012

Ale teraz Sandra może mieć karmnik pod pachami - pasuje na futerko.

Jak te cebule wetknąć i jak potem latem coś przesadzać, jak będą tam siedzieć? Też myślę nad cebulowymi. I chcę, i się boję.
agata_chrosc... 22:51, 16 sie 2012

No może w tej instrukcji od Dominiki coś będzie, co pozwoli je bez szkód sadzić? Zwłaszcza, że na te 10-15 cm trzeba zakopać w większości przypadków.
GabiK 23:01, 16 sie 2012

Coś mi się kojarzy ta instrukcja:
- wetknąć łopatkę i poruszać nią na boki, tak żeby się dało wcisnąć cebulkę.